files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Igor Žofčák v drese MFK Zemplín aj v budúcej sezóne

Kapitán ostáva naďalej na lodi. Stredopoliar MFK Zemplín Michalovce Igor Žofčák predĺžil s najvýchodnejším účastníkom Fortuna ligy zmluvu o jesennú časť budúcej sezóny. Tridsaťšesťročný špilmacher mal pôvodne skončiť ešte po minulej sezóne, odvtedy sa ale už tretíkrát dohodol na predĺžení kontraktu.

Pre michalovský futbal je to výborná správa, pretože tento tvorca hry napriek pokročilému veku stále patrí medzi najlepších hráčov našej najvyššej súťaže a okrem toho je obrovským lídrom kabíny žlto-modrých. „S veľkým potešením môžem skonštatovať, že s našim kapitánom sme sa dohodli na ďalšej spolupráci. Igor predĺžil zmluvu o ďalší polrok, čo znamená, že michalovský dres si bude obliekať aj v jesennej časti nasledujúcej sezóny. Sme veľmi radi, že tento skvelý hráč zostáva v klube a naďalej bude odovzdávať skúsenosti našim mladým hráčom, ktorí sa od neho veľa naučia,“ uviedol pre Denník Korzár predseda predstavenstva MFK Zemplín Štefan Laurinčík. Podpisu zmluvu s kapitánom tímu sa potešil aj tréner Anton Šoltis. „Žofi je klubovou persónou a tiež predĺženou rukou nás trénerov na trávniku. Každý by si prial mať v kabíne takého hráča ako je on. Teším sa, že bude pokračovať, pretože jeho skúsenosti a hráčska kvalita sú neoceniteľné.“

Michalovský rodák sa do materského klubu vrátil v lete 2016, takže onedlho začne štvrtú sezónu v drese MFK Zemplín. Vo svojej zbierke má štyri slovenské tituly (jeden s Ružomberkom, tri so Slovanom) a jeden český (so Spartou Praha). Počas kariéry pôsobil aj v Jablonci a Nyíregyháze. „Záujem o pokračovanie bol obojstranný, takže spoločnú reč sme našli veľmi rýchlo. Keďže sa popri futbalu venujem aj podnikaniu, dohodli sme sa na rovnakých podmienkach ako pred polrokom,“ vyjadrila sa pre Denník Korzár klubová ikona na margo svojho zotrvania v mužstve. Žofčák odohral v tejto sezóne 22 zápasov, v ktorých strelil 5 gólov a pridal 4 asistencie. V prípade núdze nastupoval dokonca i v obrane. Z dôvodu, že má okrem futbalu už aj ďalšie zamestnanie, nezasiahol do všetkých ligových stretnutí. Napriek tomu je štatisticky a herne najlepším hráčom piateho tímu priebežného poradia Fortuna ligy. „Futbal je stále moja vášeň. Mne aj tímu sa darí, preto som nemal dôvod skončiť. Verím, že to takto bude pokračovať aj v novej sezóne. Chcem, aby pri mne mladí chlapci rástli a posúvali sa dopredu,“ dodal pre Korzár Žofčák.



Uverejnené: 15.05.2019 14:29:43 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.