files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Impérium vracia úder. Dukla späť vo finálovej sérii

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce si v Martine zobrali to, čo im HK zobral v utorok z domáceho ľadu. Vo štvrtom finálovom zápase zvíťazili 3:2 a vyrovnali tak stav napínavej série na 2:2. Už teraz je jasné, že okrem piateho duelu v pondelok v Michalovciach sa bude hrať aj v stredu v Martine. Rozhodnú o majstrovi prvej ligy tieto dva zápasy, alebo príde na rad siedmy, ktorý by sa hral v piatok v Michalovciach?

Zmeny v zostave pomohli

Tréner Miroslav Chudý bol po piatkovej prehre 0:2 veľmi sklamaný. Vadil mu hlavne herný prejav v ofenzíve a to, že Martinčania dali do hry viac srdca. Aj preto sa pred sobotňajším duelom rozhodol porozhadzovať útoky, v ktorých nenechal kameň na kameni. „My sme vedeli, že, keď chceme uspieť, niečo zmeniť musíme. Chceli sme dať tímu nový impulz a navyše sme museli zmeniť aj systém hry. Dva zápasy sme hrali to isté. Náš výkon bol oveľa lepší, takže zmeny v zostave zrejme pomohli. Na druhej strane, je jedno kto s kým hrá v útoku, dôležité je, že každý jedinec sa musí do toho vložiť,“ poznamenal na margo víťazstva tréner Dukly Miroslav Chudý.

Horšie už hrať nemohli

Michalovčania svojich priaznivcov v piatkovom treťom finálovom zápase sklamali. Ani nie výsledkom, ale predvedeným výkonom, ktorý nebol hodný finálového zápasu. Chýbali emócie, chýbalo srdce, ktoré pre zmenu ukázal súper. Aj preto Martinčania zvíťazili zaslúžene. „Horšie ako v piatok sme už hrať nemohli,“ podotýka tréner Chudý, pod ľa ktorého tvrdšie slová v šatni nepadli. „Boli by zbytočné! Každý si uvedomoval, že to bolo zlé. Či už to bol fanúšik, realizačný tím, či samotní hráči, každý si musel povedať, že to nebolo z našej strany ono. Rozdiel bol hlavne v tom, že Martinčania chceli vyhrať viac. Nedali sme žiaden gól. To vyplynulo z toho, že sme neboli v zápase v takom rozpoložení, ako by sme byť mali. Chalani to vycítili sami, že takto sa hrať nedá.“

"Líšky z Ingemy" v sobotu podali diametrálne odlišný výkon. Odmenou im bolo víťazstvo 3:2 a návrat do finálovej série! „Hrali sme úplne ináč, ako v piatok. Výsledok mohol byť iný, no sme vďační aj za toto víťazstvo. Možno sme boli o gólik lepším tímom, možno aj šťastnejším. Pre mňa je ale najpodstatnejšie, že sme k zápasu pristúpili úplne inak, ako v piatok. Predvedený výkon bol taký, aký sme si predstavovali vo finále. Nechýbalo nám nič. Hráči ukázali nasadenie, bojovnosť, srdiečko. Po štvrtom zápase sa mi séria určite hodnotí pozitívnejšie. Podstatné je, že sme sa do nej týmto víťazstvom vrátili. Podali sme taký výkon, aký sme podať mali a ja verím, že v tom budeme pokračovať aj v ďalších zápasoch,“ konštatuje Miroslav Chudý.

V pondelok o majstrovský mečbal

Finálové séria sa tak na Zemplín presúva rovnako za nerozhodného stavu, ako z nej v utorok odchádzala. Obom súperom sa podarilo raz doma vyhrať a raz ukoristiť víťazstvo vonku. V pondelok sa odohrá na Zemplíne piaty duel, ktorý veľa napovie. „Séria má všetko, čo má mať. V pondelok nás čaká veľmi dôležitý duel, no ten je dôležitý vždy. Čím viac sa blíži záver série, tým viac to bude dramatickejšie a tlak bude väčší. Som veľmi rád, že sme sa v sobotu vrátili do série. Martinčania to budú mať teraz o niečo ťažšie, no sami sme sa presvedčili, že oni to nezabalia. Budú hrať dovtedy, dokedy budú cítiť šancu. Je to úplne iné mužstvo, ako hralo v základnej časti. Nič jednoduché nás teda nečaká ani v pondelok v Michalovciach. My ale máme svoju silu a ja verím, že ju ukážeme,“ podotýka Miroslav Chudý.

Najlepšie finále

Vypredané štadióny, fascinujúca atmosféra, parádne zápasy. To prináša finálová séria medzi dvoma najlepšími tímami po základnej časti. Zatiaľ, čo v Michalovciach to až také elektrizujúce nebolo, v Turci nebolo počuť ani vlastného slova. „Je to doslova oslava na prvoligový hokej. Vo finále som už štvrtýkrát po sebe a čo sa týka atmosféry, je to najlepšie finále. Hráčov atmosféra burcuje a idú doslova na krv,“ hovorí tréner michalovskej Dukly, ktorý verí, že podobná atmosféra bude aj v pondelok v Michalovciach. „Verím, že divák sa opäť bude baviť hokejom. Víťaz môže byť iba jeden, no je dôležité, že obaja súperi sa snažiť ponúknuť fanúšikovi pravé hokejové divadlo. Tak to má byť. O tom je play-off.“

Peter Brendza



Uverejnené: 03.03.2019 11:25:44 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.