files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Diarrovi veľa snehu nevadí: Viac mi vadí zima, ktorú tu máte

Nebýva zvykom, že futbalista z krajiny majstrov sveta príde hrať na Slovensko, tobôž nie do tímu, ktorý nehráva o špicu tabuľky. Rodák z Lyonu Cheick Alan Diarra, ktorý má okrem francúzskeho aj pas Mali, to počas minulého leta skúsil a neľutuje. Po tom, čo sa upísal MFK Zemplín Michalovce s ním zažil jeseň najskôr plnú trápenia, no potom aj vyšlo slnko. Najvýchodnejší fortunaligista je blízko prvej šestky a Diarra verí, že si tam na jar aj zahrá.

Ofenzívny univerzál si počas leta, po tom, čo skončil v moldavskom Dacia Kišinov, hľadal nový klub. Najviac ho zaujala práve ponuka zo Zemplína. „Vôbec som neriešil to, že ide o Slovensko. V minulosti som hrával v Rumunsku, či Moldavsku, takže na krajine mi vôbec nezáleží. Chcel som hrať v najvyššej súťaži, v čom mi Michalovce vyhovujú,“ podotýka 25-ročný Diarra, ktorý v minulosti okrem Kišinova či Michaloviec hrával aj v Dijone, Petrolul Ploješť, Otelul Galati, či v Diname Tiraspoľ. „Pri prvom kontakte som o klube nevedel nič. O Slovensku, či konkrétne o Michalovciach, som si začal zisťovať veci až následne. Som milo prekvapený, či už z klubu samotného, alebo mesta. V klube panuje rodinná atmosféra, čo sa mi veľmi páči. Mesto je takisto pekné, nič mi tu nechýba.“

Rodák z Lyonu príchod do Michaloviec rozhodne neľutuje. „Samozrejme, začiatok bol ťažký. Nedarilo sa nám a hoci sme nehrali zle, výsledky neprichádzali. Boli sme na poslednom mieste, no sami sme sa z toho dostali. Na konci jesene sme ťahali šnúru bez prehry, ktorá nás dostala tam, kde sme teraz,“ konštatuje francúzsky legionár, ktorý na jeseň obliekol michalovský dres v lige štrnásťkrát. Verí, že ďalšie štarty pridá na jar a najlepšie v nadstavbovej skupine o titul. „Na prvú šestku nestrácame ani bod. Máme navyše výbornú východiskovú pozíciu, keď až trikrát zo štyroch zápasov hráme doma. Verím, že to využijeme a na jar sem príde napríklad Slovan Bratislava či Žilina, ako Senica či Zlaté Moravce,“ pokračuje Diarra, ktorý má v Michalovciach zmluvu ešte na jarnú časť.

„Snáď sa nám podarí splniť tajný cieľ. Veľkú šancu máme aj v pohári, kde sme už vo štvrťfinále. Verím, teda, že jar môže byť ešte úspešnejšia, ako jeseň. Sadam Sulley sa minule vyjadril, že družstvo má aj na vyššie umiestnenie, ako je prvá šestka. Úplne s ním súhlasím! Navyše, keď je šanca zabojovať o Európsku ligu, prečo ju nevyužiť?“ pýta sa francúzsky legionár v službách MFK Zemplín Michalovce.

Jedného z dvoch hráčov čiernej pleti, ktorí aktuálne obliekajú dres najvýchodnejšieho fortunaligistu, neprekvapila ani výdatná snehová nádielka na Zemplíne. „Keď sa pýtate na to, či sneh vidím prvýkrát, tak nie. Zažil som ho trebárs aj v Rumunsku či Moldavsku, kde som hral predtým. Nevadí mi. Viac mi ale vadí zima, ktorá tu je v posledných dňoch. Mohlo by sa to zmeniť,“ smeje sa na záver Diarra.

Peter Brendza



Uverejnené: 25.01.2019 13:28:19 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.