files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvoligový líder šestnásťbodový náskok nepreceňuje, víťaziť chce aj v ďalších zápasoch

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sú už veľmi blízko k víťazstvu v základnej časti St. Nicolaus I. ligy. V nedeľu vyhrali na ľade HC Topoľčany 4:1 a natiahli tak svoju víťaznú sériu už na sedem zápasov. V tabuľke majú pred druhým Martinom komfortný šestnásťbodový náskok a deväť kôl pred koncom základnej časti síce ešte matematicky jej víťazom nie sú, no nikto zrejme nepochybuje, že sa tak stane.

„Na úvod musíme povedať, že sme určite radi, že sa nám v posledných zápasoch podarilo vyhrať. Je dobré, že sme navýšili náskok už na šestnásť bodov,“ rozhovoril sa obranca Dukly Ladislav Hopkovič, ktorý ale vzápätí dodal. „Od začiatku si ale hovoríme, že sa nebudeme pozerať na tabuľku, ale na seba a na náš výkon. Snažíme sa ísť od zápasu k zápasu a sústrediť sa na svoju hru. Máme svoje ciele a víťazstvo v základnej časti je iba čiastkovým z nich.“  Líder tabuľky síce na začiatku decembra prežil malú krízu spôsobenú tým, že dával málo gólov, no posledné zápasy ukázal, že je z nej už von. Na prelome rokov si doma hravo poradil s HC Bratislava (8:2) aj Dubnicou (6:1), no a naposledy sa mu podarilo vyhrať aj v Topoľčanoch, odkiaľ sa body ľahko nenosia. „Čo sa týka výsledkov, tieto zápasy sme zvládli na výbornú. Dostali sme málo gólov a celkom dosť sme ich dali. Vyskytli sa však aj nejaké chyby, na ktorých musíme popracovať,“ vrátil sa ešte Hopkovič k posledným trom stretnutiam, ktorými si Dukla upevnila pozíciu na čele tabuľky.

Aj keď majú „Ingemáci“ na prvom mieste komfortný náskok, zaspäť na vavrínoch nechcú. Mohlo by sa im to totiž vypomstiť v najdôležitejšej časti sezóny. „Určite nie! Víťaziť chceme aj naďalej,“ presvedčivo konštatuje Ladislav Hopkovič. Radosť z víťazstva môžu svojim divákom predviesť už v stredu, keď v zemplínskom derby privítajú Humenné. „Je to derby a to tabuľka nerozhoduje. Sú to nevyspytateľné zápasy, navyše oni nemajú čo stratiť. Už dvakrát sme sa s nimi o tom presvedčili. Doma sa nám to podarilo zvrátiť, u nich sme nakoniec prehrali. Musíme sa teda mať na pozore.“ Práve odchovanec prešovského hokeja v službách michalovskej Dukly pozná ako jediný z kádra trénera Chudého derby z oboch strán. V Humennom totiž hrával v sezóne 2015/2016. „Sú to určite vybičovanejšie zápasy, ako normálne. Mestá nedelí veľa kilometrov, dá sa teda očakávať aj búrlivejšia atmosféra v hľadisku,“ pokračoval obranca Dukly.

Aj keď tímy v tabuľke delí 31 bodov, obom sa v týchto dňoch darí. Michalovčania ťahajú sedemzápasovú víťaznú šnúru a na podobnej vlne sa vezú aj „Hurkare“. Tí v posledných štyroch zápasoch zaznamenali desať bodov a dali tak zabudnúť na medializované problémy s hokejom v metropole Horného Zemplína. „O ich problémoch som niečo zachytil, no zdá sa, že hráči to hodili za hlavu. Čo sa týka výsledkov, treba sa mať pred nimi na pozore. Doma zdolali Martin aj Skalicu, takže určite budú motivovaní zabodovať aj s nami,“ podotkol Hopkovič, ktorý sa na záver pozrel na družstvo MHK svojim drobnohľadom. „Majú veľmi dobrý útok. Keď ich posilnia hráči z Košíc, ich sila zakaždým vzrastá. Po príchode brankára Sidora sa zlepšil aj tento post, no a aj obrana nie je najhoršia. Ide teda o vyvážené mužstvo. My sa musíme na nich zodpovedne pripraviť, pretože vo svojej víťaznej sérii chceme pokračovať aj po derby.“

Peter Brendza



Uverejnené: 08.01.2019 15:09:05 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.