files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bude hokejový pán boh konečne spravodlivý?

Barážová séria o Tipsport ligu medzi posledným extraligistom MsHK Žilina a najlepším prvoligistom HK Dukla Ingema Michalovce vyvrcholí až siedmym zápasom. Až po ňom spoznáme meno posledného účastníka najvyššej Tipsport ligy v sezóne 2019/2020 (keď „ovšem“ vedenie Pro hokeja nezoberie k sebe aj miliónovými dlhmi poznačený bratislavský Slovan). Budú to „žilinskí vlci“, alebo „michalovské líšky“?

Hokejový pán boh nie je niekedy spravodlivý. Týka sa to hlavne slovenskej najvyššej súťaže, kde už roky rozhoduje baráž. Do nej sa dostávajú najslabší extraligista a najlepší prvoligista. Ten je zakaždým znevýhodnený. Extraligista hrá v sezóne ťažšie zápasy, nemusí vyhrať ani jeden a zakaždým má výhodu oproti tímu, ktorý musíe zvládnuť náročné play-off. Začína doma a prípadný siedmy duel taktiež hrá doma. Teraz nastal tento prípad opäť. Pýtam sa ale, je to spravodlivé k prvoligistovi? Je spravodlivé, že on musí vyhrať ťažké play-off, zatiaľ, čo extraligista možno už od decembra vie, že bude hrať baráž a môže sa na ňu v kľude pripraviť? Prečo to nie je ako vo futbale, že prvý ide priamo hore a posledný dole, a baráž sa hrá iba medzi druhým najslabším a druhým najlepším?

 

Keby bol hokejový pán boh spravodlivý, nedopustí, aby michalovský hokej ešte ďalšiu sezónu ostal v prvej lige. Veď Dukla má momentálne vyššie návštevy ako Zvolen či Banská Bystrica. Keď sa baráž hrala v Žiline, v prvých dvoch zápasoch bolo počuť asi aj každý pokyn trénera. Atmosféra ako v kostole... V piatom dali Žilinčania vstupné zdarma (zrejme sa to chystá aj v sobotu...) a prišlo 1252 divákov. Aká to paralela s Michalovcami? Tu keby dalo vedenie teraz vstupné aj 15 eur, štadión by sa určite naplnil. Na Zemplíne je totiž obrovský hlad po hokeji. A ten sa dá nasýtiť iba najvyššou súťažou.

Verme teda, že Michalovčanov, dvojnásobného víťaza prvej ligy, nedostihne osud trebárs Bardejova, ktorý vyhral prvú ligu trikrát, no ani raz sa do Extraligy nepozrel. Hokejový pán boh nemôže byť donekonečna nespravodlivý? Nemôže sa pozerať na poloprázdne tribúny, chce vidieť divákov na hokeji a ten pravý hokejový ošiaľ. V Michalovciach si rozhodne najvyššiu súťaž zaslúžia. Či už sú to hráči, realizačný tím od trénera až po kustóda, fantastickí diváci, ktorí sa konečne zobudili a v neposlednom rade vedenie klubu, ktoré je pri hokeji dva roky a zakaždým to dotiahlo na vrchol prvej ligy. Bude konečne hokejový pán boh spravodlivý k prvoligistovi?

Plné tribúny momentálne v Žiline nevidíte. V Michalovciach áno...

Peter Brendza



Uverejnené: 22.03.2019 09:50:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.