files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hladká prehra MFK Zemplín s FC Košice

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali vo svojom druhom prípravnom zápase pred novou sezónou, keď vo Vyšnom Opátskom podľahli nováčikovi druhej ligy FC Košice hladko 1:3. Ich jediný presný zásah zaznamenal v druhom polčase Matej Trusa, za Košičanov dvakrát skóroval kanonier Oleg Višnievskij, jeden gól pridal aj František Pavúk. Zverenci trénera Antona Šoltisa tretí prípravný duel odohrajú doma, keď v utorok 2. júla o 16.00 hod. privítajú ďalší druholigový celok MFK Liptovský Mikuláš.

Vo Vyšnom Opátskom sa začalo v solídnom tempe. Viac z hry mali v úvode domáci, ktorí svoju prevahu pretavili v siedmej minúte v gól, keď sa presadil František Pavúk. Aj v ďalších minútach prvého dejstva boli lepšími Košičania. V ofenzíve dominoval hlavne kanonier Oleg Višnievskij. Ten sa najskôr dvakrát zastreľoval, do tretice už ale v 36. minúte krížnou strelou prekonal Matúša Kiru. Ukrajinský kanonier mohol skórovať aj hneď na to, jeho strela ale tesne minula bránu a vzápätí Kira bravúrne vyrazil jeho projektil smerujúci do brány.

V druhom polčase tréner Anton Šoltis vymenil prakticky celú svoju jedenástku. Jeho tímu to pomohlo, pretože bol aktívnejší. Svoju aktivitu Michalovčania korunovali v 53. minúte, kedy Fabiniho prekonal Matej Trusa. Hneď na to mohol vyrovnať Vojtovič, jeho delovku ale Fabíny pokryl, Trusová dorážka už bola z ofsajdu. Zemplínčania aj naďalej tlačili, v 66. minúte však inkasovali, keď Višnievskij skóroval lobom zo zhruba dvadsiatich metrov - 3:1. Aj keď hostia boli v ďalších minútach lepším tímom, do väčších šancí sa už nedostali a domáci tak dokráčali k cennému víťazstvu.

FC Košice - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (2:0)
Góly: 7. Pavúk, 36. Vyšnievskij, 66. Vyšnievskij - 51. Trusa.
FC: FC: J. Giertl – R. Kačala, Dobias, Pilipčuk (70. Mik. Tóth), F. Pavúk – Gáll (70. E. Matta), Vancák, Ristovski (70. Katunský), Karaš, F. Kis - Vyšnievskij.
MFK ZEMPLÍN: 1. polčas: M. Kira – M. Kolesár, M. Sidor, Carrillo, M. Vojtko – Turík, Grič, S. Danko – Pásztor, Kountouriotis, P. Kolesár. 2. polčas: M. Kira (78. P. Rodák) – Vojtovič, D. Špak, Špiriak, Rota – Casado, R. Begala, Mavretič – M. Trusa, A. Diarra, Bezerra.

Tréner MFK Zemplín Anton Šoltis (zdroj: mfk zemplín): „V prvom polčase nepochopili alebo nechceli pochopiť, čo chceme hrať. Chýbala nám najmä agresivita a behavosť po strate lopty. Všetko sme hrali do šírky a nie kolmo dopredu. Boli sme pomalí, v mnohých momentoch sme mali zbytočne o dotyk viac, ihrisko bolo malé a súper to využil. Druhý polčas už viac spĺňal naše kritériá, znížili sme, len škoda, že po chybe sme inkasovali tretí gól. Máme problém s hrotovým útočníkom, ktorý nám chýba. V prvom polčase na hrote alternoval Kountouriotis, v druhom Diarra. Na oboch bolo vidieť, že nie sú typickí hrotoví útočníci. Musíme pridať po všetkých smeroch. Chlapci možno sú trošku unavení, ale hrali iba po polčase. Nabudúce sa musia viac oddať a pobiť o výsledok.“



Uverejnené: 29.06.2019 13:12:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.