files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa o krok bližšie k návratu na česko-slovenský trón

Hádzanárky Iuventy Michalovce urobili v sobotňajšom šestnástom kole spoločnej česko-slovenskej MOL ligy ďalší dôležitý krok k tomu, aby sa po dvoch rokoch vrátili na pomyselný česko-slovenský trón a získali tak v poradí deviaty titul. Doteraz najúspešnejší tím spoločnej súťaže a v súčasnosti líder tabuľky zdolal na svojej palubovke tretí SHK Veselí nad Moravou hladko 33:25 a opäť tak naskočil na víťaznú vlnu.

Tréner Peter Hatalčík mal pred samotným zápasom obavy z toho, ako sa jeho hráčky poučia z prvej tothosezónnej porážky, ktorú utrpeli v predchádzajúcom kole v Moste. „Na dievčatách bolo cítiť, že sú trošku „rozhádzané“ a nemajú až takú istotu, ako predtým. Verím, že sa to ale bude zlepšovať. Máme pred sebou ešte pár zápasov, v ktorých budeme potvrdzovať pozíciu favorita. Čaká nás ešte jeden ťažký súper Slavia Praha, ďalšie zápasy by sme už zvládnuť mali,“ sebavedomo konštatuje tréner Michalovčaniek Peter Hatalčík, ktorého zverenky do konca základnej časti nastúpia v Bánovciach nad Bebravou, doma privítajú Plzeň, následne Písek, pocestujú do Prahy na súboj so Slaviou, no a základnú časť zakončia domácimi zápasmi so Zlínom a Prešovom. Ako počítame, tak počítame, trojbodový náskok by im k návratu na pomyselný česko-slovenský trón mal stačiť...  

Šláger šestnásteho kola bol vyrovnaný akurát v prvých minútach. Iuventa ešte do konca prvého dejstva odskočila na deväť gólov, v druhom ešte svoj náskok zveľaďovala a zaslúžene tak dokráčala k trinástemu tohtosezónnemu víťazstvu. „Vysoké víťazstvo ma teší, pretože Veselí má silné družstvo. Navyše, dievčatá nehrali tak uvoľnene, ako sme zvyknutí. Teší ma, že priestor dostali všetky hráčky. Niektoré sa šance chytili viac, niektoré menej. Naše mladé hráčky potrebujú hrať. Je to síce aj s chybami, či nepresnosťou, no ináč sa to riešiť nedá. Nemôžu predsa sedieť iba na lavičke,“ zdôrazňuje Hatalčík, ktorý sa ujal kormidla v Iuvente v lete minulého roka.

Michalovčanky mali v úvode odvetnej časti veľmi ťažké vyžrebovanie, keď postupne nastúpili proti všetkým tímom okupujúcim po prvej polovici základnej časti prvú šestku. Postupne sa im podarilo zvíťaziť v Šali, zdolať Olomouc, vyhrať v Porube a po spomenutej prehre v Moste opäť v sobotu naskočili na víťaznú vlnu. „S výsledkami je síce spokojnosť, ja sám sebe ale kladiem zvýšené nároky a toto chcem preniesť aj na hráčky. Som o tom presvedčený, že vieme hrať aj lepšie, ako v sobotu proti Veselí. Mali sme vynikajúcu jeseň, v ktorej sme stratili iba jeden bod. Športová forma nie je veličina, ktorá ide prudko hore a drží sa tam donekonečna. Je to sínusoida, ktorá je niekedy hore a niekedy dole. Záleží aj od formy jednotlivcov,“ dodáva na záver Peter Hatalčík.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.02.2019 09:42:52 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.