files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Žofčák sa na vynovené Tehelné pole teší: Musíme hrať zodpovedne a zo zabezpečenej obrany

Najvyššia futbalová Fortuna liga pokračuje cez víkend tretím kolom nadstavbových častí. Hráči MFK Zemplín Michalovce sa predstavia na ihrisku neohrozeného lídra ŠK Slovan Bratislava, ktorý v sezóne ešte ani raz neprehral a aktuálne má na čele tabuľky už šestnásťbodový náskok pred druhou Dunajskou Stredou. Pre Michalovčanov môže byť tento duel o to prestížnejší, že sa odohrá v nedeľu od 15.00 hod. na vynovenom Tehelnom poli, po novom aj národnom štadióne.

Najviac skúseností so Slovanom Bratislava má kapitán Zemplínčanov Igor Žofčák. Tridsaťšesťročný stredopoliar hájil belasé farby v rokoch 2010 až 2014 a so Slovanom získal tri tituly majstra Slovenska. „Proti Slovanu som nastúpil už neraz, preto tieto súboje až tak špecificky nevnímam. Teším sa ale na nový štadión a verím, že si ho všetci užijeme,” zdôrazňuje pre portál šport. Sk Igor Žofčák. Ten sa následne pustil do hodnotenia najbližšieho súpera Michalovčanov a uviedol aj možnosti úspechu. „Všetci vieme, že Slovan má svoju kvalitu. V tom si nemôžeme klamať a rovnako k nemu musíme pristúpiť ako naposledy v pohári k Žiline - hrať zodpovedne a vychádzať zo zabezpečenej obrany. Slovan má silné individuality. Sú tam legionári so svojou kvalitou a preto by sme k zodpovednej hre potrebovali aj priklonenie futbalového ,šťastíčka‘. Musí nám spoľahlivo zachytať aj brankár. Vtedy dokážeme uspieť.”

Chcú prejsť do finále Slovnaft Cupu

Michalovčania majú tieto dni poriadne perné. Veď v utorok absolvovali prvý semifinálový duel Slovnaft Cupu v Žiline, kde dokázali remizovať 1:1. Po ňom príde na rad v nedeľu duel na Slovane a ešte pred pohárovou odvetou (streda 17. apríl) nastúpia v Ružomberku. Pohárovú remízu berie aj kapitán Michalovčanov. „Žilina ma kvalitné mužstvo a na umelej tráve je nepríjemná. Podriadili sme tomu aj systém s taktikou. Išli sme do zápasu – hlavne to neotvoriť, pokúsiť sa streliť gól a urobiť do odvety dobrý výsledok. A to sa nám podarilo. Škoda, že naň domáci odpovedali. Treba povedať, že mali niekoľko šancí a mohli skórovať. Výsledok 1:1 je pre nás dobrý," podotýka pre šport.sk Žofčák. A ako vidí šance na postup do finále? „Každému mužstvu sa hrá doma lepšie. Žilina mala výhodu domácej pôdy a verím, že to teraz bude výhoda pre nás. Žilina hrá rozdielne doma a vonku. Na umelej tráve býva veľmi nepríjemná. Z každej situácie vie rýchlo vyjsť, lebo umelá tráva je veľmi rýchla. Odveta však bude o nás a o tom, ako k tomu pristúpime. Hráme doma a tu sme ešte silnejší. Dúfam, že nás povzbudia fanúšikovia v hojnom počte a pôjdeme si za naším cieľom.”

O motiváciu majú postarané

Zverenci trénera Antona Šoltisa v tejto sezóne prekvapujú možno aj sami seba. Či už postupom do semifinále Slovnaft Cupu, ale hlavne tým, že sa dostali do prvej šestky Fortuna ligy. „Cieľom bolo skončiť v prvej šestke a tiež o krôčik ďalej v Slovnaft Cupe. Vlani sme z neho vypadli práve so Slovanom. Dúfam, že teraz to bude inak a v pohári sa ešte posunieme. V lige sa pozeráme stále dopredu. Je dôležité, aby naši mladí chalani absolvovali tieto náročné zápasy a posúvali sa tak dopredu. A keby sme uspeli v pohári, bola by to čerešnička na torte. O neúspechu by som ani nehovoril. Prežívame úspešný ročník a dúfam, že ho ešte vyšperkujeme," konštatuje pre šport.sk Žofčák.

Michalovský kapitán na záver rozhovoru uviedol aj hlavné dôvody toho, že sa Zemplínčanom v tejto sezóne takto darí. „Dosť veľa práce robí tréner. Každý polrok sa obmení značný počet hráčov. Opätovne potom musí tímu vtlačiť náš systém hry. Musí nás opätovne naladiť na náš štýl. Nie je to jednoduché, ale zvláda to. Nehovoril by som ani o jednotlivcoch, všetko je o kolektíve a sme dobrá partia. Na mužstvo sa tlačí, aby hralo kombinačne. Málokedy sme odohrali zápasy, v ktorých by sme iba nakopávali loptu. Dlhodobo hráme pekný kombinačný futbal a to je základ našej hry a úspechu. A či je v silách získať pohárovú miestenku? Myslím si, že s jedlom rastie chuť. Keď sa vám darí, nemyslíte na to, že ste unavení. Tých zápasov je veľa a na každý jeden sa chalani tešia. Hráme proti kvalitnejším súperom, na pekných štadiónoch. O motiváciu máme postarané.”

Peter Brendza



Uverejnené: 06.04.2019 10:37:19 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.