files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania sa zhodli: Takáto lekcia od Barcelony nám môže futbalovo pomôcť

Prvý deň medzinárodného futbalového turnaja dorastencov Michalovce Cup priniesol konfrontáciu michalovského celku s jedným z najlepších tímov sveta do sedemnásť rokov FC Barcelona. Kto očakával podobnú vyrovnanú partiu, akú hrali Michalovčania s futbalovými gigantmi pred štyrmi či piatimi rokmi, veľmi sa mýlil. Domáci totiž s favoritom držali krok akurát prvých pätnásť minút. Potom už prebral opraty zápasu do rúk favorit, ktorý zvíťazil po viacerých utešených akciách hladko 5:0.

Tréner mladých Zemplínčanov Ladislav Šimčo nehľadal žiadne výhovorky za krutú, no odzrkadľujúcu prehru svojho tímu. „Pre chlapcov to bola obrovská škola hrať proti takémuto tímu,“ začal hodnotenie tréner, ktorý v minulosti v najvyššej súťaži viedol celky Nitry, Ružomberka či Košíc. „Vedia, kde sú ich hranice a môžu si ich porovnať s európskou špičkou. Treba sa poďakovať vedeniu klubu, že takýto turnaj po piatich rokoch znova organizuje. Chlapcom takýto zápas veľmi pomôže v ich rozvoji. Na vlastnej koži si zistili ako sa pracuje v rýchlosti s loptou. Mohli si zistiť, prečo im v tréningu stále zdôrazňujem slová o rýchlosti. Ako som povedal, keď si z tohto zápasu zoberú ponaučenie, dá im to veľa.“

Barcelončania boli zakaždým o krom pred Michalovčanmi (foto: Peter Brendza)

Aj keď Michalovčania vstupovali do duelu s obrovským favoritom, o výprasku 0:5 sa im vonkoncom nesnívalo. „To určite nie. Chceli sme uhrať prijateľnejší výsledok a prehra 0:5 je pre nás tvrdou fackou,“ priznáva obranca tímu Roman Lichvár a kapitán tímu Michal Tóth dodáva. „Pre nás to bol veľmi ťažký fyzický zápas. Nedali nám nič zadarmo. My sme sa snažili, veľa sme nabehali bez lopty, no bohužiaľ, nevyšlo to. Bola to pre nás veľká škola. Oni boli rýchlejší, silnejší, futbalovejší. Môže to byť pre nás dobrá motivácia raz sa im vyrovnať. Ukázali nám, kde máme rezervy.“ A v čom boli Barcelončania lepší? „Vo všetkom,“ smutne konštatuje Roman Lichvár.

V tenisovej terminológii skoro Michalovčania prehrali prvý set. Ten druhý, rovnako ťažký, ich čaká vo štvrtok, kedy nastúpia proti gréckemu šampiónovi do sedemnásť rokov Olympiakosu Píreus. „Budeme sa snažiť napraviť si chuť a uhrať lepší výsledok. Musíme sa ale zlepšiť vo všetkom,“ konštatuje Roman Lichvár. Na jeho slová nadväzuje aj kapitán michalovskej sedemnástky. „Barcelončania nám ukázali, kde máme rezervy. Verím, že proti Olympiakosu podáme lepší výkon a vysokú prehru odčiníme. Opäť nás čaká veľmi ťažký súper. Na zápas sa ale tešíme, keďže proti takémuto súperovi nastúpime možno aj poslednýkrát. Preto si to v prvom rade musíme užiť.“

Tréner Ladislav Šimčo má jasný recept, ako proti Olympiakosu uhrať prijateľnejší výsledok. „Musíme sa vyvarovať tých chýb, ktoré sme urobili proti Barcelone. Začali sme dobre, no potom súper prevzal iniciatívu. Sami ste mohli vidieť, tretí či štvrtý gól padnúť nemusel, keby sme neurobili chyby. Uvedomujeme si, že Olympiakos je taktiež iný level a bude to pre mojich zverencov ďalšia výborná škola,“ podotýka na záver Ladislav Šimčo.

Peter Brendza



Uverejnené: 07.08.2019 09:58:16 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.