files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín zdolal Trenčín 4:2 a do nadstavby ide z piateho miesta

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v poslednom 22. kola základnej časti Fortuna ligy na domácom trávniku nad AS Trenčín 4:2 a upevnili si tak piate miesto v tabuľke, z ktorého pôjdu do nadstavbovej časti o majstra. Dva góly zaznamenal francúzsky legionár Cheick Diarra, po jednom pridali Momodou Tounkara a Jose Carillo Mancilla. Zverenci trénera Antona Šoltisa začnú nadstavbovú časť budúcu sobotu 16. marca na pôde po základnej časti druhej Žiliny.

V poslednom kole základnej časti divák síce na Zemplíne premrzol, no hriať ho mohol ofenzívny futbal. Obe družstvá totiž predviedli rad útočných akcií a bolo sa na čo pozerať. Ako prví mohli gólovo udrieť hostia, brankár Kira si ale poradil s priamym kopom Čatakoviča, ktorý vytlačil na rohový kop. O sedem minút neskôr zahrmelo na druhej strane. Žofčák dlhým pasom vysunul Tounkaru, ktorý obišiel aj brankára Chudého a poslal loptu do opustenej brány. Hneď potom pokus Petra Kolesára len tesne minul hosťujúcu bránu, v 23. minúte sa už ale domáci tešili po druhýkrát, keď po Rotovom preniku a načasovanej presnej prihrávke Carillo usmernil loptu do siete – 2:0. Trenčania sa pokúšali niečo s výsledkom urobiť. Kira si ale poradil s únikom Kvoceru aj so strelou Corrynu. Krátko po uplynutí polhodiny Danko umne uvoľnil Tounkaru, ktorý prihral do pokutového územia Žofčákovi, ten našiel dobre postaveného Diarru, ktorý posla loptu tretíkrát v zápase do siete. Trenčanom sa napokon podarilo skórovať. V nadstavenom čase si center Van Arnhema zrazil do vlastnej brány Rota, ktorý tak prerušil 457-minútovovú sériu Matúša Kiru bez inkasovaného gólu.

Hneď po prestávke mohol skórovať aj striedajúci Udeh, jeho hlavička ale tesne minula michalovskú bránu. Odpoveď domácich prišla v 52. minúte. Žofčákov priamy kop skončil na ľavej Chudého žrdi. O tri minúty neskôr sa už ale Michalovčania tešili z gólu. Po rýchlej kontre poslal loptu do pokutového územia Peter Kolesár a Diarra svojím druhým gólom v stretnutí upravil na 4:1. Ofenzívne divadlo pokračovalo aj naďalej. V 68. minúte centroval do michalovského malého vápna Kvocera a Udeh na dvakrát znížil na 2:4. Kontaktný gól mohol streliť v 79. minúte Čatakovič, Kira jeho strelu ale vyrazil na rohový kop, v následnej kontre pálil vedľa Tounkara. No a keď sa neujala ani dve strely striedajúceho Kountouriotisa, zápas skončil michalovským víťazstvom 4:2.

MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 4:2 (3:1)
Góly: 17. Tounkara, 23. Carrillo, 32. a 55. Diarra - 45.+ Rota (vl.), 68. Umeh.
Žlté karty: 54. Rota - 53. Umeh, 69. Corryn, 89. Paur, 90. Mašovič.
Rozhodovali: Ochotnický - Pozor, Galo.
Divákov: 1340.
MFK ZEMPLÍN: Kira - Rota, Carrillo, Beskorovajnij, Vojtko - Casado - Diarra, Danko (71. Trusa), Žofčák (58. Kountouriotis), Kolesár - Tounkara (81. Zacharkiv).
AS: D. Chudý - Yem, Laczkó, Mašovič, Skovajsa (46.Slávik) - Van Arnhem (46. Umeh), Lamine, Čatakovič - Kvocera (69. Sleegers), Paur, Corryn.



Uverejnené: 09.03.2019 17:01:20
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.