files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania minimálne po jednu výhru, „žochári“ sa chcú vrátiť za vyrovnaného stavu

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sa aj v play-off vezú na víťaznej vlne. Spolu so záverom základnej časti vyhrali už v 21 zápasoch v rade. Posledné dva z nich boli jedny z najdôležitejších. V semifinálovej sérii St. Nicolaus I. ligy totiž dvakrát zdolali nevyspytateľné Topoľčany. Najskôr hladko 5:2, potom 3:1, hoci viac ako pol hodinu hracieho času prehrávali.

Víťazná séria sa tak otriasala v základoch. Nakoniec ale Michalovčania troma gólmi v poslednej pätnásťminútovke, z toho dvoma v predposlednej minúte, strhli víťazstvo na svoju stranu. „Diváci videli fakt výborný zápas. Nakoniec sa k nám priklonilo aj šťastie a chvalabohu, že sme to zvládli do víťazného konca,“ uviedol po druhom semifinálovom stretnutí center tretej michalovskej lajny Jakub Linet, ktorý pečatil víťazstvo Dukly gólom do prázdnej brány. Predtým úradovali Rusi Safaralejev a Dvurečenskij, ktorí sa postarali o tesné vedenie víťaza základnej časti. „Je jedno kto skóruje. Víťazíme ako tím, prehrávame ako tím. V základnej časti sa darilo tretej či štvrtej lajne, teraz to potiahli prvé dva útoky. Máme štyri vyrovnané lajny a to je naša výhoda oproti konkurentom,“ pokračuje Jakub Linet.

Topoľčanci sa poučili z prvého zápasu, kde inkasovali trikrát v oslabení a dvakrát dokonca vo vlastnej presilovke. V trinástej minúte sa ujali vedenia a dlho to vyzeralo na to, že môžu z ľadu favorita ukoristiť jeden zápas. „Je to škoda. Prvé dve tretiny sme ich držali na dištanc. Bohužiaľ, oslabenia nás zrazili do kolien. Síce sme v nich neinkasovali, no stratili veľa síl, ktoré nám chýbali v závere,“ skonštatoval strelec topoľčianskeho gólu Filip Pekarčík. „Žochári“ nevyužili dôležitý psychický moment po strelenom góle, keď po následnej šarvátke dostal Michalovčan Valečko okrem trestu do konca zápasu aj dve dvojminútové tresty. V štvorminútovej presilovke odmietli dvojitý trest pre Duklu. „Bol to veľmi dôležitý moment. Keby sme sa dostali do dvojgólového vedenia, myslím si, že máme dosť skúsených obrancov na to, aby sme to udržali. Bohužiaľ, taký je hokej. Domov sa vraciame bez víťazstva,“ dodáva Filip Pekarčík.

Zemplínčania si dvoma výhrami splnili domácu úlohu a  „žochárov“ tak dostali pod tlak domácich výhier. Iba tie ich totiž vrátia do série. „Sme veľmi radi, že sa nám to podarilo. Ešte ale vyhrané nemáme, potrebuje k tomu ešte dve víťazstvá. Teraz budú pod tlakom oni a je len na nás, ako to využijeme. Ideme tam vyhrať minimálne jeden zápas, no aj s cieľom ukončiť série. Dôležitý bude hlavne tretí duel, ktorý veľa napovie. Ja verím, že ho lepšie zvládneme my,“ podotýka Jakub Linet, ktorý k piatkovému a sobotňajšiemu tretiemu, a štvrtému zápasu dodáva. „Očakávame, že tam bude plno. Videli sme to už vo štvrťfinále. Ja osobne sa na to veľmi teším, pretože hrať pred trojtisícovou kulisou je výborné. Paradoxne, môže to byť aj naša výhoda. Veľa divákov ich môže „poblázniť“.“  

Štvrtý tím po základnej časti sa v boji proti jej víťazovi spolieha práve na „šiesteho“ hráča. Ten ich potiahol vo štvrťfinále so Skalicou a „žochári“ veria, že to tak bude aj tentoraz. „Do domácich zápasov nastúpime s tým, že sa chceme do Michaloviec vrátiť za stavu 2:2. Čakáme plný dom. Topoľčiansky fanúšik bol našim šiestym hráčom vo štvrťfinále a ja dúfam, že to tak bude aj v piatok a v sobotu. Určite urobíme všetko preto, aby sme sa sem vrátili za stavu 2:2 v sérii a opäť tak dostali Michalovčanov pod tlak domáceho víťazstva,“ uzatvára debatu Filip Pekarčík.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.02.2019 20:25:08 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.