files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Oživených „Levov“ motivujú aj semifinálové súboje s michalovskými „Líškami“

Po dvoch prehrách na Považí hrali hokejisti MHK Humenné na domácom ľade o všetko. Nováčik prvej ligy ale zvládol oba štvrťfinálové súboje play-off a vrátil sériu naspäť do Dubnice nad Váhom. Práve tam sa v piatok rozhodne, kto doplní už istú trojicu semifinalistov. Prehryzú sa „humenské levy“ medzi štvoricu najlepších, kde by tak v zemplínskom derby čelili michalovským líškam z Ingemy?

Humenčania nastupovali do tretieho štvrťfinálového zápasu s nožom na krku. Po prehrách 2:3 po samostatných nájazdoch a 2:5 vedeli, že každá ďalšia prehra pre nich znamená koniec sezóny. „To sme ešte nechceli,“ razantne odpovedal tréner MHK Humenné Milan Staš, ktorého zverenci sa po výhrach 5:2 a 3:1 vrátili do série. „Aj keď sme mali nôž na krku, chlapci to zvládli. Či už to bolo takticky, herne, ale hlavne psychicky. Dobrými výkonmi si vybojovali možnosť hrať o všetko. Keďže to bolo pred domácimi zápasmi našim cieľom, musíme byť spokojní. A v čom boli zápasy odlišné od tých na Považí? Hlavne v tom, že sme boli menej vylučovaní a hlavne sme boli efektívnejší,“ pokračoval humenský lodivod.

Ten mal v utorok a stredu k dispozícii aj hráčov HC Košice, ktorých sú Humenčania farmou. No a keďže najvyššia Tipsport liga má tento týždeň prestávku, „Košičania“ mu vypomôžu aj v piatok v Dubnici v rozhodujúcom piatom súboji. „Samozrejme, že nám boli nápomocní. Nám v súčasnej situácii pomôže každá ruka, každá noha. Či už sú to juniori, alebo hráči, ktorí hrávajú za prvý tím Košíc. Boli prínosom a aj oni sa zaslúžili o to, že sme sa vrátili do série. Spoliehame sa na nich aj v piatok v Dubnici,“ podotýka Milan Staš. Toho ešte stále mrzí prvý zápas v Dubnici nad Váhom, kde podľa neho nevyhral v lotérii zvanej samostatné nájazdy lepší, ale šťastnejší. „V zápase sme vyrovnali z 0:2 na 2:2 a boli sme na koni. Mali sme dostatok šancí, presilovky, nájazdy, trestné strieľania. Žiaľ, nepodarilo sa nám to zvrátiť do víťazného konca, čo mrzí aj teraz. Už mohol byť koniec série...“

Humenčanov tak v piatok čaká zápas o všetko. Pre viacerých mladíkov z kádra to bude možno doteraz najdôležitejší duel ich kariéry. Neobáva sa tréner MHK nedostatku skúsenosti? „Mladý tím má svoje nevýhody, aj výhody. Nevýhodou sú skúsenosti, ktoré takéto zápasy rozhodujú. My sa to budeme snažiť kompenzovať mladíckou dravosťou, či korčuľovaním. Verím, že to zvládneme takticky a aj psychicky,“ poznamenáva Milan Staš, pre ktorého zverencov môže byť zvýšenou motiváciou aj prípadné zemplínske derby v semifinále. „Samozrejme, že by to malo chlapcov motivovať. V prípade toho, že by sme narazili na Michalovce, štadióny by boli plné. Určite by sa potešili aj v Dukle, keďže by nemuseli cestovať ďaleko. Derby má svoju atraktivitu a keby sa ešte hralo v play-off, o to by to bolo pikantnejšie. My ale ešte na to myslieť nemôžeme. Naše mysle musia byť momentálne nastavené na piatok,“ dodáva na záver tréner „humenských levov“.

Peter Brendza



Uverejnené: 07.02.2019 14:16:46 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.