files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla zvíťazila v Martine 3:2 a vyrovnala finálovú sériu!

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili vo štvrtom finálovom zápase St. Nicolaus I. ligy na ľade HK Martin 3:2 a vyrovnali tak stav série na 2:2. O góly michalovskej Dukly sa postarali Igor Safaralejev, Radovan Cútt a Matej Giľák. Vyrovnaná finálová séria sa teraz sťahuje opäť do Michaloviec, kde sa v pondelok o 17.30 hod. odohrá jej piaty duel, šiesty je na programe v stredu v Martine. Keby sa náhodou nerozhodlo, na rad príde siedmy duel, ktorý by sa hral v piatok v Michalovciach.

Tréner michalovskej Dukly Miroslav Chudý po piatkovej prehre „rozmetal“ útočné formácie, čo prinieslo výsledný efekt. „Ingemáci“ totiž vstúpili do zápasu diametrálne odlišne, ako v piatok. Najskôr umne prečkali Linetovo vylúčenie a potom síce nepotrestali faul nepotrestali faul Rusinu, boli však aktívnejší ako domáci. Brankár Bernát si ešte poradil so šancami Lineta, Chalupu a Bojka, v pätnástej minúte už ale inkasoval, keď Bdžochovu strelu dorazil v páde do siete Igor Safaralejev. Skóre sa mohlo meniť aj v závere prvej časti, kedy putoval na trestnú lavicu Michal Korenko. Domáci zatlačili, gól ale nedali. Najbližšie k nemu mal Poliaček, jeho strelu však zastavila žŕdka.

Michalovčania mohli šokovať aj na začiatku druhej tretiny, Toma ale sám pred Bernátom nespracoval Linetovú prihrávku a Bojko spomedzi kruhov mieril nad. Na druhej strane zase Pokrivčák neupratal puk za chrbát Adama Trenčana. Svižný hokej pokračoval aj v ďalších minútach. Safaralejev nepretlačil puk za chrbát Bernáta a potom prišli chvíle martinskej ofenzívy. Tie prišli po hrúbkach michalovskej obrany. V 28. minúte našiel krásne Pacalaj Paulínyho a ten strelou pod žŕdku vyrovnal na 1:1. Následne sa brankár Trenčan zaskvel pri nájazdoch Rudzana aj Paulínyho. Michalovský tréner Miroslav Chudý reagoval na chyby svojich zverencov oddychovým časom, ktorý ale nepomohol. V 33. minúte zobral Kolbovi puk Brezniak, našiel pred bránkou osamoteného Poliačka a ten poslal Martin do vedenia – 2:1. Vyrovnať mohol päť minút pred koncom druhej časti Safaralejev, ani na dvakrát však nepretlačil puk za chrbát Bernáta. Podobne na druhej strane dopadol Urbánek, ktorý nedostal puk do michalovskej brány. Dukle sa nakoniec v druhej časti podarilo vyrovnať. V jej poslednej minúte napriahol spoza obrancu Radovan Cútt a jeho strela skončila v sieti - 2:2.

V úvode tretej časti sa domáci už radovali zo streleného gólu, Pokrivčákov teč ale hlavní arbitri neuznali kvôli vysokej hokejke. Michalovčania následne nepremenili nájazd dvoch na jedného, no v polovici tretej časti sa predsa tešili z vedúceho gólu, keď sa presadil Matej Giľák. Vyrovnať mohli Zeliska s Urbánkom, Adam Trenčan v michalovskej bráne sa ale opäť zaskvel. Na začiatku poslednej päťminútovky získali domáci po faule Bojka presilovú hru, ktorú ale nevyužili. V následnej power-play si vypracovali tlak, ktorý sa ešte zvýšil po vysokej hokejke Mareka Mašlonku. Deväťdesiat sekúnd tak hrali Martinčania šiesti proti štyrom, vyrovnávajúci gól ale nedali a Dukla si tak odváža z Turca veľmi cenné víťazstvo.

HK Martin - HK Dukla Ingema Michalovce 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Stav série: 2:2.
Góly: 28. Paulíny (Burzík, Pacalaj), 33. Poliaček (Brezniak) - 15. Safaralejev (Róth), 40. Cútt (Giľák), 51. Giľák (Košecký).
Vylúčení: 1:5.  Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Lokšík, Bachúrik - Gajan, Wolf. Divákov: 3050.
HK: Bernát - Šimon, Tabaček, Burzík, Pacalaj, Oravec, Rusina, Themár, Brveník - Jurášek, Langhammer, Markovič - Brezniak, Pokrivčák, Poliaček - Dírer, Urbánek, Zeliska - Rudzan, Barto, Paulíny.
HK DUKLA INGEMA: A. Trenčan - Korenko, Kolba, Novický, Košecký, Bdžoch, Valečko - Mašlonka, Piatak, Chalupa - Hamráček, Toma, Linet - Róth, Bojko, Safaralejev - Giľák, Cútt, Gavrik - Banovský, Mesaroš.



Uverejnené: 02.03.2019 19:48:50 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.