files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Uzdravený Gavrik ukrajinsko-ruské vzťahy nerieši, s Duklou chce až na vrchol

Po novom roku sa vrátil v plnej paráde. Ukrajinský útočník v službách michalovskej Dukly Vladislav Gavrik zaknihoval v štyroch zápasoch tri góly. Naposledy dvoma presnými zásahmi prispel k víťazstvu 9:3 v Považskej Bystrici.

 „Som rád, že sa mi po návrate na ľad darí a mužstvu takto pomáham k víťazstvám,“ konštatuje kridelník, ktorý do Michaloviec prišiel v lete z Prešova, kde hral predošlú sezónu. Ukrajinského reprezentanta v decembri zabrzdili zdravotné problémy. Dokonca kvôli nim odišiel domov, kde mu pomohli. „Mal som problémy s chrbtom. Doma som bol asi tri, či štyri dni. Už raz som tam podobnú liečbu absolvoval a opäť mi pomohla,“ dodáva k zdravotným trampotám z konca roka 2018 Vladislav Gavrik.

Po svojom návrate do zostavy našiel v šatni nové tváre. Dukla sa po Vianociach posilnila o troch ruských hráčov Dvurečenského, Kurbatova a Bojka, ktorí tak doplnili ďalšieho Rusa Safaralejeva. Ten prišiel do Michaloviec takisto v lete a mimo ľadu vytvoril dvojičku práve s Gavrikom. „Som veľmi rád, že hrám v tíme, kde sa s hráčmi môžem porozprávať aj v rodnom jazyku. Od začiatku si s Igorom rozumiem a rozumiem si takisto aj s chlapcami, ktorí prišli teraz,“ podotýka Vladislav Gavrik. Ako je známe, medzi jeho rodnou Ukrajinou a Ruskom sú momentálne napäté vzťahy. „Michalovských Rusov“ a Ukrajinca sa to ale netýka. „Politika do športu nepatrí,“ pohotovo odpovedá Gavrik, ktorý je rád, že prišlo k posilneniu kádra. „Potrebovali sme to trochu okysličiť a hlavne posilniť. Verím, že tí chlapci, čo prišli, nám pomôžu naplniť ambície, ktoré v tejto sezóne máme.“

A tie sú naozaj vysoké. Obhajca prvoligového prvenstva nechce v tejto sezóne podliesť latku a cieľom je teda opätovné víťazstvo v prvej lige, a postup do baráže o najvyššiu súťaž. „Ambície sú vysoké a aj tie ma prilákali v lete do Michaloviec. Chcem hrať v tíme, ktorý víťazí. V Dukle som našiel výborné podmienky, ktoré sú nastavené na to, aby sme spomenuté ciele dosiahli,“ podotýka Gavrik, ktorý so svojimi spoluhráčmi po dvoch domácich dueloch s Martinom (nedeľa) a Skalicou (streda) už môže oslavovať jeden z čiastkových cieľov, víťazstvo v základnej časti. Dukla totiž má sedem kôl pred jej koncom na čele šestnásťbodový náskok. „Ja verím, že to spečatíme už v domácich zápasoch.“

Hneď dva šlágre si môže michalovský divák pozrieť v nasledujúcich dňoch. Súboje s ambicióznym nováčikom Martinom a finalistom prvej ligy z posledných dvoch sezón Skalicou sú zakaždým ozdobou súťaže. „Momentálne sa sústredíme na Martin, ktorý nás čaká v nedeľu. Martinčania sú síce nováčikom súťaže, no majú svoju silu. Nie nadarmo sa pohybujú v tabuľke hore. Musíme si dať na nich pozor. Káder teraz posilnil aj môj bývalý spoluhráč z Prešova brankár Riečický, ktorý robil Michalovčanom vlani obrovské problémy. Ľahký zápas teda v nedeľu nečakám. Nič to ale nemení na tom, že chceme vyhrať a potvrdiť tak pozíciu lídra tabuľky,“ dodáva na záver Vladislav Gavrik.



Uverejnené: 12.01.2019 15:34:35 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.