files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Parádny záverečný obrat Dukly! Po výhre 4:2 má majstrovský mečbal!

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v piatom finálovom stretnutí St. Nicolaus I. ligy nad HK Martin 4:2 a v sérii sa tak ujali vedenia 3:2 na zápasy. Michalovčania dosiahli víťazstvo aj napriek tomu, že sedem minút pred koncom prehrávali 0:2. O parádny obrat sa dvoma gólmi postaral Marek Mašlonka, po jednom pridali Damián Novický a Matej Giľák. Šiesty finálový duel je na programe v stredu 6. marca v Martine. Keby sa náhodou nerozhodlo, v piatok príde v Michalovciach na rad siedmy rozhodujúci duel.

Kto nevidel, neuverí! Na michalovskom zimnom štadióne sa v pondelok prepisovala história. Lepšiu drámu by nenapísal ani Shakespeare. Michalovská Dukla Ingema ešte sedem minút pred koncom piateho finálového duelu prehrávala 0:2, no po parádnom obrate zvíťazila 4:2 a v sérii tak vedie 3:2 na zápasy...

Piaty finálový sa začal mohutným náporom Michalovčanov, ktorí si ale opäť lámali zuby na pevnej obrane tímu spod Turca, ako aj na brankárovi Bernátovi. Ten odolal michalovskej presilovke pri vylúčení Pacalaja, ako aj šanciam Safaralejeva s Gavrikom po nej. Po zhruba desiatej minúte sa konečne osmelili aj hostia. Tí najskôr pohrozili štipľavými strelami Barta a Markoviča, a v poslednej minúte aj šancou Paulínyho, ktorému strelu do prázdnej brány zmaril hákovaním Chalupa.

Hostia ale nič z presilovej hry nevyťažili a po jej skončení sa znova začalo hľadanie kľúča od martinskej obrany. Dukla opäť tlačila. Najbližšie ku gólu bol Vladyslav Bojko, ktorého v nájazde ale parádne vychytal Bernát. V polovici zápasu prišiel šok. Dírer namieril od modrej presne pod lapačku Trenčana a hostia tak viedli 1:0. Ďalší šok prišiel o štyri minúty neskôr, keď Pokrivčák potrestal hrúbku michalovskej defenzívy a favorit prehrával 0:2!

Do tretej tretiny vstúpili Michalovčania presilovkou štyroch proti trom, ktorú Martinčania vďaka výdatnej pomoci Bernáta ustáli. Martinská defenzíva aj naďalej odolávala a HK mohol dokonca rozhodnúť. Strelu Paulínyho k žŕdke ale zastavil Trenčan betónom. Búšenie do obrany hostí pokračovala aj naďalej. Šesť minút pred koncom Pacalaj vyhodil puk iba na hokejku Novického, ktorý bombou konečne odklial čaro martinského brankára a zobudil michalovské tribúny. Tie hnali Duklu za vyrovnaním, ktorý učinil v 57. minúte Marek Mašlonka. Začínalo sa tak odznova. Dukla viac chcela a za jej aktivitu prišla odmena v podobe tretieho gólu Mateja Giľáka. Zdecimovaných hostí dorazil gólom do prázdnej bránky Marek Mašlonka. Michalovská Dukla Ingema tak zvíťazila 4:2 a v sérii vedie 3:2 na zápasy!!!   

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Martin 4:2 (0:0, 0:2, 4:0)
Stav série: 3:2.
Góly: 54. Novický, 57. Mašlonka (Piatak), 59. Giľák (Valečko, Hamráček), 59. Mašlonka (Kolba, Piatak) - 31. Dírer (Oravec, Urbánek), 35. Pokrivčák.
Vylúčení: 2:4. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Snášel, Valko - Gavalier, Gajan. Divákov: 3478.
HK DUKLA INGEMA: Trenčan - Korenko, Kolba, Novický, Košecký, Valečko, Bdžoch - Mašlonka, Piatak, Chalupa - Hamráček, Toma, Linet - Róth, Bojko, Safaralejev - Giľák, Cútt, Gavrik - Dvurečenskij, Banovský.
HK: Bernát - Šimon, Tabaček, Burzík, Pacalaj, Oravec, Rusina, Themár, Brveník - Jurášek, Langhammer, Markovič - Brezniak, Pokrivčák, Poliaček -  Dírer, Urbánek, Zeliska - Rudzan, Barto, Paulíny.



Uverejnené: 04.03.2019 20:28:21

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623