files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvá tohtosezónna porážka Iuventy

Hádzanárky Iuventy Michalovce utrpeli v pätnástom kole MOL ligy prvú tohtosezónnu ligovú porážku, keď na pôde obhajcu prvenstva DHK Baník Most prehrali 28:32. Michalovčanky aj napriek tomu ostali na prvom mieste v tabuľke, druhý Most ale na ne stráca už iba tri body. Zverenky trénera Petra Hatalčíka sa najbližšie po troch týždňoch predstavia opäť doma, keď v sobotu 16. februára v tradičnom čase o 17.30 hod. privítajú Veselí nad Moravou.

Súboj dvoch najlepších tímov ligy priniesol výbornú hádzanú, ktorá sa divákom musela páčiť.  Lepší úvod mali domáce, ktoré po góle Kovářovej v desiatej minúte viedli 5:2. Iuventa ale odpovedala troma presnými zásahmi v rade. V trinástej minúte tak bolo po presnej strele Fiľkovej – Trehubovej vyrovnané (5:5). Následne bol vyrovnaný stav aj v pätnástej minúte (6:6), v druhej polovici prvého dejstva ale začal domáci Baník gólovo odskakovať. V šestnástej minúte viedol po góle Alici Kostelnej 8:6, o štyri minúty neskôr po góle Zachovej už 10:7, na čo lavička hosťujúceho tímu reagovala oddychovým časom. Most si ale aj po ňom udržiaval viacgólové vedenie. Iuventa sa síce v 22. minúte priblížila na dva góly (9:11), následne ale Baník kontroval troma presnými zásahmi v rade a päť minút pred koncom prvého polčasu viedol o päť gólov – (14:9). Michlovčanky síce v závere prvého polčasu znížili na tri góly (15:12), posledné slovo v prvej tridsaťminútovke ale mal Most, konkrétne Alica Kostelná, ktorá sedmičkou po čase stanovila polčasový stav na 16:12. 

Ani v druhom polčase sa obraz hry nezmenil. Most si naďalej udržiaval viacgólové vedenie a nepúšťal tak lídra súťaže do hry o lepší výsledok. Iuventa sa niekoľkokrát gólovo priblížila. V 40. minúte znížila Kišíková na 18:21, no vzápätí slovenská reprezentačná pivotka videla prísnu červenú kartu a následnú presilovku český majster využil na ďalšie odskočenie. V 45. minúte viedol po dvoch góloch v rade už 25:20 a jasne tak smeroval za ôsmym víťazstvom v rade. Keď o dve minúty neskôr zvýšila Kovářová už na 27:21 bolo každému jasné, že sa blíži prvá tohtosezónna porážka Iuventy. Tá síce viackrát dokázala znížiť, nakoniec ale prehrala 28:32 a utrpela tak prvú ligovú porážku po takmer jedenástich mesiacoch.

DHK Baník Most – Iuventa Michalovce 32:28 (16:12)
Pok. hody:
7/7 – 4/4. Vylúčené: 4 – 6, ČK: 41. Kišíková (Michalovce, za hrubý faul). Rozhodovali: Nezbeda a Haramul (obaja Česká reublika). Divákov: 850.
DHK:
Mullnerová, Novotná – Dvořáková 1, Stříšková, Jungová 1, Šustková 7, Mikulčíková 1, A. Kostelná 10/7, Miševská, Eksteinová, S. Kovářová 6, K. Kostelná 3, Zachová 2, Mikulášková 1.
IUVENTA:
Jablonská, Petkovičová – Mugošová 1, Kakaščíková, Štefaníková, Kišíková 1, Trúnková 7, Habánková 6/4, Štefanová, A. Holejová 4, Wollingerová 5, Bajčiová 2, Kompaniecová, Fiľková – Trehubová 2.



Uverejnené: 09.02.2019 20:03:17 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.