files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v príprave zatiaľ bojuje so sebou, zimou aj zraneniami

Už štyri týždne sa pripravujú na náročnú jarnú časť futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí po troch týždňoch v domácich podmienkach vyrazili na sústredenie. Nie však do tepla, ale ešte do väčšej zimy. Týždenné herné sústredenie totiž absolvovali vo Vysokých Tatrách, konkrétne v Tatranskej Lomnici, kde odohrali aj dva prípravné zápasy s druholigistami. Liptovskému Mikulášu podľahli 2:3, Banskú Bystricu zdolali 1:0.

„So sústredením spokojný celkom nie som,“ rozhovoril sa tréner Michalovčanov Anton Šoltis, ktorý vzápätí svoje slová rozmenil na drobné. „Čo sa týka ubytovania a stravy, to bolo v poriadku. Ideálne ale nebolo počasie a ani ihrisko, na ktorom sme trénovali. Práve preto sústredenie kladne nehodnotím. Viaceré veci v tréningovom procese sme museli poupravovať, hrozili totiž zranenia. No a čo sa týka zápasov, spokojnejší som bol s tým s Liptovským Mikulášom, kde sme zhruba od dvadsiatej minúty hrali podľa mojich predstáv. To v zápase s Bystricou už celkom nebolo. Viac sme kládli dôraz na to, aby sa nezranili hráči, ako na hru. Aj preto celkové hodnotenie sústredenia nie je ideálne. V budúcnosti by sme sa mohli zamyslieť nad tým, či radšej neostať doma. Cieľom bolo trošku zmeniť prostredie a utužiť partiu, čo sa aj podarilo. Mrzia ma ale hlavne tie tréningové veci, ktoré sme museli nanovo „prekopať“.“

Od spokojnosti ďaleko

Po jesennej časti siedmy tím fortunaligovej tabuľky odohral v príprave zatiaľ sedem duelov. Z toho až štyrikrát ťahal za kratší koniec a zaknihoval iba dve víťazstvá. „Ani s týmto spokojní nie sme, keďže zväčša sme mali druholigových súperov. S tímami z najvyšších súťaži sme sa stretli akurát s Debrecínom a Kisvárdou. Celkovo dosť veľa inkasujeme, s čím nie je spokojnosť. Na druhej strane, v príprave skúšame viacerých hráčov aj na iných postoch, ako hrali, takže v tomto smere to môže byť do budúcna dôležité. Keď sa ale pýtate na našu spokojnosť so zápasmi, od tej máme ďaleko,“ konštatuje michalovský lodivod Anton Šoltis. Jeho zverenci si budú môcť bilanciu v príprave ako tak napraviť už iba nasledujúcu sobotu, kedy v generálke na prvé jarné kolo privítajú o 14.00 hod. druholigový Bardejov.

Problémy so zraneniami

Trénera michalovského celku počas celej prípravy okrem výsledkov trápi aj zdravotný stav kádra. Na dlhšiu dobu mu neho vypadol Martin Regáli (bolesti chrbta) a Jozef Šimon Turík, ktorý sa podrobil menšej operácii kolena. Menšie zranenia trápia aj Sulleya, Kiru či kapitána Igora Žofčáka, ktorí tak rozšírili michalovský lazaret. K nemu treba prirátať aj Vojtka, Haratjunjaja či Danka. No a žeby toho nebolo málo, v sobotňajšom zápase sa zranili aj Peter Kolesár a obaja stopéri Beskorovajnij a Carillo, a chýbal aj chorý Kountouriotis. Suma – sumárum, momentálne je zranených, či chorých až dvanásť hráčov... „Je to škoda, pretože sme si mysleli, že práve na sústredení sa dáme dokopy. Verím, že sa to v najbližších dňoch dá všetko dokopy a do jarnej časti vstúpime zdravší,“ dodal na záver tréner michalovského celku Anton Šoltis.

Peter Brendza



Uverejnené: 03.02.2019 11:20:00 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.