files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín na sústredenie do Tatranskej Lomnice

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou prvý blok prípravy na jarnú časť. Počas troch týždňov sa pripravovali v domácich podmienkach, čo sa teraz zmení. Na týždeň totiž odídu do Tatranskej Lomnice, kde ich okrem utužovania partie čakajú aj dva prípravné zápasy.

Konfrontácia s Kisvárdou im ukázala veľa

Michalovčania v príprave doteraz odohrali päť zápasov, v ktorých zaknihovali tri prehry, jedno víťazstvo a jednu remízu. Naposledy prehrali na domácej umelej tráve s účastníkom najvyššej maďarskej ligy KC Kisvárda hladko 2:4. „Aj keď sme prehrali, som spokojný. Zápas nám totiž ukázal, na čom ešte máme pracovať. Proti Kisvárde sme chceli hrať taký dorastenecký futbal, ktorý ale na súpera neplatil. Chýbalo nám veľa. Keď sme mali loptu bolo to slušné, ale prišla strata a súper nás rýchlo potrestal. Konfrontácia s Kisvárdou nám ukázala dosť. Verím, že sa chlapci poučia a tieto chyby, ktoré robili, už opakovať nebudú,“ podotkol na margo zápasu s po jeseni predposledným tímom maďarskej ligy tréner Zemplínčanov Anton Šoltis.

Zo zimy idú do zimy

Po trojtýždňovej zaberačke v domácich podmienkach konečne zmenia vzduch. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce tento týždeň zamieria na herné sústredenie. Nepôjdu do tepla, ale skôr do zimy. Sústredenie totiž absolvujú v Tatranskej Lomnici. „Pôjdeme zo zimy do zimy a opäť sa vrátime do zimy. V tomto budeme mať výhodu oproti našim súperom, ktorí idú na sústredenie do tepla,“ smeje sa tréner Michalovčanov a následne už vážne dodáva. „Všetci vieme, aké sú možnosti klubu. Toto sústredenie sme zvolili hlavne kvôli tomu, aby si chlapci „vyvetrali“ hlavy. Nie je to ideálne, my to všetci vieme, je to ale lepšie, ako trénovať celý čas tu.“ My len dodajme, že na hernom sústredení absolvujú Michalovčania dva prípravné zápasy. V stredu proti Liptovskému Mikulášu a v sobotu proti Banskej Bystrici.

Káder už takmer kompletný

V Michalovciach zrejme túto zimu turbulentná príprava, čo sa týka zmien v kádri, nebude. Odišla iba avizovaná pätica hráčov, z toho iba Vaščák mal na jeseň pevné miesto v základnej zostave. Na druhej strane, z Dunajskej Stredy prišlo duo Dominik Špiriak – Roland Černák, na hosťovanie z Legie Varšava sa vrátil útočník Sadam Sulley, no a už dávnejšie boli avizované aj príchody Ukrajinca Zacharkiva či Gréka Kountouriotisa. K tomu všetkému treba prirátať aj príchod Španiela Casada, ktorý sa s vedením klubu dohodol v týchto dňoch. „Sme veľmi radi, že to tak je. Úplne spokojný by som bol, keby trénovali všetci, žiaľ, zranení sú Turík, Danko a Rolo Černák sa iba teraz zapája do tréningového procesu. Káder už máme takmer kompletný. Jeden, či dvaja hráči by k nám mohli pribudnúť na sústredení a potom by to už bolo uzavreté,“ podotýka k stavu v kádri tréner MFK Zemplín Michalovce Anton Šoltis, ktorý pri tíme pôsobí už tretiu sezónu a momentálne je služobne najstarším kormidelníkom v celej Fortuna lige.

Dodajme, len že spomenutými dvoma hráčmi by mali byť poľský mládežnícky reprezentant Mateusz Holownia a útočník so španielskym pasom Mamadou Tonkara. Holownia by mal prísť na hosťovanie z Legie Varšava, no a Tonkara je kmeňovým hráčom Lazia Rím a takisto by mal na Zemplín prísť na hosťovanie.

Každý sa určite pripraví najlepšie ako vie

Michalovčania môžu na jar reálne prehovoriť v boji o prvú šestku. Zimujú na siedmom mieste, na šieste, ktoré by im zaručovalo boj v nadstavbovej časti o titul, nestrácajú ani bod, od Nitry majú iba horšie skóre. Navyše, v štyroch zostávajúcich kolách sa až trikrát predstavia doma, keď postupne privítajú ďalších ašpirantov na prvú šestku – Sereď, Nitru a Trenčín. „Uvidíme, ako sa pripravia na zostávajúce štyri kolá naši konkurenti v boji o šestku. Vieme, že z Nitry odišlo niekoľko hráčov, ale až samotná liga ukáže, kto sa pripravil najlepšie. Teraz sa to ešte hodnotiť nedá. Ja verím, že sa nám môže podariť splniť vytýčené ciele, ktoré sú postup do hornej šestky a do semifinále Slovnaft Cupu,“ poznamenal na záver tréner Michalovčanov.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.01.2019 14:31:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.