files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Žofčák predlžuje zmluvu každý polrok. Rozhovory vraj netrvajú ani minútu

Už sme si zvykli, že dohadovanie medzi kapitánom MFK Zemplín Michalovce Igorom Žofčákom a vedením klubu trvá každý polrok. Vždy pred koncom jesennej alebo jarnej časti si spolu sadnú a vznikne dohoda na ďalších šesť mesiacov. Tento status vyhovuje obom stranám. Ako je totiž známe, pre michalovského kapitána už nie je futbal priorita číslo jedna.

Aj keď sa nezúčastňuje všetkých tréningov a vynechá aj nejaký zápas, ešte stále je pre mladé družstvo prínosom, či už na ihrisku alebo v šatni. „Dohoda sa zrodí rýchlo. Nie je to ani minútová záležitosť. Spýta sa ma (športový riaditeľ Marek Zahorčák), či chcem pokračovať v takom režime ako doteraz, či je chuť z mojej strany. Chuť je, takže nie je dôvod to naťahovať,“ priniesol pre Denník Šport podrobnosti o rokovaniach o novej zmluve michalovský kapitán. Toho futbal stále baví. „Áno je to tak. Klub mi umožňuje trénovať aj individuálne podľa svojho časového harmonogramu. Ak niekedy nemôžem prísť na tréning, tak neprídem. Veľmi ma baví, keď vidím ako mladí hráči napredujú. Tak sme aj v klube zosúladení, aby som svoje skúsenosti odovzdával chlapcom, aby sa posunuli výkonnostne a aj v kariére,“ pokračuje pre Šport Igor Žofčák.

Michalovskí futbalisti vlani obsadili v najvyššej Fortuna lige krásne piate miesto. Stalo sa tak aj napriek tomu, že zakaždým idú do súťaže s najnižším rozpočtom. „Tiež si niekedy položíme otázku, ako je to možné a čudujeme sa. Je za tým podľa mňa výborná práca trénera Šoltisa a jeho asistentov. Stále vedia zložiť mužstvo na konkrétnu polsezónu. Odvádzajú výbornú robotu,“ konštatuje Žofčák, ktorého teší napredovanie michalovských mladíkov. „Mám radosť, že Milan Šimčák či Maťo Bednár prestúpili do Dunajskej Stredy, Maťo Koscelník išiel do Liberca. Do reprezentácie do 21 rokov sa dostali Peťo Kolesár či Matúš Vojtko. Výborné výkony podával brankár Kira. Z neznámeho Beskorovajneho je majster sveta do 20 rokov. Myslím si, že chlapci majú našliapnuté na skvelú budúcnosť. Pevne verím, že v nastúpenom trende budú pokračovať. Ja sa im samozrejme budem snažiť pomôcť,“ podotýka pre Šport 36-ročný Žofčák, ktorý sa po skončení s kariérou nechystá na trénerskú či funkcionársku dráhu. „Nemám záujem začleňovať sa do týchto štruktúr. Budem sa venovať svojej práci,“ dodáva na záver Igor Žofčák.



Uverejnené: 02.07.2019 10:08:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.