files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská pevnosť po druhýkrát v sezóne padla

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prehrali na domácom ľade iba po druhýkrát v sezóne, no asi v tom najnevhodnejšom čase. Zatiaľ, čo prehra s Topoľčanmi v základnej časti zabolela, utorková porážka 1:2 po predĺžení v druhom semifinálovom zápase St. Nicolaus I. ligy s Martinom ich môže ešte prísť draho.

Plán obhajcu prvenstva a víťaza základnej časti vyhrať dvakrát doma a dostať súpera pod tlak padol na nevyužitých šanciach a nedisciplinovanosti. Dukla mala v prvej tretine viacero možností na otvorenie skóre, inkasovala ale sedem sekúnd pred koncom. Po obrovskej prevahe síce v tretej tretine vyrovnal Bojko, ďalší puk ale Michalovčania za fantastického Bernáta nedostali. V predĺžení následne pykali za chybné striedanie, keď presilovku expresne rýchlo, za osem sekúnd využil skúsený Jaroslav Markovič. „V prvej tretine sme si vypracovali tri čisté šance. Súper nás potrestal krátko pred koncom. Miesto toho, aby bolo 3:1 pre nás, viedol 1:0. My sme následne dobýjali jeho bránu. Podarilo sa nám vyrovnať, no v predĺžení sme sa dopustili chyby, ktorá by sa na tejto úrovni stávať nemala. Boli sme za ňu kruto potrestaní,“ rozhovoril sa po druhom finálovom zápase tréner Dukly Miroslav Chudý.

Skúsený lodivod sa v ďalších slovách pustil do kritiky svojich zverencov, ktorých zrážali do kolien zbytočné fauly v prevažnej väčšine vyprodukované v útočnom pásme! „Jednoducho sa to stávať nemôže! Oslabovky nás stoja sily, navyše, súper sa počas nich nadýchne. Práve na to vo finále trpíme. To nebolo iba v druhom zápase, to bolo aj v prvom. Keď hráte jednu tretinu celú v štyroch, potom sa ťažko niečo naháňa. Musíme sa teda zlepšiť v disciplíne a hrať čo najviac v piatich,“ poznamenáva Miroslav Chudý.

Martinčania už v pondelkovom prvom finálovom zápase držali s favoritom série krok. Trápili sa ale v koncovke, keď nestrelili ani jeden gól. Nakoniec im dva strelené góly stačili na to, aby si z Michaloviec odviezli jedno víťazstvo. „Zápas bol odlišný práve tým, že tentoraz sa nám podarilo skórovať. Šance sme mali aj v pondelok. Keď nedáte gól, nemôžete vyhrať. V druhom stretnutí išli chlapci za víťazstvom. Michalovce síce v tretej tretine vyrovnali, no videl som snahu mojich zverencov o to, aby tu vyhrali,“ zdôraznil tréner HK Róbert Spišák. Ten vyzdvihol výkon brankára Branislava Bernáta. Dvadsaťjedenročný golman inkasoval iba raz a skrotil 58 striel „ingemákov“. „Chytal naozaj fantasticky.“

Prvé dva finálové zápasy rozhodli o tom, že v pondelok 4. marca Michalovce určite uvidia piaty duel. Jen len na oboch tímoch, za akého stavu doň vstúpia, či bude opäť vyrovnaný, alebo bude jeden z nich premieňať majstrovský mečbal. Séria sa totiž v piatok a v sobotu presťahuje pod Turiec, kde sa odohrá jej tretí a štvrtý diel. „Veľmi dôležitý bude piatkový zápas. Ten udá smer série,“ podotýka Róbert Spišák a na jeho slová nadväzuje Miroslav Chudý. „Keď chceme vyhrať v celej sérii potrebujeme štyri víťazstvá. Chýbajú nám tri. Do všetkých duelov ideme s cieľom vyhrať, tretí v Martine nebude výnimkou,“ konštatuje lodivod Dukly, ktorý nevylúčil možnosť, že sa séria rozhodne až vo siedmom zápase. „Uvidíme, ako sa bude ďalej vyvíjať, no možné je všetko.“

Peter Brendza



Uverejnené: 27.02.2019 14:36:47 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.