files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Petríkov návrat do michalovského hokeja po dvadsiatich rokoch. Bude pôsobiť v Dukle aj v mládeži

Michalovský hokej odchoval rad brankárov, no ani jeden nezanechal v poslednej dobe takú brázdu ako on. Imrich Petrík, ktorý v utorok oslávil 36. narodeniny, si zachytal v štyroch krajinách, v troch najvyšších súťažiach a mal dokonca šancu predstaviť sa na majstrovstvách sveta. Po konci úspešnej kariéry sa teraz chystá nadobudnuté skúsenosti vrátiť rodnému mestu. Na pôsobení sa dohodol tak s HK Mládež Michalovce, ako aj s nováčikom Tipsport ligy HK Dukla Ingema Michalovce, kde by mal byť trénerom brankárov.

Výzvou účinkovanie pri mužoch

Kariéru Imricha Petríka zastavili zdravotné problémy. Aj preto sa od sezóny 2013/2014 viac venoval trénovaniu ako chytaniu. Prvé ostrohy trénerského života získaval v Prešove, kde aj býva, teraz bude nadobudnuté skúsenosti odovzdávať v Michalovciach, kde naposledy pôsobil v roku 1998. „Teší ma, že sa do svojho rodného mesta vraciam po dvadsiatich rokoch. Nebude to iba návrat k mládeži, ale aj k áčku. Osobne to vnímam ako obrovskú príležitosť vo svojej trénerskej kariére. Mládeži som sa dlhodobo venoval v Prešove, takže toto pre mňa nové nebude. Nie je to teda pre mňa nová výzva, tú skôr beriem v Dukle,“ poznamenal pre náš portál Imrich Petrík, ktorý by mal mať okrem všetkých brankárov v oboch kluboch na starosti aj tímy piatakov a šiestakov, kde nahradí Tibora Tartaľa. Ten ako je známe odchádza na pozíciu asistenta trénera k reprezentačnému tímu do 18 rokov.   

Osud Prešova ho mrzí, vzostup Michaloviec teší

Tridsaťšesťročný bývalý brankár Michaloviec, Prešova, Martina, Košíc, Žiliny, Kométy Brno, Trebišova, Banskej Bystrici, Freiburgu, Humenného či holandského HYS Hauge sa do Michaloviec vracia po 21 rokoch. Doteraz trénoval mládežnícke tímy v Prešove. Ako je známe, hokej v metropole Šariša momentálne krváca. Petrík verí, že sa to nejako podarí ustáliť aspoň v mládeži. „V Prešove je momentálne veľmi ťažká situácia. Všetko to súvisí s tým, že sa rekonštruuje štadión. Ja verím, že tam hokej neskončí. Čaká sa na nový štadión. Prešovčania musia ešte jednu sezónu prežiť v ťažkých podmienkach. Ináč sa to asi nedá. Je najjednoduchšie od toho odstúpiť a nechať to všetko tak. Len čo bude s tými deťmi? Čo sa týka mládeže, všetci vidíme, ako to skončilo nedávno v Humennom a aj teraz tam majú problémy znova to naštartovať. V Prešove naďalej fungujú hokejové triedy, čo je obrovská výhoda. Práve tie držia mládežnícky hokej nad vodou. Absencia štadióna tak nie je až tak citeľná. Ja verím, že potom, čo sa dokončí štadión, naštartuje sa aj seniorský hokej,“ podotýka k neľahkej situácii v meste, kde žije, Imrich Petrík.

Toho na druhej strane teší vzostup michalovského hokeja. „Ukazuje sa, že hokej sa tu robí na dobrej úrovni. Začnem mládežou, ktorá každý rok napreduje. Teraz sa podarilo Dukle postúpiť do najvyššej súťaže, Michalovčania tak po prvýkrát vo svojom meste uvidia slovenskú špičku. Som rád za to, že sa to Dukle podarilo. Bol by som ale na druhej strane rád, keby takto napredovali aj ďalšie družstvá z východu Slovenska. Zatiaľ ale postúpiť dokázali iba Michalovce. Všetci im určite budeme fandiť, aby sa prezentovali v Extralige čo najlepšie,“ dodáva na záver Imrich Petrík, ktorý bol raz blízko k účasti na majstrovstvách sveta. V roku 2009 ho vtedajší tréner Ján Filc zaradil do nominácie na svetový šampionát do Nórska. Jeho úlohou malo byť kryť chrbát Jánovi Lašákovi a Rastislavovi Staňovi ako tretí brankár. Po príchode Jaroslava Haláka sa to ale zmenilo a Petrík cestoval domov...

Peter Brendza (foto: hokej.sk)



Uverejnené: 04.07.2019 12:34:51 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.