files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Výsledkovo rovnaké prehry odkryli slabiny, aj potrebu rozšírenia kádra

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sú po dvoch kolách najvyššej Fortuna ligy podobne ako v minulej sezóne bez bodu. V dueloch proti Žiline a Slovanu Bratislava neprekvapili. Žiline doma podľahli 0:3 a rovnakým výsledkom sa skončil aj ich zápas druhého kola na Tehelnom poli. V oboch konfrontáciách boli „Šoltisovci“ od bodov ďaleko, hoci v oboch zápasoch nepodali vyslovene zlé výkony. Doplatili na takmer rovnaké chyby.

V oboch zápasoch inkasovali z prvej šance súpera. Tak Žilina, ako aj Slovan dokázali využiť menšie chybičky v ich defenzíve a brankár Matúš Kira si prvýkrát siahol na loptu vtedy, keď ju vyťahoval z vlastnej brány. Podobne rýchlo inkasovali Michalovčania aj v príprave, takže to už nebude náhoda. Mladučká obrana zrejme platí svoju daň, no nie všetko musí byť len o jej chybách. Zemplínčania si totiž musia uvedomiť, že do defenzívy sa musia zapájať všetci. Inak budú stále inkasovať po rovnakých chybách. V zápasoch proti tímom ašpirujúcim na pohárovú Európu mohli iba získať. Nezískali nič, nevadí. Teraz ich čakajú zápasy, v ktorých by už bodovať mohli, či už je to súboj tretieho kola v prajných Zlatých Moravciach, alebo domáci zápas so Senicou, s ktorou sa stretnú vo štvrtom kole. Keby nezabodovali ani proti ním, situácia by bola kritickejšia...

V oboch zápasoch mali minimálne po dve tutové šance na skórovanie, v kolónke gólov ale svieti nula. Michalovčania stále hľadajú vhodného hráča na hrot útoku. Keby ho mali, neprehrajú rozdielom triedy ani so Žilinou, ani so Slovanom, s ktorými v poli hrali vyrovnané partie. Na Tehelnom poli začal na hrote rovnako ako proti Žiline mladík Trusa, od jedenástej minúty ho nahradil jediný útočník v tíme, Armén Hovhennisyan. Obaja ukázali potenciál, no aj to, že na tomto poste je potrebné posilniť skúsenosťou a hlavne rozvážnosťou. Keby bol na hrote skúsenejší hráč, jednu zo šancí, aké mal arménsky mládežnícky reprezentant v sobotu by určite premenil.

A sme pri kameni úrazu. Michalovčania nutne potrebujú svoj káder rozšíriť. V treťom kole sa už síce vráti potrestaný Rota, na dlhšie obdobie ale vypadol kvôli zraneniu kolena Diarra. Tréner Šoltis je tak pri skladaní zostavy na rovnako. No a keď prídu choroby a zranenia, ako v sobotu, je stále ťažšie poskladať konkurencie schopnú zostavu. Stále musí variť z vody, akú si klub môže dovoliť. Stále nemá posty nielenže zdvojené, na niektorý nemá ani jednu alternatívu. Klub síce musí vychádzať zo svojich finančných možností, keď ale chce súperiť o prvú šestku, čo deklarovali hráči, tréneri aj vedenie klubu, je potrebné káder okysličiť a rozšíriť. Je potrebné nielen priniesť hráčov do tímu, ale aj priniesť kvalitu, keďže v súčasnosti nemá kto tlačiť na hráčov zo základnej zostavy.

Dostávame sa k sobotňajšiemu zápasu. Jeho dej ovplyvnila prvá minúta. Po rohovom kope, ktorý ale Slovanisti podľa nás kopať nemali, sa hlavou presadil Abena a bolo po michalovských plánoch neinkasovať čo najdlhšie. Keď sa už zdalo, že sú hostia v zápase, prišla rýchla kontra a druhý gólový úder Erika Daniela. Aj napriek nepriaznivému stavu ale treba Michalovčanov pochváliť. Hrali s favoritom zaujímavú partiu a nebyť rýchleho inkasovaného gólu, mohli ho potrápiť ešte viac. Tretí gól v druhom polčase bol vyústením toho, čo sa dialo na ihrisku, hoci za svoju aktivitu si gól zaslúžili aj Zemplínčania. Prečo ho nedali, píšeme vyššie...

Prehra Michalovčanov bola opäť zaslúžená. Zverenci trénera Antona Šoltisa ale neboli najslabším článkom zápasu. Tým bola rozhodcovská trojica, ktorá urobila možno aj viac chýb, ako hráči oboch tímov dokopy. Pred prvým gólom domáci nemali zahrávať rohový kop, keďže lopta išla od Daniela, nie Denisa Petra, na začiatku druhého polčasu neodmával čiarový rozhodca jasný ofsajd Rataa, po ktorého strele Vojtko odkopával loptu spred prázdnej brány, vzápätí nesprávne posúdil hlavný arbiter kontakt Ljubičiča s Trusom, za ktorý mal tvrdý stredopoliar belasých vidieť žltú kartu, nevidel ruku Vernona de Marca pri útočnej štandardke a ani rýchly pád Strelca pri zákroku Denisa Petra. To už ani nepíšeme o chybnom posudzovaní výhody pre Slovanistov, ktorým hlavný arbiter Prešinský minimálne trikrát uprel šancu na rýchlu kontru. Skrátka, rozhodcovská trojica urobila viacero chýb, zápas však neovplyvnila a Slovan by vyhral aj bez ich pomoci...

Hodnotenia hráčov MFK Zemplín (hodnotenie v škále od 1 do 10 - najlepšie 10, najhoršie 1)

Matúš Kira 5

Za góly nemohol, chytil aj veci naviac, v troch prípadoch mu pomohla aj defenzíva. Hoci jeden z najlepších brankárov v minulej sezóne v celej súťaži inkasoval za dve kolá až šesťkrát, viniť ho za súčasný stav nemôžeme.

Martin Kolesár 4

Lepší výkon ako v minulom kole proti Žiline. Sympaticky sa zapájal do ofenzívy, urobil síce aj niekoľko chýb, ktoré vyplynuli z tlaku súpera, no ukázal, že do budúcnosti môže byť náhradou za Rotu, o ktorého je na hráčskom trhu záujem. Veď si spomeňme na začiatky albánskeho zadáka z minulej sezóny. Niekedy ale musí hľadať ľahšie riešenie herných situácii.

Jakub Grič 4

V zápase proti Žiline jeden z najlepších Michalovčanov sa tentoraz nevyhol chybám, po ktorých mali domáci šance. Na druhej strane, Grič nie je čistokrvný stopér, takže okrem útoku sa javí ďalšia Achillova päta aj na tomto poste. V prípade posilnenia môže zvýšiť konkurenciu v strede poľa, kde je doma viac.

Jose Carillo 6

Tentoraz španielsky stopér ukázal svoje kvality. Viackrát tímu pomohol, pri „horúcich“ situáciách nepanikáril, tentoraz pridal aj presnú rozohrávku a viackrát sa zapojil aj do ofenzívy. Ukázal teda presne to, čo mu chýbalo v zápase proti Žiline.

Denis Petro 5

Každou minútou rástol aj výkon ľavého obrancu MFK Zemplín. Ten sa zaskvel v druhom dejstve po tom, čo príkladne pomohol brankárovi Matúšovi Kirovi pri šanci Ljubičiča. Pri tomto zadákovi platí to isté ako pri Martinovi Kolesárovi. Môže sa iba zlepšovať.

Jozef Šimon Turík 5

Spoločne s Dankom a Trusom v strede poľa nabehali bez lopty kilometre, zviedli viacero súbojov so skúsenejšími hráčmi slovenského majstra. Čiperný stredopoliar mohol aj gólovo udrieť, z dobrej parkety však mieril málo razantne.

Igor Žofčák – bez známky

Michalovský kapitán hral menej ako pätnásť minút, jeho výkon tak nehodnotíme.

Stanislav Danko 5

Nebol to ten Stanislav Danko zo zápasu so Žilinou. Síce nabehal veľmi veľa, poslal aj jeden gólový center, veľa ale aj pokazil.

Til Mavretič 3

Slovinský legionár ukázal, prečo nepatrí do základnej zostavy. Ponúknutú šancu od trénera Šoltisa nevyužil. Do hry sa dostával na rozdiel od Danka s Turíkom iba výnimočne. Keď chce byť platným členom základnej zostavy, musí pridať. Potenciál v ňom určite je.

Matúš Vojtko 6

Najväčšie prekvapenie. Mladík na ľavej strane zálohy ožil. V defenzíve príkladne pomáhal Denisovi Petrovi s Danielom, zabránil istému gólu pri strele Rataa, v ofenzíve si zase dovolil veľa. Bol najbližšie ku gólu, jeho strela opečiatkovala brvno. Aj on ukázal, že potenciál v ňom je.

Matej Trusa 4

Opäť začal na hrote, po striedaní Žofčáka sa presunul na svoj obvyklí post. Bolo ho vidieť, spolu s Turíkom a Dankom nabehali kilometre, aj bez lopty. Po avizovanom posilnení by mal byť jedným z tých, čo budú tlačiť na základnú zostavu. Trusa ale jasne v dvojzápase ukázal, že aj on má nato, aby hrával pravidelne od začiatku.

Armen Hovhennisyan 2

Platí u neho to isté, ako pri Matejovi Trusovi po zápase so Žilinou. Snahu mu uprieť nemožno, ani nabehané kilometre, z dvoch šancí, aké mal, by ale kvalitný útočník minimálne raz skóroval.

Christos Kountouriotis 3

Grécky ofenzívny stredopoliar tentoraz nebol takým oživením michalovskej hry, ako tomu bolo proti Žiline. V medzihre ho nebolo takmer vidieť, ani v pýtaní si lopty, čím vynikal proti Žiline. Platí to isté ako pri Trusovi. Mal by tlačiť na hráčov základnej zostavy. A verme, že do konca jesene sa môže dostať aj do nej. Potenciál určite na to takisto má...

Roman Begala – bez známky

Hral iba ti minúty, jeho výkon preto nehodnotíme.

Peter Brendza (foto: web šk slovan bratislava)



Uverejnené: 28.07.2019 13:41:54 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.