files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V doraste hrával s Messim či Fabregasom, dnes chce dostať Michalovce do prvej šestky

Káder MFK Zemplín Michalovce sa počas zimnej prestávky rozrástol o niekoľko zaujímavých mien. Z Dunajskej Stredy prišli na hosťovanie Erik Černák s Dominikom Špiriakom a do základnej zostavy sa určite budú tlačiť aj útočník Momodou Tounkara a stredný záložník so zaujímavým futbalovým životopisom José Casado.

José David Casado Garcia, ako znie celé meno španielskeho legionára, minulý mesiac oslávil 31-rokov. Za ten čas futbalovo rástol zo začiatku v domovskej krajine a pred piatimi rokmi prišiel prvýkrát na Slovensko. Aj preto nás prekvapil výbornou slovenčinou. „Hrával som v Gabčíkove, Trenčíne, Příbrame či naposledy v Zlatých Moravciach. Naučiť sa jazyk pre mňa síce bol trochu problém, no keď som chcel zapadnúť, musel som sa ho naučiť,“ smeje sa jedna Casado, ktorý sa s Michalovcami dohodol na zmluve do konca sezóny s následnou opciou.

Stredný záložník vyznačujúci sa tvrdosťou, no férovosťou v osobných súbojoch, má zaujímavý futbalový životopis. Rodák z Almerie rástol v slávnej La Massii FC Barcelony. V doraste hrával so súčasnými hviezdami svetového futbalu Cescom Fabregasom, Pedrom Rodriguezom, Gerardom Piquem, Sergiom Busquetsom a najlepším hráčom planéty Lionelom Messim. „Barcelona je najlepším klubom na svete. Bol som tam tri roky, všetko bolo super. Na časy tam spomínam ešte doteraz. Hrával som ako spomínate aj Messim. Už vtedy sa ukazovali niektorí hráči ako veľmi kvalitní. Pique odišiel do Manchestru United, Fabregas do Arsenalu Londýn a Messi každým rokom všetkým dokazoval, že z neho bude výborný futbalista. Bola to pre mňa veľká škola a Barcelone fandím doteraz,“ uviedol k trom rokom v slávnom klube Casado.

Jeho príchod „spískal“ Carillo

Casado sa na Slovensku či Čechách pohybuje už piaty rok. Začínal v roku 2014 v Gabčíkove, kde ho poslal Trenčín, následne cez trnavský Spartak, Marilu Příbram a Zlaté Moravce sa dostal k najvýchodnejšiemu fortunaligistovi. Ešte predtým okúsil aj rumunskú či nemeckú súťaž. „Dalo by sa povedať, že všetko to „spískal“ ďalší Španiel v kádri Jose Carillo,“ smeje sa Casado, ktorý následne dodáva. „Bol to práve on, kto ma po vzájomnom zápase oslovil s ponukou, či nechcem prísť do Michaloviec. Hovoril, že je tu sám a je mu smutno. Následne sa mi ozvalo aj vedenie klubu a keďže ma ich ponuka zaujala, som tu.“

Chceli ho aj Zlaté Moravce, motivuje ho ale prvá šestka

Skúsený stredopoliar netají, že mohol ostať aj v Zlatých Moravciach, kde na jeseň odohral pätnásť duelov. „Povedali mi, že keď bude chcieť, môžem ostať. Ja som ale chcel ísť do Michaloviec, ktoré majú podľa mňa lepšie mužstvo a majú väčšiu šancu na prvú šestku. Verím, že sa tam dostaneme,“ načrtol Casado ambície tímu v zostávajúcich štyroch jarných kolách. „Každý tu hovorí o prvej šestke, takže sa o ňu chceme pobiť. Šancu vidím aj v Slovnaft Cupe, takže verím, že to môže byť pre nás výborná jarná časť,“ uzatvára debatu Jose Casado.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.02.2019 09:10:32 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.