files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Piatakove zimomriavky: Michalovskí diváci sú fantastickí

Dva roky im robil radosť svojimi gólmi. Erik Piatak sa výraznou mierou zaslúžil o to, že michalovská Dukla Ingema dvakrát v rade ovládla prvú hokejovú ligu, ktorú dva razy po sebe vyhrala. Prvýkrát s ňou v baráži o najvyššiu súťaž ešte neuspel, druhý pokus so Žilinou už vyšiel. Piatak sa tak tešil so svojimi spoluhráčmi, že do metropoly Zemplína doviedol po prvýkrát v histórii hokejovú Extraligu. Tú si ale nezahrá. V nastávajúcej sezóne síce bude hrať v najvyššej súťaži, no v maďarskej, keďže sa dohodol na zmluve s HK Debrecen.

Práve maďarský tím sa vo štvrtok v rámci prípravy predstavil na ľade Michaloviec. Erik Piatak sa tak vrátil na michalovský štadión, tentoraz ale ako súper. Po prehre 2:4 sklamaný nebol. „Vonkoncom nie,“ rozhovoril sa pre náš portál odchovanec popradského hokeja, ktorý v minulosti na Slovensku pôsobil aj v Košiciach, Poprade, Nitre či Bardejove.

Najvýraznejšiu stopu v podobe dvoch titulov ale zanechal práve v Michalovciach, kde na neho diváci vonkoncom nezabudli. Pripomenuli mu to hneď po úvodnom buly, ale aj po zápase, kedy skandovali jeho meno. „Moje pocity boli fantastické. Ja sa tu budem stále vracať veľmi rád. Nezabudli na to, že som tu pôsobil úspešne dva roky. Vyhrali sme dvakrát ligu, postúpili sme do Extraligy. Pre mňa to bol fantastický zážitok. Ak mám povedať pravdu, na konci som mal zimomriavky. Michalovskí diváci sú fantastickí a jedni z najlepších, akých som zažil,“ skladá Piatak poklonu michalovskému obecenstvu.

Produktívny stredný útočník netají, že v metropole Zemplína mohol aj ostať. Michalovskú ale prebila ponuka ambiciózneho maďarského tímu. „Rozhodol som sa tak, ako som sa rozhodol. Nie je ale nikde napísane, že sa tu niekedy nemôžem vrátiť. Uvidíme, čo bude v budúcnosti,“ zdôrazňuje 33-ročný Piatak, ktorý svoje rozhodnutie vrátiť sa po troch rokoch do Debrecinu neľutuje. „Nikdy netreba svoje rozhodnutia ľutovať. Treba sa pozerať stále dopredu. Na Michalovce mám krásne spomienky, ktoré neprebije nič. Boli to krásne dva roky,“ pokračuje Erik Piatak.

Ten v Debrecíne dohral sezónu 2015/2016. V trinástich zápasoch zaknihoval 17 kanadských bodov a možno aj preto si maďarský klub na neho spomenul opäť. „Za ten čas sa tu zmenilo veľmi veľa. Je tu veľa mladých perspektívnych hráčov, ktorí určite majú na to, aby hokejovo napredovali,“ podotýka Piatak, ktorý sa v maďarskom tíme dohovorí aj rodnou rečou. Veď spoluhráčmi sú napríklad jeho krajan Marek Ďaloga či Česi Jakub Izacky a Dominik Novotný. Trénerom je navyše ďalší Čech David Musial. „Určite zavážilo aj to, že sú v tíme Slováci a Česi. To, že je trénerom Čech je ďalšie plus. Som rád, že v tíme môžem komunikovať aj v rodnom jazyku,“ smeje sa na záver hokejista, ktorý v minulosti okrem Slovenska a Maďarska pôsobil aj vo Francúzsku. Veľkej Británii, či Kazachstane.

Peter Brendza



Uverejnené: 16.08.2019 15:04:40 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.