files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

„Líšky z Ingemy“ ani do tretice neuspeli v revíre „žilinských vlkov“

V barážovej sérii o účasť v Tipsport lige aj po piatom vzájomnom meraní síl platí – môj dom, môj hrad. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce totiž ani na tretí pokus nedokázali dobyť dobre postavené hradby najslabšieho extraligistu MsHK Žilina. Hráči spod Dubňa zvíťazili 4:1, v napínavej sérii sa ujali vedenia 3:2 a vo štvrtok budú v Michalovciach premieňať extraligový mečbal. Víťazovi prvej ligy nezostáva nič iné, len doma do tretice „žilinských vlkov“ zdolať a v sobotu na posledný pokus v siedmom zápase dobyť ich ľad.

Ako cez kopirák

A pritom sa duel vyvíjal pre Michalovčanov v ich prospech. Už po 75 sekundách hry totiž jeho skóre otvoril Jakub Linet. Podobne ale ako v druhom meraní síl v Žiline Zemplínčania vedenie neudržali a po štyroch inkasovaných góloch prehrali 1:4. „Bolo to dosť podobné. Ako cez kopirák. Aj vtedy sme otvorili skóre, extraligistovi sme boli vyrovnaným súperom, len sme nepremenili šance. Oni áno, tak vyhrali,“ rozhovoril sa strelec jediného michalovského gólu pod Dubňom Jakub Linet. „Opäť sme mali výborný vstup do zápasu. Paradoxne nám to viac ublížilo, ako pomohlo. Z našej strany nebola až taká bojovnosť, ako by sme mali ukázať. Opäť nám chýbalo srdiečko, ktoré sme ukázali v dvoch domácich dueloch,“ pokračoval Jakub Linet.

Zlom v piatom zápase nastal v závere prvej tretiny. V ňom domáci otočili skóre vo svoj prospech a vo zvyšných minútach už dianie na ľade kontrolovali. „Určite to bolo dôležité. Dostali sme dva góly prakticky do šatne. Mali sme ale dve tretiny na to, aby sme zápas otočili. Nemôžeme sa na nič vyhovárať, proste sme to opäť nezvládli,“ sebakriticky dodáva Jakub Linet.

Zakopnúť už nemôžu, veria v pomoc „šiesteho hráča“

Kto videl vzájomné merania síl najslabšieho extraligistu a najlepšieho prvoligistu musel si všimnúť odlišné výkony „líšok z Ingemy“ na domácom ľade a u súpera. Zatiaľ, čo doma bojujú o každý centimeter ľadu, v Žiline im zakaždým niečo chýba. „Nechcem teraz hovoriť o tom, že by sme nechceli. To určite nie. Aj tam si vypracujeme šance, no nepremeníme ich. Bolo to tak aj teraz. Zatiaľ, čo my sme nevyužili šance, súper dal dva góly z dvoch striel a bol na koni. Žilinčania vedia potrestať každú jednu našu chybu,“ vracia sa ešte k predchádzajúcim zápasom Jakub Linet.

Víťaza prvej ligy z posledných dvoch sezón teda už iba jediná prehra delí od konca sezóny. V šiestom zápase hranom vo štvrtok na domácom ľade si už zakopnutie dovoliť nemôže. „My si to samozrejme všetci uvedomujeme. Vieme, že si už nemôžeme dovoliť zaváhať. Vo štvrtok nás čaká šiesty zápas, v ktorom chceme zvíťaziť a vrátiť sériu znova do Žiliny. Urobíme preto všetko,“ podotýka Linet, ktorý verí aj v pomoc divákov. „Zdá sa, že podobne ako počas víkendu bude vypredané. Vždy je lepšie hrať pred 4000 divákmi, ako pred prázdnymi tribúnami. Všetci veríme že diváci budú opäť našim hnacím motorom a pomôžu nám k vyrovnaniu série.“    

Hrať bude tam, kde ho potrebuje mužstvo

Trénerovi michalovskej Dukly Miroslavovi Chudému robí vrásky na čele v najdôležitejšej fáze sezóny zloženie obranných radov. K dispozícii už dlhšie nemá dlhodobo zranených bekov Daniela Hančáka či Ladislava Hopkoviča, v barážovej sérii sa navyše zranil aj Oliver Košecký. Momentálne má tak k dispozícii päť zadákov, šiestym bol v Žiline práve Linet. „Naši obrancovia dávali málo gólov, tak ma tréner presunul do obrany, aby som im zlepšil štatistiku. Gól som síce strelil, no nestačilo to,“ smeje sa Linet napriek nevôli práve prechádzajúceho momentálne kolegu z obrannej dvojice Tomáša Valečka a vzápätí už vážne dodáva. „Hrať budem tam, kde ma potrebuje tréner a mužstvo. Nevadí mi, že momentálne zastávam post obrancu. Mám s týmto postom už určité skúsenosti, takže mi to absolútne nevadí.“

Peter Brendza



Uverejnené: 20.03.2019 11:02:19 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.