files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Blažej Vaščák posilou druholigovej Banskej Bystrice

Ofenzívny univerzál Blažej Vaščák na jeseň hrávajúci v MFK Zemplín Michalovce už nie je bez klubu. Bez toho bol po skončení zmluve so Zemplínčanmi od začiatku roka. Vaščák sa v týchto dňoch dohodol na kontrakte do konca sezóny s druholigovou Banskou Bystricou.

Tréner Bystričanov je bývalý slovenský reprezentačný stopér Stanislav Varga. Ten je rovnako rodákom z východného Slovenska. Debata dvoch východniarov nakoniec dospela k dohode. „Predostrel mi svoje predstavy a povedal, že ma chce do mužstva. To pre mňa bolo najdôležitejšie. Som v štádiu, že chcem ešte pokračovať a necítim sa na to, aby som mal končiť. Zdravotne sa cítim dobre a futbal mi už aj chýbal. Klub pristal na moje podmienky, tak mu pomôžem do konca sezóny,“ rozhovoril sa pre Denník Korzár 35-ročný Vaščák, ktorý mal aj iné ponuky. Zavážila ale rodina. „V decembri sa mi narodil synček, preto som neplánoval ísť niekde ďaleko, vonkoncom už nie do zahraničia. Nejaké náznaky boli aj z nižších súťaží či z vonku, ale nič ma nezaujalo. Z Banskej Bystrice do Košíc, kde bývam s rodinkou, to nie je zas až tak ďaleko, takže domov môžem v rámci možností pribehnúť aj počas týždňa.“

Klub zo Štiavničiek čaká v jarnej časti, ktorá štartuje už počas najbližšieho víkendu, boj o udržanie sa, pretože v druholigovej tabuľke je na 11. mieste iba s trojbodovým náskokom pred Lipanmi, ktoré sú prvé v pásme zostupu. „Bystričania sa chcú zachrániť a stabilizovať v druhej lige a my hráči urobíme všetko pre to, aby sme tento cieľ splnili. Karty sú rozdané, všetko máme vo svojich rukách. Musíme sa pozerať iba na seba, pôjdeme od zápasu k zápasu za dôležitými bodmi,“ podotýka pre Korzár Vaščák, ktorý v drese Artmedia Petržalka v minulosti okúsil aj ako chutí Liga majstrov.

Blažej Vaščák na jeseň nastúpil v každom zo zápasov MFK Zemplín Michalovce. Najvýchodnejšiemu prvoligistovi pomohol dvoma gólmi k historickému úspechu, postupu do prvej šestky. Jeho góly boli nesmierne dôležité, keď skóroval pri víťazstvách s Trnavou (1:0) a v Podbrezovej (0:1). „Futbal je kolektívny šport a bez pomoci spoluhráčov by som ich nedosiahol. Som však rád, že som týmto podielom prispel k historickému úspechu Michaloviec. Sezóna zo začiatku nevyzerala dobre, ale poctivou prácou sa to otočilo na našu stranu a už po jeseni sme mali na konte najvyšší počet bodov. Teším sa, že si chlapci už v predstihu jedného kola vybojovali postup do hornej šestky. Pomohli im k tomu aj súperi, ale o tom je futbal. K tomu ešte majú dobre rozohranú aj pohárovú súťaž, takže môžu dosiahnuť aj ďalší úspech. Pôsobenie v Michalovciach hodnotím pozitívne a budem mužstvu fandiť a priať im, aby doklepali sezónu do ešte úspešnejšieho konca,“ dodal pre Korzár Blažej Vaščák.



Uverejnené: 07.03.2019 21:58:24 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.