files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v lige Ružomberok ešte nezdolal. Peter Kolesár: Chceme to prelomiť v sobotu

Najvyššia futbalová Fortuna liga speje do finále. Do konca sezóny 2018/2019 je potrebné odohrať ešte tri kolá. Hráči MFK Zemplín Michalovce síce postupom do prvej nadstavbovej šestky splnili svoj cieľ, no aj v zápasoch skupiny o titul majú motiváciu. Jednou z nich je aj zdolanie tých súperov, ktorých v najvyššej súťaži ešte neporazili. Momentálne sú takí dvaja – MFK Ružomberok a už istý majster ŠK Slovan Bratislava. A práve tieto dva tímy privítajú Michalovčania počas nasledujúcich dvoch kôl na svojom trávniku. Už túto sobotu od 17.00 hod. ich čaká konfrontácia s Ružomberkom.

Tohtosezónne duely Michalovčanov s „Ružou“ skončili dvakrát nerozhodne (doma 2:2, vonku 0:0), raz sa tešili hráči zo stredu Slovensko (doma v nadstavbe vyhrali 1:0). „Je na čase, aby sa to zmenilo. Prišiel čas na naše víťazstvo. Verím, že negatívnu bilanciu s nimi v sobotu prelomíme,“ sebavedomo konštatuje stredopoliar MFK Zemplín Michalovce, ktorého sme sa následne spýtali aj na to, prečo Zemplínčania v lige ešte Ružomberok nezdolali. „Ružomberok má zakaždým veľmi silné mužstvo. Nám viackrát chýbalo šťastie, aby sme smolu s nimi prelomili. Bolo to tak aj v dvoch remízových tohtosezónnych zápasoch, kedy sme mali na konci gólové šance. Keby sme ich premenili, teraz už o tom nehovoríme,“ pokračuje Peter Kolesár.

Práve odchovanec trebišovského futbalu v službách MFK Zemplín je spolu s kapitánom Igorom Žofčákom najlepším strelcom tímu. V sezóne dal päť gólov, z tohto ale štyri na jeseň. Jarnú streleckú kliatbu prelomil až v minulom kole na pôde Serede, kde vyrovnával na 1:1. „Ja som veľmi rád, že sa mi to podarilo konečne prelomiť. Takisto ma teší, že som pomohol tímu k cennej remíze,“ zdôrazňuje Peter Kolesár, ktorý nevie povedať, na akej gólovej méte sa chce zastaviť. „Určite by som tých gólov chcel streliť čo najviac. Do konca sezóny nám ostávajú ešte tri zápasy, takže verím, že nejaké góly ešte pridám. Nie je však dôležité kto ich dá. Dôležitejšie sú víťazstvá tímu,“ dodáva na záver slovenský reprezentant do  21 rokov.

Peter Brendza



Uverejnené: 10.05.2019 11:03:54 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.