files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín zbrojí, prichádza Slovinec Mavretič a Venezuelčan Mitrano

Aj keď futbalová sezóna 2018/2019 ešte na konci nie je, v michalovskom MFK Zemplín myslia už na tú nasledujúcu. V týchto dňoch sa do tréningového procesu kormidelníka Antona Šoltisa zapojili dvaja noví hráči. Ide o slovinského záložníka Tila Mavretiča zo Slovinska a venezuelského obrancu Alejandra Mitrana. Ako informuje Denník Korzár, táto dvojica by mala podpísať kontrakty v týchto dňoch. Ukázať sa má prísť aj nigérijský útočník, reprezentant do 23 rokov.

Zemplínčania minulé leto v skladaní kádra zaspali, čo malo za dôsledok aj to, že v prvých kolách okupovali poslednú priečku. Teraz sa chcú týmto problémom vyhnúť. „Snažíme sa pripraviť káder už smerom k letu, aby sme opäť nezháňali hráčov na poslednú chvíľu, ako to bolo vlani. Papierovo budú vybavení už teraz, ale do zápasového diania pravdepodobne už v jarnej časti nezasiahnu. Chceme, aby sa počas najbližších dvoch mesiacov v našom klube adaptovali a v lete už boli plnohodnotne k dispozícii,“ vyjadril sa pred Denník Korzár predseda predstavenstva MFK Zemplín Štefan Laurinčík. Aj tréner Anton Šoltis kroky vedenia klubu kvituje a teší sa, že môže už v tomto období pracovať s novými posilami. Navyše aj v tréningovom procese má väčší počet hráčov, čo je ďalšie plus. „Letná prestávka je krátka a počas nej nie je veľa času na skúšanie hráčov a zohrávanie sa, o čom sme sa presvedčili aj vlani. Viacerí chlapci súčasného kádra si svojimi výkonmi vyslúžili väčšiu pozornosť skautov a je dosť možné, že niektorí v lete odídu, lebo registrujeme o nich veľký záujem z iných klubov. Takto budeme lepšie pripravení nahradiť ich. Noví hráči sú tu zatiaľ krátko, spoznávame ich, ale veríme, že budú prínosom,“ uviedol pre Korzár Šoltis

Slovo o novicoch

Til Mavretič (178 cm, 73 kg) pochádza z Ľubľany, má 21 rokov a hráva na poste stredného alebo krajného záložníka. Je odchovancom NK Bravo Publikum, potom jeho kroky viedli do NK Interblock Ľubľana. Od leta 2016 do tejto zimy pôsobil v talianskom SS Monopoli 1966 v Serii C.

Čochvíľa takisto 21-ročný Alejandro Mitrano (181 cm, 71 kg) je defenzívnym typom hráča a vlastní aj taliansky pas. Počas mládežníckych rokov futbalovo napredoval v USA, a to v tímoch Kendall SC a New York Cosmos. V minulosti si obliekal dres španielskeho CD Manacor a od leta 2017 pôsobil v Slavii Praha, kde prevažne hrával za juniorský celok.

Zdroj: Denník Korzár (foto Róbert Andrejov)



Uverejnené: 28.03.2019 15:08:51 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.