files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V stredu štartuje WHIL, premiéru obstará Iuventa

 

 

Už v stredu 1. 9. 2010 o 17.30 hod. bude michalovská Chemkostav aréna dejiskom úvodného stretnutia deviateho ročníka spoločnej slovensko-českej súťaže hádzanárok (WHIL). Otvárací súboj obstará zaujímavý duel, v ktorom sa stretne úradujúci slovenský vicemajster s ambicióznym nováčikom z Bánoviec nad Bebravou. WHIL bude mať v nasledujúcej sezóne až štrnásť účastníkov, pričom sa poruší doterajšia parita - slovenská strana bude mať v zastúpení šesť klubov a česká vďaka nováčikom z Mostu a ostravskej Poruby až osem. Iuventa bude svoje domáce zápasy hrávať už o 17.30 hod. a fanúšikovia veria, že svoje postavenie v tabuľke základnej časti vylepší oproti lanskému šiestemu miestu. Pred štartom súťaže sme oslovili športového riaditeľa Iuventy Pavla Mačičáka.

Pán Mačičák, čo očakáva klub od nového ročníka WHIL, aj skrz toho, že sa bude hrať v inovovanej verzii? Plus aké si kladiete športové ciele?

 

„Rozšírenie WHIL znamená viac cestovania a nabitejší termínový kalendár, v kvalite súťaže však veľké zmeny neočakávam. Treba oceniť pokračovanie interligy. Spoločná slovensko-česká súťaž je najlacnejším riešením pre kvalitnú zápasovú konfrontáciu, veď naše náklady na jeden pohárový zápas v európskych súťažiach sa neraz vyšplhajú na úroveň súhrnu nákladov na všetky zápasy s celou českou špičkou... Sme historicky najúspešnejším celkom WHIL, preto by sme neradi spadli z medailových pozícií, podstatné však je, aby sa do nášho tímu zapracovali mladé hráčky. Na Slovensku je naším cieľom finále, radi by sme opäť získali aj Slovenský pohár.“

 

Iuventa má nahustený úvod, čo bude priorita?

 

„Chceme úspech v lige, aj pohári, teda skalp nováčika z Bánoviec nad Bebravou, aj islandského Valuru. Viaceré české aj slovenské tímy idú cestou ignorovania európskych súťaží, my máme chuť  reprezentovať nielen mesto, ale aj Slovensko. Je to drahé rozhodnutie, pretože účasť v pohároch predstavuje iba výdavky, žiadne príjmy. Predtým kluby podporoval štát úhradou dopravných nákladov, posledné tri či štyri roky na ich účinkovanie na európskej scény nedáva ani euro. Aj kvôli tomu tento rok po dlhej dobe neštartuje v pohároch slovenský majster a my sme sa zrazu v pohárovom ratingu ocitli v spoločnosti klubov z Islandu, či dokonca Kosova a Cypru...“ 

 

Káder prešiel zmenami a naďalej ho trápia hráčske výpadky. Neočakávate podobný scenár ako pred rokom?

 

„Ideme už inou cestou. Darí sa nám, ale iba čiastočne. Ľudia nie sú stroje, nestačí nahradiť pokazenú súčiastku. Treba zmeniť zabehané myšlienkové stereotypy a skvalitniť celý systém. Veľa zranení sa nám vlečie ešte z minulosti. Terapeuti konštatujú, že v našom tíme je ťažké vôbec nájsť skutočne zdravú hráčku. No nie sme v tom sami.  Celej slovenskej hádzanárskej societe chýba kvalitná športová psychológia, znalosť vlastného tela, regenerácia, kompenzačné cvičenia, využívanie externých  odborníkov a vysoká miera individuálnej zodpovednosti. Hádzanárke tímy sú skôr prehliadkou zdravotných diagnóz, ako ukážkou zdravých a harmonických ľudí. Naším cieľom je postupne vybudovať súdržný, zdravý a sebavedomý tím, ktorý radosť z hry prenesie do výsledkov  a skvelých diváckych zážitkov...“.


Iuventa Michalovce: Tréner: Dušan Daniš, asistent: Peter Szöllösi, tréner brankárok: Ján Lajčák, lekár: MUDr. Eugen Lešo, masér: Maroš Hlad. Brankárky: 1. Olexandra Krebs, 12. Lucia Gubíková, 16. Kristína Sedláčková, 44. Ingrid Kudročová. Pivotky: 6. Dana Danková, 9. Lívia Kalaninová, 17. Dominika Horňáková. Krídla: 8. Terézia Szöllösiová, 11. Zuzana Hollá, 15. Skarleta Martonová, 20. Katarína Hvostaľová, 55. Tatiana Trehubová. Spojky: 2. Júlia Bachyrievová, 4. Martina Bačíková, 5. Radoslava Vargová, 10. Alžbeta Polláková, 13. Anna Obšatníková, 19. Lucia Tobiášová, 21. Patrícia Wollingerová, 22. Marianna Rebičová, 27. Iveta Mičiníková.                                                                    (juke)



Uverejnené: 29.08.2010 20:14:17 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.