files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zlanári Boltuna michalovská Dukla?

Na sezónu 2018/2019 by najradšej zabudol. Jediný Michalovčan pravidelne hrajúci najvyššiu hokejovú súťaž Peter Boltun v nej totiž nevyšiel na ľad ani na jedinú ligovú sekundu. Zradilo ho koleno, ktoré najskôr riešil artroskopiou no po roztrhnutí predného krížneho väzu musela prísť na rad operácia. Aj kvôli tomu bývalý mládežnícky reprezentant musel oželieť prvý zahraničný angažmán v kariére, ktorý už mal dohodnutý.

„Toto zranenie bolo moje dosiaľ najvážnejšie v kariére. Doteraz som pauzoval kvôli chorobám, či menším zraneniam, no takto dlho som ešte nemaródoval,“ poznamenal pre náš portál 26-ročný útočník, ktorý doteraz v najvyššej súťaži obliekal dresy Košíc a Popradu. Jeho trampoty sa začali v predposlednom kole základnej časti sezóny 2017/2018. V súboji s Banskou Bystricou došlo k nezavinenej zrážke kolenami. „Po súboji som počul, že mi niečo prasklo v koleno. Kvôli tomu som prišiel aj o play-off. Následne sa to naťahovalo. Jeden doktor mi povedal, že to treba operovať, ďalší, že nie. Ja som samozrejme operáciu nechcel. Nakoniec som išiel na atroskopiu kolena, kde mi ho vyčistili. Vtedy mi zistili trošku natrhnutý predný krížny väz, plastika ale nebola potrebná,“ pokračoval Boltun, ktorý sa riadne pripravoval na sezónu. Tú mal odohrať premiérovo v zahraniči.

Keď sa už v závere septembra cítil fit, rozhodol sa ísť si zahrať jeden zápas za kamarátov vo Fannsport lige, čiže Mestskej hokejovej lige. A práve tam došlo k najhoršiemu... „Myslím, že po dvoch striedaniach došlo k ohnutiu kolena a roztrhnutiu celého predného krížneho väzu. Operovali ma v Bratislave presne 6. decembra,“ dodáva k zdravotným trampotám Boltun. Na jeho smolu prvé vážne zranenie v kariére prišlo pred prvým zahraničným angažmánom, ktorý už mal dohodnutý. „Beriem to celkovo ako smolu, ako väčšie zhody okolností. Keby som nešiel hrať Mestskú ligu, možno by sa mi to stalo o týždeň neskôr. So zraneniami vo vrcholovom šport treba počítať. Toto bolo moje prvé, takže verím, že som si smolu na viacej rokov vyčerpal. Nevešiam hlavu a teším sa na ďalšie hokejové výzvy.“

Práve jedna z nich by mohla prísť pre Boltuna v lete. Klub z rodného mesta sa dostal do najvyššej Tipsport ligy a podľa našich informácii má záujem, aby šikovný kridelník, či center bol členom kádra v nováčikovskej sezóne. „Netajím, že nejaké rozhovory už medzi nami prebehli. Nechcem sa ale príliš k tomu vyjadrovať, keďže zmluvu podpísanú ešte nemám,“ tajnostkársky podotýka Boltun, ktorý sa teší z úspechu michalovského hokeja. „Keďže som mal viac času a bol som doma, nechýbal som na finálových, ani barážových zápasoch so Žilinou. Dukle som držal prsty, aby to jej hráči zvládli. Je potešiteľné, že sa dostali do najvyššej súťaže a zvládli to dokonca športovou cestou, čo sa pred nimi dlho nikomu nepodarilo. Myslím, že to zázemie, ktoré sa tu vytvorilo je už na Extraligu pripravené. Či už je to klub, alebo štadión, ktorý vyzerá parádne,“ konštatuje na záver Boltun, ktorý si pamätá aj zatekajúce steny z čias, kedy „zimák“ ešte nebol zrekonštruovaný.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.04.2019 10:00:14 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.