files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Miroslav Chudý: V semifinále na seba narazia dve najvyváženejšie družstvá

V druhej najvyššej hokejovej súťaži už ide do tuhého. V play-out sa hrá o záchranu, no oči priaznivcov sa viac upierajú na play-off, kde sa v pondelok začne so semifinálovými sériami. Víťaz základnej časti a najväčší favorit na víťazstvo HK Dukla Ingema Michalovce v semifinále narazí na konsolidovaný HC Topoľčany, teda na tím, ktorý ho ako jediný v základnej časti zdolal dvakrát. Mimochodom, aj keď sú tieto tímy v druhej najvyššej hokejovej súťaži už dlho etablované, v play-off pôjde pri ich súbojoch o premiéru.

Povinná jazda vo štvrťfinále

Obhajca prvoligového prvenstva vo štvrťfinále po tretíkrát v rade prekročil prekážku niekdajšej bašty slovenského hokeja – Spišskej Novej Vsi. Omladený tím síce favoritovi narobil problémy, no ten nakoniec zvíťazil hladko 3:0 na zápasy a bezpečne postúpil medzi štyroch najlepších. „Bola to pre nás povinná jazda,“ rozhovoril sa tréner Dukly Miroslav Chudý, ktorého zverenci v sérii potvrdili 55 bodový rozdiel medzi tímami po základnej časti. Postupne zvíťazili 3:0, 5:1 a 9:1. „Kvalita bola jednoznačne na našej strane. Je pravdou, že sme sa rozbiehali trošku ťažšie. Hlavne v prvom súboji bol náš herný prejav kŕčovitý. Najlepšie nám vyšiel zápas u súpera, ktorý sme vyhrali hladko 9:1. Boli očakávania, že séria skončí na tri zápasy, čo sa aj stalo. Ako som povedal, prejavila sa naša kvalita,“ vrátil sa ešte k štvrťfinálovej sérii tréner michalovskej Dukly.

Súboj dvoch najlepších

Oveľa tvrdší oriešok museli vo štvrťfinále rozlúsknuť Topoľčany. Tie narazili na finalistu posledných dvoch ročníkov HK Skalica, ktorý ich vyradil v posledných dvoch rokoch a navyše, uspel vo všetkých zápasoch v základnej časti. „Žochári“ ale nenechali nič na náhodu. V sérii zvíťazili dominantne 3:0 a podobne ako Dukla postúpili rýchlo medzi štyroch najlepších. Nevystrašili svojimi výsledkami Zemplínčanov. „Vôbec nie,“ smeje sa Miroslav Chudý, ktorý následne dodáva. „Rešpekt zo súpera tam určite je, strach ale nie. Nemáme sa čoho báť. Mužstvo má svoju kvalitu a ja som o tom presvedčený, že ju ukáže aj na ľade.“

V semifinálovej sérii medzi po základnej časti prvým a štvrtým celkom zdá sa na seba narazia dva najlepšie tímy. Michalovčania počas celej dlhodobej časti boli v prvej dvojke, či trojke, kde sa pohybovali aj Topoľčany. Sú to práve oni, ktorým sa ako jediným v základnej časti podarilo dvakrát Duklu zdolať a ako jediný tím uspel aj na Zemplíne, kde vyhral 2:1 po predĺžení. „Je to môj osobný názor, no podľa mňa sa stretnú dve najvyváženejšie družstvá. Či už hovoríme o zložení kádra, alebo momentálnej forme. Topoľčany sú podľa mňa technickejším mužstvom, ako je trebárs Dubnica. Majú tam rozdielových hráčov, či už je to Podstavek, Kluka alebo Kalináč, skúsených bekov Hrušku a Kováčika, ako aj výborného brankára Juraja Hala. Vieme, čo od nich môžeme čakať, ale to isté vedia aj oni. Rozhodne podľa mňa aktuálna športová forma. Máme výhodu domáceho prostredia. To môže rozhodnúť, ale aj nemusí,“ podotýka Miroslav Chudý.

Ak využijú domáce prostredie, finále im neujde

Rozdiel medzi semifinále a štvrťfinále je v tom, že medzi štyrmi najlepšími sa hrá už na štyri víťazné duely. Ako veľmi dôležité sa ukazujú pondelkový a utorkový zápas. Keď ich Dukla zvládne, do Topoľčian pocestujú jej hráči s obrovskou psychickou výhodou. „Určite by sa nám tam cestovalo ľahšie. Inak sa ide za stavu 2:0 v sérii, inak za stavu 1:1. Aj preto sú prvá dva zápasy dôležité, no treba vyhrať štyrikrát, nie iba raz, či dvakrát. Je jedno, či vyhráte doma raz a trikrát vonku, alebo dvakrát doma a dvakrát vonku. Súhlasím s vaším tvrdením, že ak využijeme domáce prostredie, finále nám neujde,“ reagoval Miroslav Chudý, ktorému vo štvrťfinále chýbalo niekoľko hráčov. Do semifinále ale zrejme Dukla vstúpi kompletná. „Mali sme nejaké menšie zranenia či choroby, no tie pominuli a do semifinále nastúpime v plnom počte.“

Program semifinálovej série:
1. zápas: HK Dukla Ingema Michalovce - HC Topoľčany (pondelok 11. február).
2. zápas: HK Dukla Ingema Michalovce - HC Topoľčany (utorok 12. február).
3. zápas: HC Topoľčany - HK Dukla Ingema Michalovce (piatok 15. február).
4. zápas: HC Topoľčany - HK Dukla Ingema Michalovce (sobota 16. február).
Prípadný 5. zápas: HK Dukla Ingema Michalovce - HC Topoľčany (pondelok 18. február).
Prípadný 6. zápas: HC Topoľčany - HK Dukla Ingema Michalovce (streda 20. február).
Prípadný 7. zápas: HK Dukla Ingema Michalovce - HC Topoľčany (piatok 22. február).

Peter Brendza



Uverejnené: 10.02.2019 13:49:53 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.