files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kapitán Danko verí, že jeho góly prídu ešte v dôležitejšie momenty

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce odštartovali jarnú časť sezóny presne tak, ako skončili jeseň. Víťazstvom! V nesmierne dôležitom zápase zdolali v jarnej premiére ŠKF Sereďou 1:0 a po prvýkrát v sezóne sa dostali do najlepšej šestky. Aktuálne im patrí piate miesto.

Michalovčania tak nadviazali na záver jesene, kedy zaknihovali štyri výhry v rade. V poradí piate víťazstvo zariadil z pokutového kopu ich kapitán Igor Žofčák. „Víťazstvo nás samozrejme teší. Vedeli sme, že keď sa chceme dostať do šestky, duel so Sereďou musíme zvládnuť. Sme radi, že sme ich zdolali a že sme ich dostali v tabuľke pod seba. Teraz máme všetko vo svojich rukách. Ďalšiu sobotu nás doma čaká Nitra a keď zvládneme aj ju, situácia bude pre nás ešte priaznivejšia,“ poznamenal po stretnutí jeden z najlepších hráčov Zemplína Stanislav Danko.

Rodákovi z neďalekých Pozdišoviec sa ušlo pocty krátko po začiatku druhého polčasu. Kvôli menšiemu zraneniu musel odstúpiť michalovský kapitán Igor Žofčák a kapitánsku pásku si tak na rukáv dal práve Danko. „Je mi obrovskou poctou, že som ju dostal práve po „Žofim“,“ podotýka „kapitán Danko“, ktorý po kapitánskej páske prebral aj iniciatívu v strede poľa. Za svoju aktivitu mohol byť odmenený aj gólom, no brankár Nwolokor sa mi jeho delovkách dvakrát vyznamenal. Najskôr vyškriabal loptu spod brvna, potom aj od pravej žrde. „Vyhrali sme, takže ma to príliš nemrzí. Viac by ma to trápilo, keby sa nevyhralo. Moje góly snáď v sezóne ešte prídu v dôležitejších momentoch v nasledujúcich zápasoch,“ sebavedomo dodáva Danko.

Teraz Michalovčanov potešila aj výhra 1:0. Do karát im navyše zahrali aj ďalšie výsledky devätnásteho kola. Nitra podľahla Podbrezovej na domácom trávniku 1:3 a ďalší z adeptov na prvú šestku trnavský Spartak remizoval v Žiline 1:1. Aktuálne tak Michalovčania majú na šiestu Sereď náskok dvoch bodov, siedma Nitra stráca tri, ôsma Trnava päť a deviaty Trenčín dokonca šesť bodov. „Situácia sa pre nás vyvíja dobre. Ako vravíte, do karát nám zahrali aj ostatné výsledky. My sa ale musíme pozerať iba na seba. Máme to vo vlastných rukách a keď zvládneme v sobotu Nitru, bude to pre nás ešte priaznivejšie. Teraz sa plne musíme sústrediť na tento zápas a potom sa môžeme opäť pozerať na to, koľko za nami zaostávajú súperi,“ podotýka na záver Stanislav Danko.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.02.2019 14:23:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.