files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Spišskonovoveský Dávid michalovského Goliáša neskolil

Pred začiatkom štvrťfinálovej série medzi po základnej časti víťazom St. Nicolaus I. ligy HK Dukla Ingema Michalovce a ôsmou Spišskou Novou Vsou viacerí hovorili o súboji Dávida s Goliášom. Hoci, hlavne v prvom zápase to možno chvíľu vyzeralo inak, po dvojzápase môžu byť spokojnejší Michalovčania. Tí zvíťazili 3:0 a 5:1, a nedovolili tak Dávidovi, aby sa pokúsil o skolenie Goliáša.

Pri Laborci sa séria vyvíja tak, ako sa čakalo. Dukla vedie 2:0 na zápasy a na Spiši bude v utorok premieňať prvý postupový mečbal. „Síce sme možno neodohrali najideálnejšie zápasy, no vedieme 2:0. Play-off sa hrá na výhry, nie na krásu. Ukázalo sa, že Spišiaci nemajú na to kvalitu, aby nás dokázali pravidelne zdolávať. Môžu nás potrápiť, čo sa aj stalo, no ja verím, že to ukončíme v utorok na ich ľade,“ poznamenal k prvým dvom zápasom štvrťfinálovej série asistent trénera HK Dukla Ingema Richard Šechný. „Nebolo to z našej strany celkom ideálne, no je dôležité, že sme prvé dva domáce zápasy zvládli. V sérii vedieme 2:0 a teraz sa sústredíme na utorok, aby sme to tam zvládli a pred náročným semifinále si na chvíľu oddýchli,“ nadviazal na Šechného slová center prvej michalovskej lajny Erik Piatak.

Kto ale čakal, že Dukla Spišiakom v oboch dueloch „naloží“, musel sa veľmi mýliť. Outsider totiž v Michalovciach ukázal, že hokej hrať vie. V prvom zápase až do konca druhej tretiny držal bezgólový stav, ba mal viac šancí na otvorenie skóre. V druhom sa už hralo podľa nôt favorita, ktorému pomohli dva góly v prvej desaťminútovke. „Nechcem teraz hovoriť o tom, že prvý duel bol ťažší a druhý ľahší. My musíme hrať tú hru, ktorú máme naordinovanú. Pred začiatkom sme si v šatni povedali, že by bolo dobré dať nejaké góly na úvod, aby sme neboli zbytočne nervózni. Prvý duel bol ťažký v tom, že sme v úvode neskórovali. Tak ako sme zvíťazili, vyhrať mohli aj oni. Keby skórovali ako prví, zápas by sa vyvíjal inak,“ zdôrazňuje Erik Piatak, ktorý sa ešte medzi najlepšou štvorkou nevidí. „Na semifinále ešte myslieť nemôžeme. Najskôr musíme zvládnuť utorkový tretí zápas a potom môžeme pozerať na to, kto nám „hrozí“ v semifinále.“    

Aj keď Spišiaci sú v role outsidera, s porazeneckou náladou k Laborcu necestovali. „Uvedomovali sme si, že Michalovce sú favoritom. Chceli sme ich potrápiť a keby sa dalo, tak aj niečo uhrať,“ poznamenal po dvojzápase jeden z najskúsenejších hráčov v kádri HK Miroslav Vantroba. „Hlavne v tom prvom zápase sme chceli prekvapiť, čo sa nám aj podarilo. Skoro dve tretiny sme držali bezgólový stav, no v závere druhej tretiny sme dvakrát inkasovali z oslabení a bolo rozhodnuté. Druhý zápas už Michalovčania zvládli lepšie. Sami ste videli, hrali výborne. My sme tento duel odohrali s piatimi dorastencami. Jasne sa ukázalo, že Dukla je niekde inde než my,“ pokračoval skúsený zadák.

Play-off súboje sú aj o emóciách a tie nechýbali ani v Michalovciach. Hlavne piatkový duel ich ukázal na ľade, no aj mimo neho. Emócie sa preniesli aj na tlačovú konferenciu, kde si servítku pred ústa nedával asistent trénera HK Richard Rapáč. O tom, že sa hralo tvrdo svedčí aj fakt, že Spišiaci prišli o troch nosných hráčov (Findura, Koky, Marek Nagy), ktorí nemohli v sobotu svojmu tímu pomôcť. „Spomenuté emócie zanechali na nás stopy v tom, že práve títo hráči v sobotu nehrali. Ide o lídrov tímu, ktorí určite chýbali. Nahradili ich naši dorastenci a s nimi sme sa s Michalovcami rovnať nemohli,“ podotýka Miroslav Vantroba. Apropo, Richard Rapáč na striedačke v sobotu chýbal, na ľade ale nechýbal ten, koho kritizoval. Jedným z dvoch hlavných rozhodcov bol totiž opäť Peter Korba. „Vyjadrovať sa k rozhodcom hneď na tlačovke určite nie je profesionálne. Keď pán tréner dostane trest, zrejme bude adekvátny,“ konštatuje Vantroba a k pokračovaniu série dodáva. „Utorkový duel bude možno pre nás posledný v sezóne. Chceme si ho teda užiť a chceme si ho hlavne užiť s divákmi. Verím, že na play-off prídu a uvidia aspoň taký zápas, ako bol prvý v Michalovciach.“  

Peter Brendza



Uverejnené: 03.02.2019 21:55:51 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.