files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania chcú do šestky, aj do semifinále Slovnaft Cupu

Krátko poobede sa v stredu 13. februára v tlačovom stredisku na futbalovom štadióne v Michalovciach uskutočnila tlačová konferencia pred začiatkom jarnej časti. Po jeseni siedmy tím Fortuna ligy na nej zastupovali predseda predstavenstva MFK Zemplín Štefan Laurinčik, tréner Anton Šoltis a kapitán Igor Žofčák, ktorí hodnotili zimnú prípravu, stav kádra a načrtli aj ciele do jarnej časti.

Spomínajú sa hlavne dva – účasť v prvej šestke a semifinále Slovnaft Cupu! Veľa o nich napovedia už úvodné dva jarné zápasy, v ktorých Michalovčania privítajú Sereď (sobota 16. február o 16.00 hod.) a Nitru (sobota 23. február o 16.00 hod.)

Ako prvá prišla na rad príprava. Tá Michalovčanom nevyšla najlepšie výsledkovo, keď z ôsmich zápasov zvíťazili iba dvakrát, navyše, tréner Šoltis nebol spokojný ani s kádrom, keďže ho prenasledovali zranenia. „Musíme si povedať, že zimná príprava nebola ideálna. Spokojnosť vonkoncom nie je so zápasmi, pretože tak herný prejav, ako aj výsledky majú ďaleko od ideálu. Veríme ale, že v majstrovských zápasoch to bude iné a pobijeme sa o účasť v prvej šestke,“ poznamenal tréner Anton Šoltis. Na stanovený cieľ, účasť v prvej šestke nestrácajú Zemplínčania po jeseni ani bod. Sú iba vinou horšieho skóre na siedmom mieste, na piatu Sereď strácajú iba jeden bod. Oboch týchto súperov privítajú na úvod jarnej časti doma. „Čakajú nás šesťbodové, kľúčové zápasy. Od nich sa to všetko bude odvíjať, či sa do šestky dostaneme, alebo nie,“ pokračoval Šoltis.

Kapitán tímu Igor Žofčák vyzdvihol prácu trénera Šoltisa a jeho realizačného tímu. „Ja si myslím, že je to hlavne jeho zásluha a zásluha realizačného tímu, že sme tam, kde sme a siahame nielen na účasť v prvej šestke, ale aj na semifinále Slovnaft Cupu. Na to, v akých podmienkach klub funguje je to výborné. Za odvedenú prácu by som sa chcel trénerovi a jeho realizačnému tímu poďakovať,“ podotkol Žofčák, ktorý následne za kabínu zopakoval trénerove slová o najbližších cieľoch. „V zostávajúcich štyroch kolách urobíme všetko preto, aby sme sa dostali do prvej šestky. Príprava bola aká bola, treba sa z nej poučiť. V sobotu vieme všetci o čo hráme. Momentálne sme odhodlaní urobiť pre prvú šestku všetko.“  

Čo sa týka kádra, ten počas zimy neprešiel takou obmenou, ako to bolo v lete. Odišli Vaščák s Kavkom, ktorým skončili zmluvy, do materských klubov sa vrátili Iloski, Nawotka, či Kurminowski. V Michalovciach si veľa sľubujú od angažovania španielskeho stredopoliara Casada, ktorý na jeseň hral v Zlatých Moravciach, ako aj od dvojice hráčov, ktorá prišla z Dunajskej Stredy Černáka a Špiriaka. Do ofenzívy zase pribudla konkurencia v podobe hrotového útočníka Zacharkiva, krajného stredopoliara Kountouriotisa a ďalšieho hrotového útočníka Tounkaru. „Až samotná liga ukáže, či sme silnejší ako na jeseň. Ja si ale myslím, že sme káder doplnili vhodne,“ uviedol tréner Šoltis. Dodajme, len, že Michalovčania štartujú jarnú časť v sobotu domácim zápasov so Sereďou. Výkop duelu je naplánovaný na 14.00 hod.

Káder pre jarnú časť
Brankári: Matúš Kira, Gerard Dariusz Bieszczad, Rostyslav Dehtiar.
Obrancovia: José Carrillo Mancilla, Martin Kolesár, Danylo Beskorovajnyj, Denis Petro, Matúš Vojtko, Dominik Špiriak, Llazaros Rota.
Stredopoliari: Jakub Grič, Igor Žofčák, Christos Kountouriotis, Stanislav Danko, Cheick Alan Diarra, Peter Kolesár, Jozef-Šimon Turík, Hovhannes Harutjunjan, Matej Trusa, José David Casado García, Matúš Begala.
Útočníci: Roland Černák, Sadam Sulley, Martin Regáli, Juri Zacharkiv, Mamadou Tounkara.

Realizačný tím: Anton Šoltis (hlavný tréner), Jozef Majoroš (asistent trénera), Marek Rodák (tréner brankárov), Peter Ščobik (vedúci mužstva), Matej Čech, Ladislav Bubernák (maséri), Jozef Petrík, Ján Paľovčík (lekári).

Odišli: Kurminowski (Lech Poznaň, ukonč. hosť.), Iloski, Nawotka (obaja Legia Varšava, ukonč. hosť.), Kavka, Vaščák (hľadajú si angažmán).

Prišli: Zacharkiv (Klaipéda), Kountouriotis (Panathinaikos Atény, hosť.), Tounkara (Lazio Rím, hosť.), Dehtiar (Stal Kamianske), Casado (Zlaté Moravce), Špiriak, Černák (obaja Dunajská Streda, hosť.), Trusa (z dorastu).

MFK Zemplín v príprave
DVSC Debrecín – MFK Zemplín Michalovce 4:1 (2:1).
Slavoj Trebišov – MFK Zemplín Michalovce 3:2 (2:2).
MFK Zemplín Michalovce – MFK Vranov nad Topľou 2:0 (1:0).
MFK Zemplín Michalovce – FC Košice 2:2 (0:1).
MFK Zemplín Michalovce – Kisvárda FC 2:4 (0:2).
MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Zemplín Michalovce 3:2 (2:2).
MFK Dukla Banská Bystrica – MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:0).
MFK Zemplín Michalovce – Partizán Bardejov 0:1 (0:1).

Peter Brendza



Uverejnené: 13.02.2019 14:49:14 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.