files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hádzanári pred začiatkom ligy

 

Po šiestich rokoch sa mužská hádzaná vracia opäť do Michaloviec. Klub začína prvoligovú sezónu len so svojimi odchovancami. Mladé mužstvo čakajú dvaja najnáročnejší súperi hneď na začiatku. V prvom kole cestujúci Michalovčania do Šale a následne v  domácom zápase privítajú Trebišov.

Družstvo HK WinLand Michalovce, ktoré je nováčikom prvej ligy mužov, začalo s prípravou na sezónu v auguste. Za necelý mesiac stihli tréneri ako tak zastabilizovať káder a odohrať aj niekoľko prípravných stretnutí. Mužstvo tvoria prevažne odchovanci, ktorí budú doplňovaní postupne aj  hráčmi mimo Michaloviec. Mladé družstvo začína svoju súťaž v sobotu na horúcej pôde Šale a o dva týždne ho čaká susedské derby s Trebišovom (Sobota 11. 9 o 15. 00).

 

Káder sa tvoril za pochodu

 

Trénerom družstva sa stal na začiatku augusta Ladislav Štofa. Ten mal neľahkú úlohu zastibilizovať mužstvo pre nadchadzajúcu sezónu. Káder tvoria prevažne vlastní odchovanci, ktorí boli doplnení o dvoch hráčov z Košíc. Nachádza sa v ňom momentálne 20 chlapcov. „Vzhľadom k tomu, že je káder taký široký, sme museli vyskúšať všekých hráčov, čo sa nám podarilo“, začal svoje hodnotenie prípravy Štofa. „Pravdupovediac mám z prípravných zápasov zmiešané pocity, nie sme vôbec spokojní s výsledkami ako aj niektorými výkonmi hráčov“, dodal ešte tréner mužstva. My len dodajme, že hádzanári odohrali šesť prípravných zápasov a to s družstvami Trebišova, Przemyslu Rzeszow a starými pánmi.  Poslednou previerkou boli dve prípravné stretnutia s poľským prvoligistom, ktoré sa odohrali počas jedného dňa. Zverenci trénera Štofu si proti kvalitnému súperovi počínali dobre. Prehrali síce obe stretnutia, ale treba podotknúť, že v druhom zápase nechal tréner odpočívať viaceré opory (Bumbera, Mandžák, Cibere, Oblažny ...) a dal príležitosť viacerým mladíkom.Teraz na neho a jeho asistentov Víta Telekyho a Jozefa Tačára čaká neľahká úloha. „Po generálke s mužstvom Rzeszowa je na rade selekcia kádra. Musíme vybrať tých chlapcov, ktorí budú reprezentovať klub v prvej lige. Netvrdím ani, že je káder uzavretý, máme ešte vytypovaných niekoľkých hráčov, ktorí by nás mohli posilniť“, povedal ešte Štofa o zložení kádra.  

 

Výsledky prípravných stretnutí :

 

HK WinLand Michalovce – Rzeszow  27 : 29 / 10 : 14 /

G MI : Mandžák 7, Oblažný 4, Werfer 3, Pilnik 4, Dani 4, Németh 2, Regenda, Piskay, Dziad po 1

 

HK WinLand Michalovce – Rzeszow 21 : 31  / 12 : 15 /

G MI : Pilnik 4, Dani 3, Kysel 3, Kostovčík 4, Krajňák 2, Németh 2, Regenda 2, Bakajsa 1.

 

 

                                  Peter Brendza



Uverejnené: 03.09.2010 11:26:11 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.