files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zmeny v kádri HK Dukla Ingema Michalovce

Sezóna 2018/2019 bola pre michalovský hokej historická. Hráči HK Dukla Ingema totiž naplnili všetky stanovené ciele. Najskôr dominovali v základnej časti St. Nicolaus I. ligy, ktorú vyhrali s priepastným 22-bodovým náskokom. Následne prišlo aj k obhájeniu ligového titulu a v baráži uspeli so Žilinou, ktorú zdolali 4:3 na zápasy. Vybojovali si tak miestenku do najvyššej Tipsport ligy. S akým kádrom tam Dukla pôjde? Pozreli sme sa na zmeny, ktoré sa udiali počas týchto týždňov.

Posilnenie realizačného tímu

Ako prvú posilu získali Michalovčania do realizačného tímu. Ten sa rozrástol o jedného člena. K hlavnému trénerovi Miroslavovi Chudému a asistentovi Richardovi Šechnému pribudol bývalý slovenský reprezentant Peter Bartoš, ktorý na tejto funkcii pôsobil posledné dva roky v Košiciach. Bartoš by mal mať na starosti videoanalýzy zápasov.

Peter Bartoš bude mať v realizačnom tíme na starosti videoanalýzy

Valečko a Cútt do Francúzska, Bojko do KHL

Po úspešnej sezóne sa hovorilo, že každý hráč, čo vybojoval Extraligu, mal by dostať šancu zabojovať aj o miesto v tíme. Každému ale bolo jasné, že vedenie klubu nebude počítať so všetkými hráčmi. V tíme tak nepokračujú obrancovia Michal Korenko, či Tomáš Valečko, ako aj útočníci Radovan Cútt a Vladyslav Gavryk. K podpisu nových zmlúv nedošlo ani pri ruských hráčoch Vladyslavovi Bojkovi a Nikitovi Dvurečenskom. V tíme nebude pokračovať ani tretí brankár Mário Lamper a zrejme ani jeden z ofenzívnych lídrov Erik Piatak, a ďalší útočník Mário Róth.

Tomáš Valečko a Radovan Cútt budú pokračovať vo Francúzsku

Kam smerujú ich ďalšie kroky? Poďme pekne po poriadku. Brankár Lamper smeruje do tretej francúzskej ligy, konkrétne do tímu Amnéville. Do Francúzska, konkrétne do druholigového Brestu, má namierené Tomáš Valečko, do Strasburgu mieri Radovan Cútt. No a do zahraničia zrejme putuje aj Erik Piatak. Mário Róth zase bude súperom Dukly v Extralige, keďže sa vracia do materskej Banskej Bystrice. Špecializovaný portál eliteprospect.com nový klub zatiaľ neuvádza pri Gavrykovi ani Korenkovi. Nového zamestnávateľa zatiaľ nemá ani Dvurečenskij, Bojko sa dohodol na zmluve s účastníkom KHL Vladivostokom, v ktorého drese odohral jeden zápas aj v predchádzajúcej sezóne.

Novicmi traja „Košičania“

Vedenie klubu s hlavným trénerom momentálne pracujú na posilnení kádra. Tento týždeň predstavili na tlačovej konferencii prvú trojicu posíl. Ide všetko o útočníkov a všetci traja naposledy hrali v Košiciach. Prvou posilou je odchovanec michalovského hokeja Peter Boltun. Ten sa v dorasteneckom veku presunul z Michaloviec do Košíc, kde sa vypracoval na stabilného extraligového hráča. Okrem jednej sezóny v Poprade a pár zápasov v rámci striedavých štartov v Bardejove, hral Boltun doteraz iba v tíme „oceliarov“.

Podobne je na tom aj Tomáš Hričina, druhá ofenzívna posila Dukly. Ten takisto pôsobil v Bardejove, odkiaľ ho môže poznať michalovský divák. Okrem toho odohral dve sezóny v kanadskej WHL a jednu sezónu hral v Banskej Bystrici. Tretím do partie je 30-ročný Peter Galamboš. Odchovanec martinského hokeja odohral v Martine, Banskej Bystrici či Košiciach dovedna 400 extraligových zápasov.

„Zlý muž“ a majster Fínska

Vedenie klubu na tlačovej konferencii oznámilo, že v tíme budú aj dvaja Fíni – útočník Aki Jussela a obranca Konsta Mesikammen. 23-ročný Mesikammen doteraz hrával iba vo svojej rodnej krajine. Odchovanec TPS Turku odohral v najvyššej SMS lige zatiaľ desať zápasov, v ktorých si obliekol dres Lukko Rauma. Viac hrával v druhej Mestis lige, kde sa predstavil v tímoch KeuPa HT a Kettera. V nej odohral aj poslednú sezónu. V 61 zápasoch zaknihoval 14 kanadských bodov a so 178 trestnými minútami bol najtrestanejším hráčom súťaže. Mimochodom, hokej hrávali aj jeho predkovia. Otec Roni hrával okrem Fínska aj vo Švédsku, Nórsku, Taliansku, Nemecku či Veľkej Británii, dedo Ikka je fínskym šampiónom zo sezóny 1975/1976. Zahral si na štyroch majstrovstvách sveta a na jednej olympiáde.

Aj Aki Juusela doteraz pendloval medzi prvou a druhou fínskou ligou. 27-ročný útočník je odchovancom Lukko Rauma. V sezóne 2012/2013 sa v tíme Assat Pori stal majstrom Fínska. V najvyššej fínskej súťaži doteraz odohral 85 zápasov, naposledy si obliekal dres Assat Pori, kde odohral 29 zápasov s bilanciou 2 góly a 3 asistencie. Na dva zápasy so odskočil aj do Mestis ligy, kde v drese TuTo Hockey hral v dvoch zápasoch. V druhej najvyššej súťaži má odohraných dokopy už 201 zápasov. 

Konsta Mesikammen a Aki Juusela by mala byť platnými posialmi Dukly v najvyššej súťaži

Peter Brendza (foto: pb a internet)



Uverejnené: 03.06.2019 21:32:39 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.