files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Desať hviezd, ktoré hrali na Michalovce Cup

Futbalový turnaj Michalovce Cup sa za svojich päť ročníkov výrazne posunul a nabral poriadny cveng. Zatiaľ, čo v roku 2010 a 2011 sa hral v zimných mesiacoch v skromných podmienkach, od roku 2012 začal o sebe dávať vedieť aj vo futbalovej Európe. Príchodom tímov ako Juventus Turín, Real Madrid, FC Valencia, Legia Varšava, Šachtar Doneck, Chievo Verona, či FC Barcelona sa zaradil medzi najlepšie na starom kontinente. Po piatich ročníkoch v roku 2014 vinou nedostatku financií skončil. Po piatich rokoch sa ho ale organizátori rozhodli obnoviť. My vám prinesieme v najbližších dňoch obhliadnutie za predchádzajúcimi ročníkmi. Najskôr sme sa ale pozreli na desať hráčov, ktorí si na tomto turnaji už zahrali a v súčasnosti sa presadzujú vo veľkom futbale.

Dani Olmo

Cena tohto ofenzívneho stredopoliara túto sezónu rapídne vzrástla. Dani Olmo sa stal so španielskou dvadsaťjednotkou majstrov Európy a v drese chorvátskeho Dynama Záhreb bol vyhlásený za najlepšieho hráča celej ligy. Je veľký predpoklad, že počas leta sa mu podarí prestup do väčšieho klubu. Na Michalovce Cup hral v drese FC Barcelona v roku 2014.

Carles Aleňa

Práve v roku 2014 bol vyhlásený za najlepšieho hráča turnaja Carles Aleňa Castillo. Ofenzívny stredopoliar FC Barcelona sa už naplno zaradil do hviezdneho tímu, za ktorý odohral vo veku dvadsiatich rokov už cez 20 zápasov.

Borja Mayoral

Druhým tohtoročným majstrom Európy, ktorý hral na Michalovce Cup, je útočník Borja Mayoral. Ten sa taktiež predstavil v roku 2013 v drese Realu Madrid. Mayoral si v minulosti 20 krát obliekol dres tohto veľkoklubu, v minulej sezóne odohral za Levante 29 zápasov. Sezónu 2016/2017 strávil na hosťovaní v nemeckom Wolfsburgu.

Achraf Hakimi

Aj napriek tomu, že marocký stopér, či krajný obranca má iba dvadsať rokov, vo futbale už dosiahol dosť. Zahral si na majstrovstvách sveta a pôsobil už vo dvoch top ligách. Za kráľovský Real Madrid, v ktorého drese sa v roku 2013 predstavil aj na Michalovce Cup, stihol odohrať deväť zápasov. V tejto sezóne bol platným členom základnej zostavy Borusie Dortmund, ktorej len o vlások unikol nemecký titul. Za tím, kde je na hosťovaní, odohral 21 zápasov. Na nedávnom Africkom pohári národov nechýbal v drese svojho tímu v štyroch zápasoch ani minútu.

Anastasios Donis

V roku 2012 bol najlepším strelcom Michalovce Cup grécky útočník v službách Juventusu Turín Anastasios Donis. Aj ten si už vo veľkom futbale urobil svoje meno. Do prvého tímu rekordného talianského majstra síce neprenikol, no zahral si trebárs vo švajčiarskom Lugane, francúzskom Nice a momentálne pôsobení v nemeckom VFB Stuttgart. Vo veku 22 rokov už odohral aj osem zápasov za grécku reprezentáciu.

Bartosz Kapustka

Ďalší z plejády reprezentantov svojej krajiny. Dvadsaťdvaročný Kapustka si na Michalovce Cup zahral v roku 2012 v drese Legie Varšava. Následne išiel do Krakovie Krakov, z ktorej v roku 2016 prestúpil do anglického Leicestru. Následne putoval do nemeckého Freiburgu a vlani si zahral v drese OH Leuven belgickú ligu. Kapustka za národný tím odohral štrnásť duelov, v ktorých zaknihoval tri góly. Bol členom tímu na majstrovstvách Európy v roku 2016, ktoré sa hrali vo Francúzsku.

Viktor Kovalenko

Členom ukrajinského tímu na tomto šampionáte bol aj Viktor Kovalenko. V súčasnosti je hráčom Šachtar Doneck, za ktorý hral v roku 2013 aj na Michalovce Cup. Debut v drese svojho klubu si odkrútil v roku 2015, o rok na to už bol aj v reprezentácii, za ktorú tento stredopoliar odohral 22 zápasov. Aj napriek tomu, že má iba 23 rokov, za Šachtar Doneck už odohral vyše sto zápasov.

Carlos Soler

Tretím tohtoročným majstrom Európy, ktorý si zahral na Michalovce Cup, je ofenzívny stredopoliar FC Valencia Carlos Soler. Ten debutoval v prvom tíme Valencie v roku 2015 v prestížnom zápase proti Barcelone. V La Lige má tento stabilný člen základnej zostavy FC Valencia na svojom konte už takmer sto odohraných zápasov. So svojím tímom sa v minulej sezóne stal víťazom Copa del Rey. V minulosti ho chcel angažovať Manchester United. 

Martin Koscelník

V roku 2012 zavítal na Michalovce Cup slávny Juventus Turín. Taliansky tím obsadil tretie miesto, keď sa musel skloniť pred Villarealom a aj domácim MFK. Na jeho zostrelení pri výsledku 4:2 sa dvoma gólmi podieľal Martin Koscelník. Tohto talentovaného stredopoliara neskôr do prvého tímu vytiahol tréner František Šturma. Koscelník sa mu odvďačil výbornými výkonmi a aj on sa výraznou mierou pričinil o historický postup Michalovčanov do najvyššej súťaže. V nej Koscelník odohral tri sezóny, následne putoval do českého Liberca, kde sa pomaly ale isto stále platným členom základnej zostavy.

Matúš Kira

V roku 2012 aj rok predtým si na Michalovce Cup zachytal aj brankár Matúš Kira. Ten sa neskôr stal platným členom prvého tímu MFK Zemplín Michalovce a v súčasnosti je nielen neohrozenou jednotkou medzi žrďami najvýchodnejšieho fortunaligistu, ale patrí k najlepším brankárom celej súťaže. Kira v minulej sezóne dosiahol zaujímavý rekord, keď držal čisté konto 547 minút, čo žiadny iný brankár neprekonal.

Peter Brendza (foto: internet)



Uverejnené: 23.07.2019 13:31:51 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.