files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokejová eufória pokračuje. Michalovce uvidia opäť reprezentačný zápas mužov

Hokejová eufória bude v Michalovciach ešte určitý čas pokračovať. Ešte len teraz doznievajú historické oslavy postupu hráčov HK Dukla Ingema Michalovce do najvyššej súťaže a svetlo sveta uzrela aj ďalšia výborná správa. V utorok 7. mája sa tu totiž odohrá prípravný zápas slovenských hokejistov, ktorí privítajú Nórsko. Pôjde o generálku na majstrovstvá sveta, ktoré sa odohrajú na Slovensku, konkrétne v Bratislave a Košiciach od 10. do 26. mája.

Pôjde o druhý reprezentačný duel mužov v metropole Zemplína. Premiéru absolvoval vynovený zimák vlani, konkrétne v piatok 20. apríla, kedy na ňom zdolali Slováci Lotyšsko 4:1. „Veľmi sa teším, že Michalovce budú opätovne dejiskom reprezentačného zápasu. Osobne to vnímame aj ako ocenenie toho, že prvý zápas mužov v Michalovciach bol zorganizovaný dobre a vládla tu parádna hokejová atmosféra. Určite pomohlo aj to, že mesto momentálne hokejom žije a zdá sa, ešte určitý čas žiť bude,“ skonštatoval pre náš portál primátor Michaloviec Viliam Zahorčák.

Prvýkrát sa hokejová reprezentácia v Michalovciach predstavila vlani v apríli

Veľká gratulácia do Dukly

Hokejový boom teda bude v metropole Zemplína pokračovať. Diváci sa už teraz tešia na extraligové zápasy a vraj už v týchto dňoch sa už ohlasovali prví záujemcovia o permanentky na sezónu 2019/2020. Prvého muža mesta teší, že Michalovce budú spolu s Trenčínom a Nitrou jedinými mestami, kde diváci uvidia naraz najvyššiu futbalovú a hokejovú súťaž. „Veľmi ma teší, že po rokoch čakania sme sa dočkali. Osobne ma to teší aj z toho hľadiska, že keď som nastupoval do úradu v roku 2006 bol hokej na dne. Hrali sme tretiu najvyššiu súťaž. Postupnými krokmi sme ho dostali do prvej ligy a teraz sa dostal do najvyššej súťaže. Veľmi sa z toho teším a Dukle gratulujem,“ zneli ďalšie Zahorčákové slová.

Viliama Zahorčáka tešia úspechy michalovských športovcov

To pravé Európske mesto športu

Hokejisti HK Dukla Ingema dosiahli historický postup v historickom roku aj pre Michalovce. Veď metropola Zemplína je v roku 2019 Európskym mestom športu. Za tri mesiace sa má čím pýšiť. Futbalisti sa dostali do prvej šestky a skončia na historicky najlepšom umiestnení, hokejisti sú už extraligistami, no a hádzanárkam stačí jeden bod, aby sa tešili po Slovenskom pohári aj zo zisku deviateho primátu v spoločnej MOL lige. K zisku piateho triple im teda stačí vybojovať iba majstrovský titul. Navyše, počas víkendu uhájili najvyššiu súťaž aj florbalistky Eastern Wings Michalovce. „Všetci pochopili, že Európske mesto športu nie je iba fráza. Všetci priložili ruku k dielu a ja som nesmierne hrdý na to, že naši športovci majú takéto výsledky. Naším záväzkom bude to, aby sme im pomohli k tomu, aby tieto výsledky zopakovali aj v ďalších rokoch,“ dodáva na záver Zahorčák.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.03.2019 09:20:30 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.