files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce dejiskom veľkého hádzanárskeho turnaja

Michalovce zažijú v lete ďalšie veľké športové podujatie. Od 14. do 16. júna sa tu totiž uskutočnia Otvorené majstrovstvá Slovenska mladších žiakov a žiačok (kategória U12) v hádzanej pod názvom Slovak Open Handball. Súčasťou toho sú aj turnaje minihádzanej žiakov a žiačok (kategória U10). Dokopy by na ňom malo štartovať okolo 600 hráčov a hráčok. Turnaje by sa mali hrať v Chemkostav aréne či Mestskej športovej hale, ale aj v telocvični GPH. Informovali o tom na tlačovej konferencii predstavitelia mesta, Iuventy Michalovce a Slovenského hádzanárskeho zväzu.

Ako prvý si zobral slovo primátor Michaloviec Viliam Zahorčák. „Michalovce sú pre rok 2019 Európskym mestom športu, čo je pre nás nielen prestížou, ale aj záväzkom na rozvíjanie športu v meste. Zaviazali sme sa, že budeme organizovať okolo 300 podujatí. Niektoré už prebehli, niektoré ešte len budú,“ poznamenal na úvod Zahorčák. Práve Slovak Open Handball má byť jednou z najväčších športových akcií, aké metropola Zemplína v najbližších mesiacoch zorganizuje. „Ide o turnaj mladších žiakov a žiačok a turnaj v minihádzanej. Pred časom sme oslovovali jednotlivé športové zväzy, akým spôsobom by sme mohli spolupracovať. Konkrétne, od Slovenského zväzu hádzanej sme dostali ponuku na organizovanie tohto podujatia. Po dlhších debatách sme sa dohodli, že do toho pôjdeme. Bolo dôležité, aby sme našli partnera nielen vo zväze, ale aj v klube, čo sa nám pri Iuvente Michalovce aj podarilo,“ pokračoval michalovský primátor.

Beňadik: Organizačne sme pripravení

Práve momentálne najúspešnejší klub z Michaloviec je jedným z garantov celého podujatia. „Hľadáme vhodnú štruktúru turnaja. Pôjde o podujatie, ktorého sa zúčastní možno až 600 detí. Preto sme potrebovali riešiť aj infraštruktúru či ubytovacie kapacity. Čo sa týka hál, turnaj by sa mal hrať v Chemkostav aréne, Mestskej športovej hale a aj na Gymnáziu Pavla Horova,“ podotýka k turnaju Jan Beňadik, športový riaditeľ Iuventy Michalovce. „Ide o piaty ročník otvorených majstrovstiev Slovenska. Debaty prebehli aj s predošlými organizátormi, takže už teraz vieme, čo nás zhruba bude čakať. Ide o turnaj, na ktorom sa môžu zúčastniť nielen družstvá zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Aj preto rátame s tým, že to bude okolo 600 detí. Konkrétny program turnaja bude známy zhruba mesiac pred začiatkom,“ pokračoval Beňadik. Naša logická otázka smerovala aj k tomu, či majú Michalovce majú aj ľudskú kapacitu, ktorá by sa podieľala na organizovaní. „Ide asi o 60 ľudí, ktorí by mali turnaj spoluorganizovať. Z tohto hľadiska sme pripravení. Keby sme neboli, tak tu nesedíme,“ dodáva športový riaditeľ Iuventy Michalovce.

Turnaj vhodnou príležitosťou prilákať k hádzanej ďalšie deti

Slovenský hádzanársky zväz zastupoval na piatkovej tlačovej konferencii ambasádor Regionálnych centier hádzanej Radovan Antl. Bývalý vynikajúci slovenský reprezentant potvrdil, že Michalovce by mali byť dobrou adresou na organizovanie tohto podujatia. „Myslím, že sú tu všetci na to pripravení. Slovenský zväz hádzanej vstupuje do toho ako partner a určitý garant,“ podotýka Antl a na jeho slová nadväzuje aj Beňadik. „Keďže ide o turnaj najmladších kategórii, cieľom je u detí rozvíjať hádzanú. Aj preto sa bude hrať aj minihádzaná pre najmenších. My v Iuvente sa snažíme prilákať deti k hádzanej a tento turnaj môže byť jednou z možností, ako by sa nám to mohlo podariť.“ „Najlepšie by bolo, ak by sa nám podarilo k tomu športu aj touto cestou prilákať čo najviac detí,“ dodáva Radovan Antl. 

Peter Brendza



Uverejnené: 22.03.2019 14:17:41 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.