files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Komentár: Sobotňajší závan vlaňajška

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce vymazali v sobotňajšom štvrtom kole najvyššej Fortuna ligy dve dôležité nuly z tabuľky. Po výhre 3:0 nad Senicou získali prvé body a strelili aj prvé góly.

Zverenci trénera Antona Šoltisa na prvý gól čakali skoro 400 minút. Ich strelecké prekliatie prekonal až deväť minút pred uplynutím tohto času osemnásťročný Matej Trusa. Ten odštartoval prvopolčasovú kanonádu na senickú bránu. Pridali sa aj skúsenejší Carrillo s kapitánom Žofčákom a po polčase tak bolo vymaľované. V druhom dejstve už mohli Michalovčania kontrolovať priebeh hry. Keďže Seničanov nepustili prakticky do ničoho, zaslúžene sa odlepili z dna tabuľky, keď posledné miesto prenechali práve Záhorákom. Viac ako prvé tohtosezónne víťazstvo potešil výkon Zemplínčanov. Ukázalo sa, že dotiahnuté posily, po ktorých tréneri, hráči, či diváci volali od začiatku súťaže, nebudú iba do počtu. Nielenže rozšírili káder, ale hlavne ho skvalitnili, čím vytvorili zdravú konkurenciu v mužstve. Takú, ktorá bola základom úspechu z vlaňajšej sezóny. Michalovčania nemajú najideálnejšie vstupy do sezóny. Na to sme si už zvykli. Káder sa dopĺňa za pochodu, zväčša o hráčov, ktorí sem prichádzajú na hosťovania a ktorých platia ich materské kluby. Tím s najnižším rozpočtom v lige si totiž nemôže dovoliť rozhadzovať peniaze nákupmi. Verme, že tí, ktorí prišli teraz budú rovnako úspešní ako tí, čo tu boli v minulosti. Sobota dala jasný signál, že minulá sezóna sa môže opakovať!

Hodnotenie hráčov (známka je v škále od 1 do 10, 1 najhorší, 10 najlepší výkon)

Matúš Kira – výsledná známka 7

Michalovská jednotka v bráne si po prvýkrát v sezóne udržala čisté konto. Pomohla jej k tomu výrazne aj obrana, ktorá hrala na jednotku. Kira veľa práce v sobotu nemal, čo preniklo za obranu spoľahlivo vyriešil. Michalovský brankár si asi nepamätá, kedy prišiel k nule až takýmto ľahkým spôsobom. Aj preto je jeho známka nižšia...

Llazaros Rota – výsledná známka 6

Keďže Seničania boli vpredu bezzubí, krajní beci sa mohli okrem defenzívy venovať aj ofenzíve. To využívali obaja. Rota podporoval útok, k tomu pridal aj výbornú prácu v defenzíve, kde neurobil jedinú chybičku.

Jose Carrillo – výsledná známka 8

Výkony španielskeho stopéra rastú od zápasu k zápasu. Proti Senici odohral suverénne najlepší zápas v tejto sezóne. Vzadu bol istý, spolu s Červakom dokonale vymazali bývalého spoluhráča Sulleya, ktorému dovolili akurát tri ofsajdy. Carrillo sa prezentoval aj v ofenzíve, keď strelil druhý gól svojho tímu. Aj to zvýšilo jeho výslednú známku.

Vadym Červak – výsledná známka 6

Ukrajinský stopér odohral za Michalovce prvý duel, v ktorom si svoje miesto na trávniku rozhodne zastal. Treba ale povedať, že Seničania jeho spoluprácu s Carrillom príliš nepreverili. Budúcu nedeľu príde poriadny krst ohňom na trávniku Dunajskej Stredy.

Matúš Vojtko – výsledná známka 7

Podobné konštatovanie ako pri Rotovi a prakticky celej obrane. Aj Vojtko mal možnosti zapájať sa do ofenzívy. „Načapoval“ Trusovi prvý gól, ďalšie centre jeho spoluhráči nezužitkovali.

Dimitrios Popovits – výsledná známka 7

Síce sa v zápase ukázalo, že na čiperného gréckeho kridelnika platí agresívna hra, čo sa dá vzhľadom na jeho propozície pochopiť, kto ale vidí, akú má reakciu pri prvom dotyku s loptou musí povedať, že je to kvalitná posila. Popovitsch sa proti Senici snažil. Raz útočil z ľavej strany, raz z pravej, raz zo stredu. Bol skrátka všade.

Jozef Šimon Turík - výsledná známka 7

Po príchode nových hráčov vyrástol aj jeho výkon. Turík nadviazal na svoje výkony z vlaňajšej sezóny. Pýtal si loptu, rozohrával ju dopredu, hľadal spoluhráčov.

Kyriakos Savvidis – výsledná známka 9

Grécky stredopoliar prišiel do Michaloviec iba v priebehu týždňa. Tréner Šoltis mu ale dal šancu v základnej zostave a urobil dobre. Savvidis ukľudnil hru jeho tímu. Keď bolo potrebné tak ju zrýchlil, keď bolo potrebné tak ju spomalil. Spolu so Žofčákom boli najlepšími hráčmi na trávniku.

Igor Žofčák - výsledná známka 9

Michalovský kapitán opäť raz ukázal, prečo je pre tím nenahraditeľný. Na druhý gól prihral, tretí parádne strelil. Okrem toho umne dirigoval hru tímu a takisto aj mladíkov na trávniku.

Christos Kountouriotis - výsledná známka 6

Tretí Grék v základnej zostave si svoje miesto taktiež zastal. Nadviazal na výkon z prvého kola proti Žiline, dal zabudnúť na nezdar v Zlatých Moravciach. Na krídle si pýtal loptu, chodil do šancí, bolo o ňom skrátka počuť.

Matej Trusa – výsledná známka 6

Dal prvý tohtosezónny gól tímu. Pri najmladšom hráčovi kádra je dôležité konštatovanie, že sa vôbec nebojí chodiť do súbojov a vonkoncom nemá rešpekt zo skúsenejších súperov. Možno aj to zapríčinilo, že pätnásť minút pred koncom dostal červenú kartu. Kontakt so súperovým hráčom tam bol, rozhodca si teda zrejme kartu a vylúčenie Trusu obháji. Michalovčanov jeho verdikt oslabil, Trusovi spôsobil zníženie známky minimálne o jeden stupeň.

Peter Kolesár – výsledná známka 6

Ako striedajúci hráč urobil to, čo mal. Rozhýbal ofenzívu svojho tímu, dokonca mohol aj skórovať. Jeho hlavička iba tesne minula bránu. Presne takto si predstavujeme striedajúceho hráča.

Til Mavretič, Armen Hovhannisyan – hrali menej ako 15 minút, ich výkon nehodnotíme

Obaja naskočili do zápasu dobre. Hovhannisyan mohol dokonca aj skórovať. Obaja oživili michalovskú hru.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.08.2019 19:15:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.