files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Carrillo sa špecialistom na góly v posledných kolách necíti: Je to náhoda!

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa vezú na priaznivej vlne aj v jarnej časti. V nej nadviazali na štyri jesenné triumfy víťazstvom nad Sencom (1:0). Po dvoch bezgólových remízach s Nitrou a v Ružomberku sa znova vrátili na víťaznú vlnu, keď v poslednom kole základnej časti zdolali Trenčín 4:2. Svoju sériu bez prehry tak natiahli už na osem duelov!

 „Je to veľmi dobrá séria, no my chceme ísť ďalej. V stredu nás čaká pohárový duel proti Popradu a od najbližšieho víkendu sa sústredíme na zápasy nadstavbovej časti o titul. Verím, že postupom do prvej šestky sme posledné slovo nepovedali,“ konštatuje španielsky stopér MFK Zemplín Michalovce José Carrillo Mancilla.

V zápase posledného kola základnej časti medzi Michalovcami a Trenčínom sa stala netradičná udalosť. Všetkých šesť gólov totiž zaznamenali legionári. Za hostí triafal presne Nigérijčan Umeh a vlastný gól si dal Albánec v službách Michaloviec Lazarus Rota, za Zemplínčanov sa zase dvakrát trafil Francúz Diarra a po jednom góle pridali Španieli Tounkara a práva Carrillo. Mimochodom, pre tohto stopéra z Pyrenejského polostrova to bol tretí gól v drese najvýchodnejšieho fortunaligistu. A všetky dosiahol v posledných kolách.

Vlani rozhodol v poslednom kole základnej časti o výhre nad Žilinou (1:0), na jeseň sa trafil v poslednom kole prvej časti v Trenčíne (2:1), no a proti Trenčínu skóroval aj v domácej odvete, v poslednom kole základnej časti. „Vyzerá to tak, že Trenčín je mojím obľúbeným súperom,“ smeje sa Carillo a vzápätí ku gólovej situácii dodáva. „Lazarus Rota prešiel s loptou do pokutového územia a vedel som, že ju bude dávať hore. Tak som si tam nabehol a našiel ma. Som veľmi rád, za tento gól, ale keď sa pýtate, či som nejaký špecialista na góly v posledných kolách, to asi nie. Je to iba náhoda!“

Michalovčania už mohli na duel posledného kola nastupovať bez stresu. Postup do prvej šestky si totiž vybojovali v predchádzajúcich zápasoch. „Všetci sa z toho tešíme. Na začiatku to síce až tak dobre nevyzeralo, no zomkli sme sa a ukázali, že sa na to máme,“ hrdo poznamenáva defenzívny pilier Zemplínčanov, ktorý verí, že družstvo ešte nepovedalo posledné slovo. „Chceme vyhrať čo najviac zápasov. Už na nás nebude vyvíjaný taký tlak, takže to môže byť naša výhoda. Navyše, sezóna ukázala, že sa nám hrá lepšie proti tímom, ktoré nechcú iba brániť. Vyhovuje nám kombinačný futbal, ktorý hrajú skoro všetky tímy zo šestky. Ja osobne sa teším na zápasy, ktoré nás čakajú,“ podotýka Carillo a k ambíciám dodáva. „Ako som povedal, do každého pôjdeme s cieľom vyhrať. Keď bude šanca, prečo by sme nemohli zabojovať aj o európsky pohár. Určite sa o túto šancu pobijeme.“

Peter Brendza



Uverejnené: 13.03.2019 09:59:46 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.