files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa poľahky do finále, Prešov pre Hatalčíka prekvapením nie je

Hádzanárky Iuventy Michalovce už po jedenástykrát v rade postúpili do národného finále. Naposledy sa im to nepodarilo ešte v sezóne 2007/2008, kedy ostali pred brehmi finále, hoci do bojov o titul išli z prvého miesta. Po následných dvoch finálových nezdaroch získali osem titulov v rade. Tentoraz zabojujú o deviaty, ktorý by bol pre nich celkovo dvanásty. Ich súperom ale tentoraz nebude Šaľa, ktorú vo finále zdolali už desaťkrát. Duslo totiž nezvládlo semifinále a vo finále sa tak po prvýkrát predstaví ŠŠK Prešov.

Šarišanky zvládli semifinálovú sériu so Šaľou na výbornú. Prvý duel pri Váhu síce prehrali o štrnásť gólov, no druhý vyhrali 26:25, čím naštartovali možné prekvapenie. Duslo oslabené o tri kľúčové hráčky následne v Šariši nedokázalo vzdorovať srdnato bojujúcim Prešovčankám, ktoré doma zvíťazili 32:27 a 30:22, a v sérii tak triumfovali 3:1 na zápasy. „Pre mňa postup Prešova do finále nie je až takým prekvapením,“ kontruje tréner Iuventy Peter Hatalčík, ktorý následne dodáva. „Už pred začiatkom série som hovoril, že ide o vyrovnané družstvá. Prešov počas sezóny nedosahoval také výsledky, aké predvádzal výkony. Niektoré fázy zápasov mali dobré. Aj nás potrápili v domácom stretnutí. Upozorňoval som, že v tom móde, v akom bola Šaľa, môžu postúpiť obaja.“

Druhá semifinálová séria už taký boj nepriniesla. Víťaz MOL ligy Iuventa posledný tím tabuľky nešetrila a po troch hladkých výhrach jednoznačne postúpila do finále. „Postúpiť do finále cez Bánovce bola naša povinnosť,“ konštatuje Hatalčík, ktorého teší aj jeden dôležitý fakt. „Som rád, že sme si bezpečný postup vybojovali aj potom, čo veľa priestoru na palubovke dostali naše mladé hráčky. Zahrala si každá jedna. Bánovce nás neprekvapili ničím. Aj tieto zápasy boli pre nás prospešné. Brali sme to ako prípravu na finále. Nechceli sme nič podceniť. Potrebovali sme teda koncentráciu celý zápas. Podcenenie samozrejme bude v hlavách vždy. Ja som ale vynaložil dosť energie na to, aby k žiadnemu nedošlo a aby nedošlo k žiadnemu zraneniu. Dievčatám som navyše prízvukoval to, aby sa sústredili na obranné činnosti. V nej môže niekedy dôjsť k poľaveniu, čo sa teraz nestalo,“ pokračoval ešte k semifinálovej sérii Hatalčík.

Poďme sa ale venovať finále. Zatiaľ, čo Iuventa sa v ňom predstaví už po pätnástykrát, pre Prešov to bude premiéra. Družstvo vedené ambicióznym trénerom Marošom Vikartovským, ktorého do veľkej hádzanej vypravila práve Iuventa (bol trénerom mladších a starších dorasteniek, s ktorými za štyri roky získal tri tituly majstra Slovenska a trikrát získal aj Česko-slovenský pohár) skončilo v základnej časti MOL ligy na predposlednom, jedenástom mieste. V semifinále si ale poradilo s treťou Šaľou. Katom ambícii Dusla bola hlavne jeho bývalá hráčka, kridelnička slovenskej reprezentácie Lívia Klučková. „Ide o mladé družstvo. V každom tíme je nejaká ťahúnka, v Prešove je to práve Klučková. My sa budeme pripravovať tak, ako na každého súpera. Nič špeciálne nepripravujeme,“ podotýka Peter Hatalčík. Tento trénerský bard prežil svoje najlepšie trénerské klubové časy práve v Šariši. Konfrontácia s mestom, ktoré ho do veľkej hádzanej vypravilo teda môže byť špecifická... „Nad tým som sa ani nezamyslel,“ smeje sa Hatalčík. „Verím, že vo všetkých finálových zápasoch bude dobrá atmosféra. Verím, že si na svoje prídu aj diváci, ktorých by som chcel pozvať na sobotňajší a nedeľňajší zápas.“

My len dodajme, že finálová séria štartuje túto sobotu v Chemkostav aréne od 17.30 hod. V Michalovciach sa následne v nedeľu o 10.30 hod. bude hrať aj druhý finálový duel. Séria sa následne presťahuje do Prešova, kde by sa v sobotu 18. mája odohral tretí a v nedeľu 19. mája prípadný štvrtý duel. Keby sa náhodou nerozhodlo, piaty finálový zápas by prišiel na rad v stredu 22. mája opäť v Michalovciach.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.05.2019 21:19:04 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.