files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovské hľadanie strelca pokračuje: Šoltis: Sme ďalej ako na jeseň

Už viac ako tri roky hľadajú vo futbalovom MFK Zemplín hráča, ktorý dokáže strieľať góly. Hľadanie kanoniera ale vôbec ľahké nie je. S podobným problémom totiž zápasia aj skoro všetky tímy Fortuna ligy a takisto aj reprezentácia. Odkedy sú Michalovčania v najvyššej súťaži, nemali ani jedného hráča, čo dokázal streliť viac ako desať ligových gólov v sezóne. Kto teda nadviaže na korunu kráľa strelcov, ktorú získali v druhej lige Michal Hamuľak a Samuel Garcia Bayón?

Na jeseň bol najlepším strelcom tímu so štyrmi gólmi Peter Kolesár

Od hráča na hrote sa čaká, že góly dávať bude. Bilancia tých, ktorí v Michalovciach na jeseň na tomto poste hrávali síce nie je najhoršia, keď Sadam Sulley strelil tri góly a Kurminowski s Vaščákom po dva, no pravého strelca realizačný tím nenašiel ani tentoraz. „Je to veľmi ťažké a s týmto problémom sa možno okrem Slovana, ktorý má Šporara, či Žiliny a Dunaskej Stredy, borí v lige každý,“ zdôraznil ešte na jeseň pre náš portál tréner Michalovčanov Anton Šoltis. Mimochodom, najlepším michalovským strelcom bol na jeseň stredopoliar Peter Kolesár. Okrem Sulleya dal tri góly aj ďalší hráč zo stredu poľa – Jozef Šimon Turík. „Góly sa rozdelili medzi viacerých. Naši útočníci neboli úplne sterilní, no stále hľadáme hráča, ktorý je vyslovene strelcom,“ dodal k tejto téme Anton Šoltis.

Sadam Sulley bude v Michalovciach hrávať aj na jar. Dá viac gólov ako na jeseň?

V jarnej časti už veľa času na skúšanie nebude. Uvedomujú si to aj Michalovčania, ktorí zapracovali na vystužení ofenzívy. Z nej nakoniec neodišiel ghanský útočník Sadam Sulley, ktorý ešte aj v jarnej časti bude hosťovať z poľskej Legie Varšava. Útočná sila by mala vzrásť aj príchodom Rolanda Černáka z Dunajskej Stredy. Odchovanec trebišovského futbalu síce nie je rodený útočník a viac hráva buď na krídle, alebo pod hrotom, no nos na góly určite má. Všetci si spomíname na to, ako za Prešov strelil v jesennej časti lanskej sezóny osem gólov!

Roland Černák prišiel na hosťovanie z Dunajskej Stredy (foto fk dac)

Okrem Sulleya či Černáka získali Michalovčania na hrot ešte ďalšie dve posily. Z litovského Atlantis Klaipeda získali robustného Ukrajinca Jurija Zacharkiva a z Lazia Rím prišiel na hosťovanie senegalský útočník so španielskym pasom Mamadou Tounkara. Ten odohral na hrote posledné dva zápasy na sústredení v Tatranskej Lomnici. „Čo sa týka lopty, je to u neho v poriadku, musí sa však dostať do našich systémových vecí. Je to ale normálne, pretože každý hráč sa do systémových vecí dostáva postupne. Pre neho to môže byť o to ťažšie, že prišiel rovno do zimy,“ dodal na margo druhého útočníka čiernej pleti v Michalovciach tréner Anton Šoltis.

Jurij Zacharkiv presvedčil na skúške trénera Šoltisa, že môže byť pre tím na jar prínosom

Aktuálne služobne najstarší kormidelník v najvyššej Fortuna lige víta konkurenciu v útoku. „S hľadaním útočníka sme mali v minulosti problém. Teraz tam máme troch, štyroch hráčov. Určite sme teda v hľadaní ďalej, ako sme boli na jeseň. Z jesene ostal Sulley, prišli Tounkara so Zacharkivom a v útoku môže hrať aj Rolo Černák. Je len na chlapcoch, kto sa šance chytí. Tých šancí možno pre nich nebude veľa. Keď ju nevyužijú, budú musieť čakať na ďalšiu.“

Poslednou zimnou akvizíciou do útoku je Mamadou Tounkara (foto internet)

Peter Brendza



Uverejnené: 04.02.2019 18:47:29 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.