files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hvila po príchode do Michaloviec: Za prehru v baráži môžeme všetci

Bol jedným z tých, čo korčuľovali na druhej strane. Útočník Lukáš Hvila hájil v marcovej baráži o Tipsport ligu farby neúspešného extraligistu Žiliny, dnes je už súčasťou nováčika najvyššej súťaže HK Dukla Ingema Michalovce, ktorý v spomenutej baráži zlomil „žilinských vlkov“. Odchovanec popradského hokeja prichádza k Laborcu k „líškam“ už po druhýkrát. Jeho prvá anabáza ešte, keď bola Dukla prvoligová, netrvala príliš dlho.

V sezóne 2017/2018 odohral za Michalovce sedemnásť stretnutí, s bilanciou jedenástich bodov za dva góly a deväť prihrávok. Následne neodolal vábeniu materského Popradu, kde dohral sezónu. „Zavážila ponuka materského klubu, ako aj to, že Poprad vtedy hral najvyššiu súťaž,“ podotýka k svojmu odchodu z Michaloviec v sezóne 2017/2018 bronzový medailista z majstrovstiev sveta do 18 rokov. Tridsaťsedemročný skúsený útočník našiel v šatni skoro všetko známe tváre. „Keďže som tu nedávno pôsobil a káder sa až tak nezmenil, nepoznal som akurát legionárov. Veľmi dobre poznám aj trénera Chudého,“ pokračuje Lukáš Hvila. Ako spomínal pred barážou michalovský kapitán Marek Kolba, medzi týmito dvoma odchovancami popradského hokeja prebehla pred barážou tradičná hecovačka. Na ľade nakoniec uspeli Michalovčania, ktorí ako je známe Žilinu zdolali 4:3 na zápasy. „Je to šport. Stalo sa, čo sa stalo. Tam som nebol na ľade iba ja. Každý z nás mal podiel viny na prehre a môžeme za ňu všetci. Dopadlo to tak, ako to dopadlo. Už sa to zmeniť nedá,“ zdôrazňuje útočník, ktorý v baráži s Michalovcami zaznamenal solídne štyri kanadské body za jeden gól a tri asistencie.

Po trpkom vypadnutí z najvyššej súťaže čakalo na Hvilu obrovské prekvapenie. Ozvali sa mu totiž Michalovce, teda barážový rival, ktorý sa podieľal na tom, že so Žilinou vypadol z Tipsport ligy. „Predstavitelia klubu sa mi ozvali krátko po začiatku prvej fázy letnej prípravy. Po krátkom rozhovore sme dospeli k dohode,“ podotýka jedna z desiatich doterajších posíl Dukly pred jej premiérovou účasťou v Extralige. „V kádri je dosť nových hráčov, zatiaľ sa teda spolu zoznamujeme. Máme za sebou fázu prípravy, ktorú nikto nemá rád. Konečne sme išli vo štvrtok na ľad. Posilňovne, či trénovania na suchu už bol fakt dosť. Už sa všetci tešíme na ľad a na prípravné zápasy,“ dodáva na záver Lukáš Hvila, ktorý okrem materského Popradu a Žiliny na Slovensku pôsobil aj vo Zvolene, Košiciach, Banskej Bystrici či Nových Zámkoch a zahral si aj v Čechách (Plzeň), či Kazachstane (Beibarys Atyrau). 

Peter Brendza



Uverejnené: 27.07.2019 19:57:46 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.