files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Začala sa Krajská futbalová liga

Krajská futbalová liga odštartovala slávnostným výkopom v Moldave nad Bodvou za účasti predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislava Trnku, predsedu Východoslovenského futbalového zväzu (VsFZ) Richarda Havrillu a ďalších čestných hostí.

„Veľmi nás teší, že môžeme poskytnúť kvalitnú zimnú prípravu futbalovým mužstvám, ktoré pôsobia v súťažiach riadených oblastnými futbalovými zväzmi a Východoslovenským futbalovým zväzom. Takáto súťaž v našom kraji chýbala a hráči začínali s tréningami po dlhšej prestávke až na jar. Okrem toho kluby stoja tieto súťaže nemalé finančné prostriedky,“ uviedol košický župan Rastislav Trnka. „Ja ako športoveca človek, ktorý sa celý život venuje športu, sa veľmi teším zo založenia takejto futbalovej súťaže. Mužstvá pôsobiace v nižších ligách budú mať možnosť zimnej prípravy a môžu sa zviditeľniť, čo je nepochybne pozitívny krok. Aj preto som nemohol vynechať prvý zápas a odštartovanie Krajskej futbalovej ligy a verím, že tento prvý ročník bude úspešný,“ povedal bývalý tréner slovenskej reprezentácie Ján Kozák.

Do pilotného projektu Krajskej futbalovej ligy sa prihlásilo 93 mužstiev súťaží III., IV. a V. ligy, čo je takmer polovica klubov pôsobiacich v súťažiach Východoslovenského futbalového zväzu a Oblastných futbalových zväzov (ObFZ). Celkovo odohrajú 190 stretnutí. „Podľa počtu prihlásených družstiev bol zvolený najefektívnejší model organizácie KFL. Tímy pôsobiace v súťažiach VsFZ budú hrať skupinovým systémom a družstvá ObFZ zase vyraďovacím, teda pohárovým systémom,“ upresnil Havrilla.


Prvý zápas sa odohral na ihrisku s umelým povrchom v Moldave nad Bodvou, kde sa stretli tímy MFK Spartak Medzev a FC Lokomotíva Košice B. Víťaza Zimného pohára predsedu sa dozvieme 24. marca. Všetky zápasy sa odohrajú na ihriskách s umelou trávou v mestách Spišská Nová Ves, Moldava nad Bodvou, Košice, Trebišov, Michalovce a v maďarskom Sátoraljaújhely. Podrobný rozpis zápasov si verejnosť môže pozrieť na webovej stránke futbalnet.sk a facebookovej stránke „Krajská futbalová liga“. „Našim cieľom je rozhýbať náš kraj vytvorením fungujúceho modelu krajských súťaží a rozšíriť futbal na miesta, kde sa nehráva, alebo už zanikol. Už na jar preto pripravujeme Jarný pohár pre stredné školy a v lete bude KFL pokračovať turnajom pre neregistrovaných hráčov,“ uzavrel Trnka.



Uverejnené: 12.01.2019 14:27:04 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.