files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Fantázia! Michalovská Dukla je po výhre 2:1 od sezóny 2019/2020 extraligová!

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce to dokázali. V siedmom rozhodujúcom súboji na ľade MsHK Žilina vyhrali po dvoch góloch Jakuba Lineta, v barážovej sérii triumfovali 4:3 na zápasy a vybojovali si tak účasť v najvyššej Tipsport lige.

Aj keď sa možno čakalo, že obe družstvá nastúpia opatrne, od začiatku sme mohli vidieť ofenzívny hokej. Už v druhej minúte mohli otvoriť skóre domáci, keď Beranek našiel pri bránke Podešvu, tomu ale stihla hosťujúca obrana nadvihnúť hokejku a puk sa nespracoval. O dve minúty neskôr sa skóre menilo na druhej strane. Lukáš Hamráček vypálil z rohu klziska a Jakub Linet dorazil jeho strelu do bránky. Domáci sa ale nechceli s nepriaznivým vývojom zmieriť. Beránek ešte pálil do Trenčana, v siedmej minúte už ale bolo vyrovnané, keď Surovka profitoval z roboty kapitána „vlkov“ Rudolfa Hunu. Dobrý hokej vo fantastickej atmosfére pokračoval aj v ďalších minútach. V tej ôsmej fauloval Podešva kolenom Erika Piataka a hlavní arbitri ho vylúčili na päť minút plus dokonca zápasu. Dlhočiznú presilovku Michalovčania využili, keď strelou k bližšej žŕdke prekonal Fučíka po druhýkrát v zápase Jakub Linet. Domáci mali v zostávajúcich momentoch viacero šancí na zrovnanie skóre, Trenčan ale svojich spoluhráčov podržal.

V druhej tretine začala žilinská naháňačka za vyrovnaním. Michalovčania ale pred prakticky domácim prostredím predvádzali vysoko taktický výkon. Nepúšťali Žilinčanov do veľkých šancí, navyše, sami hrozili z kontier. Michalovský brankár Adam Trenčan riešil jednu situáciu za druhou a v 35. minúte vytiahol dokonca zákrok celej série, keď ležiaci na ľade lapačkou chytil strelu kapitána „vlkov“ Rudolfa Hunu. Disciplinovaný výkon Michalovčanov v záverečnej päťminútovke narušil vylúčením Bojko, jeho faul ale domáci nepotrestali. V samom závere druhej časti sa ešte strhla menšia šarvátrka, po ktorej rozhodcovia udeľovali tresty na obe strany.

Ani v tretej tretine sa obraz hry nemenil. Domáci naďalej búšili do michalovskej obrany, Dukla zase pozorne bránila a jej hráči nepúšťali Žilinčanov do veľkých gólových šancí. Opäť dostávali šance na rýchle kontry, ktoré ale nedokázali dotiahnúť do lepšieho konca. V polovici tretiny získali domáci šancu na vyrovnanie pri vylúčení Novického, opäť ale nedokázali skórovať. S pribúdajúcimi minútami prichádzala na domáce hokejky nervozita. Rozhodnúť mohol definitívne päť minút pred koncom Mário Róth, Fučík si ale s jeho strelou poradil. No a keď gól nepriniesla ani žilinská power-play, Michalovčania sa na obrovskú radosť svojich skvelých fanúšikov mohli tešiť z historického postupu do najvyššej súťaže. 

MsHK DOXXbet Žilina - HK Dukla Ingema Michalovce 1:2 (1:2, 0:0, 0:0) - konečný výsledok série 3:4
Góly: 7. Surovka (Bagin, Dubeň) - 4. Linet (Hamráček), 12. Linet (Valečko, Róth) pres/1.
Vylúčení: 2:5 na 2 min, navyše Podešva (Žilina) 5+DKZ za faul kolenom, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák, Mullner - M. Orolin, Šefčík, 2551 divákov.
MSHK DOXXBET: Fučík - Piegl, Matejka, Dubeň, M. Hudec, Bagin, Mendrej, Surán, Turian - J. Ručkay, Húževka, Rudolf Huna - J. Ručkay, Surovka, Dominik Rehák - Beránek, Podešva, Hvila - Hrazdíra, Ondruš, Milý
HK DUKLA INGEMA: Trenčan - Bdžoch, Kolba, Novický, Korenko, Linet, Valečko - Hamráček, Toma, Chalupa - Mašlonka, Piatak, Giľák - Róth, Cútt, Safaralejev - Gavrik, Bojko, Dvurečenskij - Mesaroš, Banovský



Uverejnené: 24.03.2019 02:07:06
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.