files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kapitán víťaznú loď neopúšťa, Kolba očakáva divácky boom

V prvej fáze letnej prípravy síce s tímom netrénoval, no Duklu Ingema Michalovce povedie s „céčkom“ na drese aj v najvyššej Tipsport lige. Kapitán Dukly z predošlých dvoch sezón Marek Kolba uprednostnil individuálnu prípravu, ktorých absolvoval už desiatky a verí, že bude čo najlepšie pripravený do svojho návratu do najvyššej súťaže.

Hokejová Tipsport ligy má rozhodne väčšie parametre ako prvá liga, ktorú Michalovčania dvakrát po sebe vyhrali. Každému je jasné, že čo stačilo v prvej lige, v najvyššej súťaži stačiť nebude. „Extraliga je od prvej ligy oveľa náročnejšia. Týka sa to všetkého. Od rozpočtu, cez zabezpečenie, až po nároky na hráčov,“ podotýka pre náš portál kapitán Dukly, ktorý sa nebojí posilňovania tímu legionármi. Ako je totiž známe, Dukla podpísala už siedmych hráčov spoza hraníc. „Ja si myslím, že vedenie klubu určite nejaké informácie o hráčoch malo. Zatiaľ, čo tréner Chudý vybral hráčov do Michaloviec, mal šťastnú ruku. Podľa môjho názoru to tak bude aj tentoraz,“ pokračuje Marek Kolba.

 

Michalovského kapitána sme zachytili na priateľskom futbalovom stretnutí, v ktorom si hokejisti HK Dukla Ingema zmerali sily s účastníkom šiestej ligy ObFZ OŠK Zalužice. Zápas sa uskutočnil pri príležitosti osláv obce. „Nebolo to prvýkrát, čo som si takto spestril prípravu,“ smeje sa Kolba, ktorý pri remíze 6:6 inkasoval iba jeden gól. „Som na to hrdý. Všetci vieme, že letná príprava nie je pre hokejistov populárna. Takýto futbal je jej úžasným oživením. Som milo prekvapený, koľko tu prišlo ľudí. Ako hovorím, odohral som už niekoľko takýchto zápasov, nikdy ale neprišlo toľko ľudí,“ dodáva k priateľskému zápasu Kolba.

Apropo, divácky záujem. Keďže aj na futbal si našlo cestu niekoľko stovák divákov, obrovský divácky boom sa dá čakať aj v samotných zápasoch, či už prípravných, alebo majstrovských. „Ja sa nepripravujem s chalanmi v Michalovciach, ale individuálne v Poprade. Už aj tam sa hovorí o tom, aký budú Michalovčania nováčik a aký to bude prínos pre samotnú Tipsport ligu. Vnímajú nás tak, že určite nebudeme iba do počtu. Manažment s trénermi sa snažia posilniť tím, ktorý bude určite silnejší. Verím v to, že tvrdou prácou urobíme pekný výsledok a nebudeme do počtu. Osobne sa už teším na prvé zápasy. Očakávam obrovský divácky boom. Verím, že diváci nás budú hnať dopredu a urobia na každom zápase fantastickú atmosféru,“ dodáva na záver 39-ročný zadák.

Peter Brendza



Uverejnené: 27.06.2019 15:00:07 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.