files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tri dôležité dôvody, prečo by ste mali aspoň raz ročne navštíviť kvalitnú očnú optiku

V dnešnej dobe sa nám oči „kazia“ omnoho rýchlejšie ako kedykoľvek predtým. Hlavný dôvod je to, že sa denno-denne pozeráme do displejov a vystavujeme ich nebezpečnému modrému svetlu. To vychádza z LED a fluorescenčných zdrojov, teda PC, smartfón, TV, tablet atď.

Modré svetlo spôsobuje predčasné starnutie očí, ak si ich nechránime špeciálnymi okuliarovými šošovkami. Zrak sa navyše zhoršuje aj vekom a najmä ak mu nijako extra nepomáhame. Naše oči sú však najdôležitejším zmyslovým orgánom, preto by sme sa o ne mali starať a nešetriť na nich.

Toto sú 3 dôvody, prečo vám pomôže práve očná optika:

Odborné meranie zraku a včasná prevencia

V prípade problémov so zrakom by ste mali navštíviť očného lekára, ktorý sa špecializuje na liečbu očných ochorení. Avšak v rámci prevencie postačí navštíviť aj kvalifikovanú očnú optiku, kde vám skontrolujú a zmerajú zrak. Čakárne u lekárov sú často plné a väčšina optík aj tak spolupracuje s očnými lekármi. V prípade pochybností vás teda nasmerujú k návšteve lekára, čím ušetríte čas. Očná optika vám poskytne základné informácie, z ktorých následne čerpá aj lekár. Preto je v rámci prevencie dobré navštevovať minimálne očnú optiku, no ideálne aj očného lekára aspoň 1-2 krát ročne. Pri návšteve očnej optiky si však dajte pozor, aby vás vyšetroval výhradne špecialista, teda optometrista.

Individuálne a odborné poradenstvo

Okuliare sú základnou pomôckou pri rôznych menších či väčších poruchách zraku. V prvom rade sú ale zdravotnou pomôckou, preto by ste si ich nemali kupovať svojpomocne. Nevhodné okuliare napr. kúpené niekde v supermarkete vám môžu ešte viac uškodiť, ako pomôcť. Každé dioptrické okuliare by mali byť zhotovené presne pre svojho nositeľa. V optike vám poradia s výberom a následne okuliare zhotovia a nastavia presne na mieru.

Každá dobrá očná optika tiež sleduje novinky v oblasti technológii okuliarových šošoviek, preto vám poradia vždy čo najlepšie. Dioptrické ale aj slnečné okuliare by ste teda mali kupovať výhradne v špecializovanej očnej optike, za pomoci odborníkov. Pri kúpe okuliarov máte istotu v tom, čo kupujete, pretože sú overené certifikátom a majú aj štandardnú záruku.

Servis okuliarov na počkanie

Dobrá optika disponuje aj strojovým parkom, pre dodatočné úpravy okuliarov, prípadne ich opravy a servis. Dobrým príkladom je Michalovská očná optika IVIoptik, kde majú zákazníci servis a meranie zraku k dispozícii zadarmo. Okuliare gravírujú, aby ich bolo možné ihneď identifikovať a servisovať na počkanie, dokonca aj po záručnej dobe.

IVIoptik je rodinná optika, ktorá je na trhu už viac ako 20 rokov. Sídli priamo na prízemí polikliniky v Michalovciach, takže zákazníci nemusia chodiť nikam mimo budovy. V prípade potreby ju neváhajte navštíviť osobne alebo na ich web stránke.



Uverejnené: 30.01.2019 10:47:46 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.