files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvá úloha na ceste za prvou šestkou splnená

Futbalisti MFK Zemplín sú na ceste za vytúženým cieľom, účasťou v prvej šestke po úvodnom jarnom kole bližšie. Po výbornom výkone totiž zdolali v jarnej premiére na domácej pôde ŠKF Sereď 1:0 a v tabuľke sa posunuli už na piate miesto. „Žlto-modrí“ tak nadviazali na záver jesene a k štyrom výhram pridali piatu, ktorá im môže veľmi pomôcť.

Víťazstvo nad tabuľkovým susedom hrialo o to viac, že ho Michalovčania dosiahli po výbornom výkone. V prvom polčase bola ešte hra vyrovnaná, no po tom, čo hostia otvorili obranu, mohli pridať aj štyri či päť gólov. „Vedeli sme, že tento zápas potrebujeme vyhrať. Mali sme aj dosť šancí na to, aby sme víťazstvo potvrdili ďalšími gólmi, no chvalabohu aj za výhru 1:0,“ poznamenal jediný strelec Igor Žofčák, ktorý sa v jedenástej minúte ako správny kapitán rozhodol zobrať zodpovednosť na svoje plecia a s prehľadom premenil nariadený pokutový kop po faule Hučka na Petra Kolesára. Žofčák sa neobával, že Michalovčania môžu za nepremenené šance pykať. „Bolo by to strašne nespravodlivé, keby sme inkasovali vyrovnávajúci gól. Všetko sme si na ihrisku oddreli a myslím si, že sme dosiahli zaslúžené víťazstvo,“ dodáva michalovský kapitán.

Menej spokojní boli hráči nováčika súťaže. Tí prišli na Zemplín s jasným odhodlaním bodovať, no nakoniec odchádzali s prázdnymi rukami. „Dôležitý duel sme nezvládli bodovo a ani herne,“ rozhovoril sa kapitán nováčika Ľubomír Michalík. „Vedeli sme, že to bude o jednom góle. Urobili sme malú chybičku, za ktorú nás súper potrestal asi zaslúženou penaltou. Škoda, merali sme sem dlhú cestu a domov sa vraciame bez bodov,“ pokračoval bývalý reprezentant Slovenska, ktorý si bol vedomý, že v prípade otvorenia hry môžu prísť bleskové michalovské kontry. „Nám už bolo jedno, či tu prehráme 1:0 alebo viac. Súper sa zameral na kontry, ktoré prichádzali po našich stratách v útoku. Výrazne nás podržal brankár. Keby nie jeho, prehráme o viac gólov,“ dodal ešte k zápasu Ľubomír Michalík.  

Michalovčania sa po piatom víťazstve v rade vyštverali už na piate miesto v tabuľke. Do karát im zahrali aj výsledky ostatných duelov. Nitra prehrala doma s Podbrezovou 1:3, ďalší súper o prvú šestku trnavský Spartak remizoval v Žiline 1:1. Aktuálne tak „šoltisovci“ majú dvojbodový náskok na šiestu Sereď, trojbodový na siedmu Nitru a dokonca päťbodový na ôsmu Trnavu. „My sa musíme stále pozerať iba na seba. Keď budeme naďalej víťaziť, nemusia nás výsledky ostatných tímov zaujímať. Stále ideme za svojím cieľom a snov. Verím, že to zvládneme,“ poznamenáva Igor Žofčák, ktorý ihrisko opustil už v 53. minúte. „Trošku sa mi ozvalo zranenie z prípravy. Nie je to však nič vážne. V sobotu nás čaká ďalší dôležitý zápas s Nitrou a je potrebné, aby som bol v poriadku.“

Flintu do žita ohľadom účasti v prvej šestke nemusia hádzať ani v Seredi. Aj im zahrali do karát výsledky ostatných duelov devätnásteho kola. „Síce sme klesli v tabuľke na šieste miesto, no stále sme tam, kde byť chceme. Hrá sa ešte o deväť bodov, takže je všetko otvorené. Takisto ako sme dnes prehrali v Michalovciach, budúce kolo môžeme zdolať Slovan. Určite si veríme a ideme od zápasu k zápasu. Nebudeme mať čo stratiť a verím, že zápas bude z našej strany absolútne iný,“ podotýka Ľubomír Michalík, ktorý sa takisto nechce pozerať na svojich rivalov v boji o prvú šestku. „My sa musíme pozerať na seba, iní nás nezaujímajú. Ovplyvniť môžeme iba naše zápasy.“

Peter Brendza



Uverejnené: 17.02.2019 16:14:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.