files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vystrieda Peter Dávid Hatalčíka po piatich rokoch aj pri ženskom hádzanárskom majstrovi?

Minulý týždeň sa vyjasnila jedna z dôležitých otázok týkajúcich sa hádzanárok Iuventy Michalovce. Na štvrtkovej správnej rade klubu, ktorej sa zúčastnil aj viceprimátor mesta Jozef Sokologorský, prišlo rozhodnutie, že doterajší generálny partner firma Chemkostav a.s., ktorá ženskú hádzanú sponzoruje už viac ako pätnásť rokov, sa rozhodla naďalej podporovať ženský tím.

Družstvo tak podalo prihlášku do MOL ligy. Otáznikom je mládež, kde je potrebná dohoda s mestom, ktorá stále nie je na stole. "Prihlásenie družstiev mládeže musíme v tejto chvíli odložiť a počkať si na stanovisko mesta Michalovce ohľadom ďalšej podpory hádzanárskej mládeže v Iuvente Michalovce," píše sa v stanovisku klubu na oficiálnej stránke.

Po vyjasnení budúcnosti teraz prichádza na rad tvorba kádra a realizačného tímu. Čo sa týka kádra, ten po úspešnej sezóne opúšťajú dve slovenské reprezentantky. Zatiaľ, čo pravé krídlo Veronika Habánková bude svoju kariéru rozvíjať za našimi južnými hranicami, keď sa upísala účastníkovi najvyššej maďarskej súťaže Kisvárde, Tatiana Fiľková – Trehubová končí bohatú kariéru. Nový klub od nastávajúcej sezóny bude mať aj Čiernohorka Dijana Mugoša, ktorá sa pre zmenu upísala chorvátskemu majstrovi RK Podravka Vegeta Koprivnica a v tíme končí aj srbská brankárka Petkovičová. Iuvente tak v podobe Habánkovej, Mugošvej a Fiľkovej – Trehubovej odchádza 400 gólov. „Šancu dostanú mladé hráčky. V Iuvente je to téma už niekoľko rokov, aby dostávali mladé hráčky viac šancí. Očakávame, že dievčatá, ktoré dostanú šancu, budú na sebe viac pracovať a budú mať vysokú športovú ambíciu. Káder nebudeme dopĺňať skúsenosťou, doplníme to len mladými "babami". Kvalita MOL ligy je momentálne taká, že je tu priestor, aby dostávali šancu. Bavíme sa o tom, že sú to síce mladé dievčatá. Tie ale majú 20 či 21 rokov a keď ich chceme v 23 rokoch púšťať do veľkej hádzanej, musia už nielen hrávať, ale mať aj zodpovednosť za výsledky družstva. To znamená hrať v zápase, keď sa hrá o výsledok,“ zdôrazňuje Jan Beňadik, športový riaditeľ Iuventy.

Po odchode Fiľkovej - Trehubovej a Habánkovej by viac šancí mala dostať aj Bibiana Štefaniková.

Ďalšou nateraz nezodpovedanou otázkou je obsadenie trénerského postu. Ako je známe, tréner Peter Hatalčík, ktorý Iuventu v nedávno skončenej sezóne doviedol k trom pohárom, návrh na predĺženie zmluvy nedostal. Vedenie klubu momentálne intenzívne pracuje na vyriešení otázky jeho nástupcu. „Trochu to brzdila dohoda s mestom, no po štvrtkovej definitíve môžeme na tom pracovať. Máme viacero alternatív, dokedy ale nepríde k dohode, nechcem sa k tomu hlbšie vyjadrovať,“ znela Beňadiková odpoveď na otázku o zložení realizačného tímu.

 

Bude nástupcom Petra Hatalčíka ďalší Peter, tentoraz Dávid?

Nateraz si tak musíme vystačiť so špekuláciami. Ešte pred skončením sezóny sa hovorilo, že do Michaloviec má namierené tréner Mostu Peter Dávid. Ten po zisku svojo štvrtého titulu s tímom oznámil, že v Baníku končí a jednu z ponúk, ktoré má, je aj z interligy. Povedie teda Iuventu tréner, ktorý v posledných rokoch viedol mužskú reprezentáciu, tešil sa z titulu v Tatrane Prešov, doviedol Baník Most do skupinovej fázy Pohára EHF a tešil sa s ním zo štyroch titulov? Mimochodom, bol to práve Dávid, ktorý striedal Petra Hatalčíka v Prešove v roku 2014. Zopakuje sa to po piatich rokoch aj pri slovenskom ženskom majstrovi?

Peter Brendza (foto mostecký denik)



Uverejnené: 04.06.2019 10:40:29 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.